ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ελπίζουμε να μην μείνει για πολύ καιρό ακόμα αυτή η εικόνα στο Μετρό της πόλης μας (φωτογραφίες)

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Ελπίζουμε να μην μείνει για πολύ καιρό ακόμα αυτή η εικόνα στο Μετρό της πόλης μας (φωτογραφίες)


Το Μετρό της πόλης μας και ό,τι βλέπει καθημερινά όποιος περνάει από το σημείο ή μετακινείται με τα ΜΜΜ. 

Από πέρυσι στην ίδια κατάσταση και φυσικά δεν γνωρίζουμε για πόσο καιρό ακόμα θα έχει αφεθεί στον "αυτόματο" πιλότο μιας διοίκησης που προεκλογικά το 2019 έταζε "λαγούς με πετραχήλια". 

Η αστυνομική παρουσία στο σημείο προφανώς και δεν έχει αποτρέψει και όσους μουντζουρώνουν τα πάντα να κάνουν τις δικές τους "εικαστικές" επεμβάσεις στα παγκάκια αλλά και στους τοίχους πέριξ του σταθμού.

Το τελευταίο διάστημα η παρουσία οδοκαθαριστών του δήμου μας έχει κάπως βελτιώσει την εικόνα στα πεζοδρόμια πέριξ του σταθμού αλλά όχι σε σημείο που να μπορεί να μιλήσει κανείς για καθαρή πόλη. 

Έχουμε την αίσθηση πως η διοίκηση ταλαιπωρεί με σκούπες και φαράσι υπαλλήλους που θα έπρεπε να ενεργούν όπως αυτοί του δήμου Αθηναίων. 



Οι απλές σκούπες και τα φαράσια είναι άλλης εποχής και μας θυμίζουν Αλβανία επί Χότζα. Ο εργαζόμενος κουράζεται περισσότερο και το αποτέλεσμα της δουλειάς του δεν είναι το ίδιο , ενώ το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινούμενων σκουπών δεν είναι απαγορευτικό για έναν δήμο όπως ο δικός μας , που "πετάει" κάθε χρόνο  χιλιάδες ευρώ σε δομές που δεν προσφέρουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ,  όπως είναι π.χ  το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της πόλης μας. 

Δείτε σημερινές φωτογραφίες από το περιβάλλοντα χώρο στο Μετρό της πόλης μας 









Και όσον αφορά για κάποιους "αλληλέγγυους" προς τα ΑμεΑ , ο οδηγός όδευσης τυφλών όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία υπάρχει μόνο για να υπάρχει. Τα ζικ-ζακ προφανώς και είναι μόδα σε αυτό τον δήμο,  και το ειδικό πλακάκι μπαίνει απλώς επειδή είναι υποχρέωση και όχι για να είναι λειτουργικό. Γιατί προφανώς και μας ενδιαφέρει ό,τι απέμεινε από το δένδρο και όχι τα άτομα με ειδικές ικανότητες που μένουν κλεισμένα στα σπίτια τους αφού στην "ζούγκλα" που φτιάξαμε δεν έχουν καμία δυνατότητα πρόσβασης. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: