Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Έδωσε χρήματα ο Ιλον Μασκ στον Τραμπ



Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ, μετά την πληροφορία για «μεγάλη δωρεά» του CEO της Tesla, σε οργάνωση που στηρίζει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.
Οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, για την ανάδειξη του νέου προέδρου των ΗΠΑ, βρίσκονται εδώ και μέρες στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, μόνο που αυτή τη φορά, δεν σχετίζονται με κάποιο ευτράπελο περιστατικό του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, ο ισχυρός άνδρας της Tesla, Ίλον Μασκ, δώρισε ένα «μεγάλο ποσό» σε πολιτική οργάνωση, που υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η οργάνωση America PΑC πρόκειται να αποκαλύψει τον κατάλογο των δωρητών την προσεχή Δευτέρα (15/7), λίγες ημέρες πριν ο Τραμπ αναγορευθεί επισήμως, σε υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ φέρεται να συνάντησε τον Μασκ, αλλά και άλλους δισεκατομμυριούχους, τον περασμένο Μάρτιο, όταν άρχισε πιο ενεργά η προεκλογική του εκστρατεία, ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας, η συγκέντρωση χρημάτων από τέτοιες οργανώσεις είναι νόμιμη.




Ίσως αυτή η εξέλιξη να εξηγεί και τη μερική αναδίπλωση του Τραμπ, φανατικού πολέμιου της ηλεκτροκίνησης και τη μετακίνησή του σε πιο μετριοπαθείς απόψεις, από τις αρχικές. Για την ώρα, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από την πλευρά του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Tesla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...