ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Στην πράξη κατήργησε τα προσωπικά δεδομένα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και φυσικά η κυβέρνηση είχε κάθε λόγο να δείξει "ανοχή"

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Στην πράξη κατήργησε τα προσωπικά δεδομένα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και φυσικά η κυβέρνηση είχε κάθε λόγο να δείξει "ανοχή"


Η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων αστυνομικών από τη ΓΑΔΑ έστειλαν εξώδικο στην εφημερίδα "Ντοκουμέντο" αλλά και στην "Εφημερίδα των Συντακτών" ήταν υποχρέωση και προφανώς αναγκαία  καταστρατήγηση  ενός νόμου για τα προσωπικά δεδομένα σταλινικής έμπνευσης που υλοποιήθηκε και σχεδιάστηκε από τον πρώην υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο με την συνενοχή της πλειοψηφίας των τότε  βουλευτών που τον υιοθέτησαν ψηφίζοντάς τον στη Βουλή. 

Για τον νόμο αυτό και τον αρνητικό του αντίκτυπο στην κοινωνία σας έχουμε γράψει πριν ο κος Βαξεβάνης πέσει θύμα του και εδώ θα τονίσουμε πως επί 5 χρόνια οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν τον άλλαξαν αφού ο νόμος κάλυπτε και τις δικές τους παρανομίες. 

Το σκεπτικό του νομοθέτη πως δεν μπορούμε να δημοσιοποιούμε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όσων έχουν παραβατική τουλάχιστον συμπεριφορά προφανώς και δεν έγινε για να υπερασπίσει κανέναν πολίτη αλλά όσους με την δύναμη του πορτοφολιού τους μένουν διαχρονικά στο απυρόβλητο μιας Δικαιοσύνης που στην χώρα μας τουλάχιστον είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. 

Με βάση λοιπόν αυτόν τον νόμο και μετά από μήνυση των αστυνομικών που θίχτηκαν αφού όπως ισχυρίζονται δεν γίνονται βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ ο δημοσιογράφος διώκεται επειδή χωρίς ονόματα δημοσιοποίησε στο μέσο ιδιοκτησίας του ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία πολίτη για απαγωγή του και βασανιστήρια από αστυνομικούς! 

Χωρίς να υιοθετούμε την καταγγελία του πολίτη θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μην μπορεί ο δημοσιογράφος να την δημοσιοποιήσει στη λογική πως κάποιοι θα θιγούν! 

Άλλωστε το λειτούργημα του δημοσιογράφου είναι ο έλεγχος κάθε μορφής Εξουσίας από την πρόεδρο της Δημοκρατίας έως τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας που θεωρεί πως και θα παρανομεί και θα είναι στο απυρόβλητο εκτός της Δικαιοσύνης αλλά και της δημοσιογραφικής πένας - πληκτρολογίου που εάν παραμείνει ενεργή στο να καταγγέλλει την ΔΙΑΦΘΟΡΑ τότε μόνο υπάρχει ελπίδα για αυτόν τον Τόπο. 

Θυμίζουμε πως και η εφημερίδα "Καθημερινή" έχει πρόσφατα δημοσιοποιήσει υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία του πρώην υπουργού κ. Νίκου Παππά και έχει με τον ίδιο νόμο διωχθεί νομικά κάτι για εμάς παράλογο σε κράτος μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ δηλαδή μέλος του Δυτικού κόσμου όπου έχουμε παρακολουθήσει τηλεφωνικές υποκλοπές ακόμα και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ! 

Ουδείς έχει να φοβηθεί εάν δεν είναι απατεώνας , διεστραμμένος ή κλέφτης από την δημοσιοποίηση των τάχα ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που έτσι και αλλιώς είναι γνωστά εάν έχουν ακόμη κάποιοι αυταπάτες πως όσοι απασχολούν την κοινή γνώμη ή έχουν θέσεις ευθύνης δεν "παρακολουθούνται" από τα συμφέροντα που οι ίδιοι προσπαθούν να ελέγξουν.

Όσο για τον "απλό" πολίτη που δεν είναι αθώος του "αίματος" προφανώς και η δική μας ΗΘΙΚΗ δεν θα επέτρεπε ΠΟΤΕ στο να κρύβουμε κάτι από όλες και όλους εσάς που μας εμπιστεύεστε καθημερινά για την ενημέρωσή σας. 

Ο νόμος που τώρα διώκει τον Συριζαίο Βαξεβάνη έχει καταστήσει την δημοσιογραφία δέσμια στο να παρουσιάζει με στοιχεία υποθέσεις που για εμάς προσωπικά πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες πριν αποφασίσουν να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν κάποιον και πριν πάρουν θέση για το τι ακριβώς πρεσβεύει η αστυνομία, η δικαιοσύνη , κ.ο.κ. 

