ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" που σήμερα εγκαλεί την παρούσα αρχή για αντιδημοκρατικότητα όταν πέθανε ο δοτός δήμαρχος της Χούντας Κ. Δελλαπόρτας! - "Δημοκράτες" έως την τελευταία ρανίδα του αίματος τους!

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" που σήμερα εγκαλεί την παρούσα αρχή για αντιδημοκρατικότητα όταν πέθανε ο δοτός δήμαρχος της Χούντας Κ. Δελλαπόρτας! - "Δημοκράτες" έως την τελευταία ρανίδα του αίματος τους!

Με την παρακάτω κατάπτυστη ανακοίνωση η παράταξη του τέως δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου αντέδρασε στην είδηση του θανάτου του δοτού δημάρχου της χούντας Κωνσταντίνου Δελλαπόρτα το "μακρινό" 2012. Στο επικοινωνιακό κομμάτι προφανώς και θέλησαν να τον μιμηθούν αφού άλλα ρώταγες άλλα απαντούσαν ως γνήσιοι Πασόκοι που ήταν και είναι . Τώρα γιατί θέλησαν να αποδώσουν τιμή σε έναν πρώην Επονίτη και μετέπειτα χουντικό δήμαρχο ρωτήστε τους ,όσοι πιστεύετε πως υπηρετούν αυτοί την Αστική μας Δημοκρατία. Εμείς τέτοιες ψευδαισθήσεις δεν είχαμε, αλλά ούτε έχουμε. 


Η Δημοτική Αρχή, τιμώντας το πρόσωπο του αειμνήστου Κωνσταντίνου Δελλαπόρτα, το αμείωτο ενδιαφέρον του για τα κοινά και την ενεργό συμβολή του στην κοινωνική ζωή της πόλης από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΣ», συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, την Πέμπτη, στις 12/1/12, για την έκφραση θλίψης για την απώλειά του και συλλυπητηρίων στην οικογένειά του.
11/1/12
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης


Φανταζόμαστε πως τέτοια "αστοχία" οι σημερινοί διοικούντες τον δήμο μας δεν θα έπρατταν αφού τάσεις αυτοκτονίας δεν έχουν γνωρίζοντας πως ο λαός της πόλης δεν συγχώρησε ποτέ τον Κωνσταντίνο Δελλαπόρτα για την επιλογή του να υπηρετήσει μια ΤΥΡΑΝΝΙΑ . Και προφανώς και το γράφουμε τώρα αφού καμία δημοτική παράταξη δεν ενοχλήθηκε από τα τρικάκια της Propartia πλην του άλλου άκρου και της Μαχόμενης Ηλιούπολης που τους βάπτισε και Εθνικιστές αγνοώντας προφανώς πως οι Εθνικιστές δεν είναι στο περιθώριο της Ιστορίας αλλά κατέχουν και υπουργικές θέσεις οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ είναι στο περιθώριο μην μπερδεύονται ας κοιτάξουν και εκτός από την Ελλάδα μας και τι συμβαίνει σε άλλα κράτη του πολιτισμένου δυτικού κόσμου. 

1 σχόλιο:

Ζητείται Ελπίς!!! είπε...

Λέω συχνά ότι, από όλα τα μαθήματα που διδάσκονται στο σχολείο,η ιστορία είναι από τις πιο δύσκολες. Απαιτεί,όχι μόνο μνήμη ,αλλά και νοημοσύνη με όλα αυτά που προϋποθέτει αυτή η γνωστική ικανότητα,ξεκινώντας από την πρωταρχική ετυμολογική έννοια (της νοημοσύνη) μέχρι στο πιο λεπτό επίπεδο όπως η σωστή σύνδεση των δράσεων,της εξαγωγής του σχετικού γεγονός από μια δέσμη πράξεων που μπορεί αρχικά να φαίνονται μικρές η τυχαίες.
Η ιστορία επομένως ,δεν είναι μια λεπτή ακολουθία γεγονότων και ακόμη λιγότερο μια ψευδή επαναναγραφή τους(ανέκδοτα η συνθήματα,ιδεολογία η προπαγάνδα) ,αλλά μια πηγή γνώσης της ανθρώπινης φύσης ,όσο περίπλοκη και αν είναι τόσο προβλέψιμη.
Οι μηχανισμοί του μίσους είναι παντού και πάντα οι ίδιοι.Μπορούν γρήγορα να γίνουν μια αναγκαστική και στρατιωτικοποιημένη πορεία,εαν ένα κράτος δεν έχει αρκετούς πόρους ή τη βούληση να τους απομονώσει εγκαίρως , για να τιμωρήσει τις μορφές και τις εκφράσεις που παίρνει ο εξτρεμισμος,ο διαλογισμός του παραλογισμού με δολοφονικές πράξεις.
Ο Δελλαπορτας αποτελούσε μια απειλή για το μεταγενέστερο δημοκρατικο κράτος αφού μόνος του επέλεξε να υπηρετήσει μια δικτατορία...όπως όλοι οι καιροσκόποι όλων των εποχών.
Μια απειλή που παρέμενε χωρίς εγκληματικές συνέπειες μπορεί πάντα να γίνει η λογική ενός κόμματος της εξουσίας,ενός πολιτικού προγράμματος που δεν θα εμφανιστεί και ούτε θα γίνει "εμπνευσμένο" μέσα σε λίγες ώρες ,αλλά θα μείνει "εξουσιοδοτημένο" ( βλέπουμε δελτία τύπου και από την so called Αριστερά) και από μερικούς δοξασμένο(τουλάχιστον αυτοί δεν είναι υποκριτές) να σιγοκαίει για χρόνια, μέχρι την έκρηξη.
Προφανώς και οι καιροί μας έχουν τους δικούς μας καιροσκόπους για αυτό και βλέπουμε τέτοια δελτία τύπου από κόμματα, "δημοκρατικές" παρατάξεις, σωματεία κλπ.
"Οι πιο καυτές θέσεις στην κόλαση είναι κρατημένες γι’ αυτούς που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατηρούν ουδέτερη στάση"
Dante Aliggeri, "Θεία Κωμωδία"