Η "ομερτά" που έφερε ο νόμος αυτό και το ακαταδίωκτο που εξασφάλισε αφού για εμάς χωρίς ΔΗΜΟΣΙΑ καταδίκη πουθενά η Δικαιοσύνη δεν κινείται  βλέπουμε με ικανοποίηση πως καταπέφτει στην πράξη. 

Και στην υπόθεση του Ελληνικού #MeToo αλλά και στην περίπτωση της αστυνομικής αυθαιρεσίας όπως βέβαια και σε πολλά σκάνδαλα της προηγούμενης κυβέρνησης που η Δικαιοσύνη δεν ήθελε να δει. 

Και βέβαια η διατήρηση του νόμου προστασίας προσωπικών δεδομένων από την παρούσα κυβέρνηση σας απαγορεύει να πληροφορηθείτε τις χιλιάδες "παράνομες" καταγραφές συνομιλιών που κάνουν κλιμάκια της ΕΥΠ χωρίς την άδεια Εισαγγελέα ( κάτι που βεβαίως καμία κυβέρνηση δεν θα παραδεχθεί δημόσια) , αυτές γνωστών επιχειρηματιών που έχουν την ανάλογη τεχνολογία για το πράξουν και όσων "ρομαντικών" δημοσιογράφων γνωρίζουν πως η ΔΙΑΦΘΟΡΑ δεν καταδεικνύεται ΠΟΤΕ με επίσημα έγγραφα που έτσι και αλλιώς δύσκολα θα πέσουν στα χέρια "ενοχλητικών" δημοσιογράφων αλλά με την χρησιμοποίηση κάθε μέσου για την αποκάλυψη της ΑΛΗΘΕΙΑΣ. 

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν είναι ένας κόσμος που δεν θα υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όπως ισχυρίζονται τα δύο άκρα οι κόκκινοι και οι μαύροι φασίστες που την πολεμούν αλλά ένας κόσμος πιο ΔΙΚΑΙΟΣ , περισσότερο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ και με λιγότερη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. 

Με χαρά είδαμε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ υπέρ της δημοσιοποίησης των ονομάτων των αστυνομικών της ΓΑΔΑ και προφανώς με έκπληξη αφού στο παρελθόν χαρακτήριζαν δημοσιογράφους των εκπομπών του  Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ΤΗΛΕΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ επειδή απλώς ασκούσαν με ευσυνειδησία το λειτούργημα τους και αποκάλυπταν τη ΔΙΑΦΘΟΡΑ. 

Η ίδια η αγορά έχει απομονώσει χρόνια τώρα όσους θεωρούν την δημοσιογραφία ένα ασφαλές επάγγελμα και όποιος έχει την ΤΥΧΗ και μπορεί να παρακολουθεί τι γίνεται στα ΜΜΕ του Δυτικού κόσμου έχει αντιληφθεί πως όσο και εάν προσπαθούν οι βολεμένοι δεν θα πετύχουν να πείσουν τους πολλούς πως μας αξίζει μια "δημοκρατία" αλά Πούτιν αλλά μια δυτική Δημοκρατία που αναζητεί διαρκώς την λεπτή ισορροπία ανάμεσα σε δημοκρατικά δικαιώματα και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και που είναι προτιμότερη από κάθε ΜΑΥΡΗ ή ΚΟΚΚΙΝΗ τυραννία. 

Ως μέσο δημοσιοποιούμε εξαιτίας αυτού του νόμου μόλις ένα 10% από όσα γνωρίζουμε και το ποσοστό θα ήταν ακόμα μικρότερο εάν δεν είχαμε ηλεκτρονική διεύθυνση ΗΠΑ. 

Για όσους ακόμα έχουν απορίες για τους λόγους ας δουν τι συμβαίνει γύρω τους και στην περίπτωση Λιγνάδη και σε άλλες όπου ξεκάθαρα κάποιοι αναζητούν το "δίκιο" τους και στην προσπάθειά τους αυτή έχουν ως στοιχεία προσωπικά δεδομένα. 

Από ερωτικά γράμματα μέχρι ό,τι θα διαβάσετε και αυτή την εβδομάδα στην εφημερίδα "Μπαμ στο Ρεπορτάζ". 

Καλή συνέχεια σε όλες και όλους που δεν έχετε τίποτα να κρύψετε και το κυριότερο είσαστε αγανακτισμένοι από όσους καλύπτουν τα δικά τους εγκλήματα επικαλούμενοι τα προσωπικά δεδομένα!

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: