Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Η Σοβιετία για ακόμη μια φορά εξέθεσε τη διοίκηση του δήμου μας και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης βιάστηκαν να κατηγορήσουν την νυν διοίκηση μη προτείνοντας όμως λύσεις


Σχετικά με αναρτήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το Νέο Κανονισμό Καθαριότητας, διατυπώθηκαν απόψεις σχετικά με το ύψος των τελών αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων.
Παρά την σημαντική βελτίωση σε όλους τους τομείς της καθαριότητας παραμένει σημαντικό το πρόβλημα των ογκωδών(μπάζα, οικοδομικά υλικά, οικιακός εξοπλισμός, στρώματα κτλ).
Για την επίλυση αυτού του προβλήματος διατυπώθηκαν προτάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με το ύψος των τελών αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ με το προτεινόμενο ύψος των τελών αποκομιδής των ογκωδών και γι' αυτό όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβούλευσης και ενταχθεί κατόπιν ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο έγκρισης του Κανονισμού Καθαριότητας, το ύψος του δεν θα έχει σχέση με τα κόστη που προτείνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
 
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι παρά τις προτάσεις των υπηρεσιών τα κόστη αποκομιδής θα είναι έως 50 ευρώ στη μεγαλύτερη αποκομιδή, ενώ στον κανονισμό Καθαριότητας κυριαρχούν σημαντικά στοιχεία όπως είναι η επικέντρωση στην πολιτική ανακύκλωσης.
 
Μέσα σε 103 σελίδες, δυστυχώς κάποιοι φρόντισαν να απομονώσουν μία γραμμή μιας σελίδας, που αναφέρεται στα προτεινόμενα κόστη τελών αποκομιδής ογκωδών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο Λόγος είναι στο Δημότη και με αυτόν τον τρόπο θα πορεύεται πάντα η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Στάθης Ψυρρόπουλος - Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Εδώ και επτά μήνες η Σοβιετία κάνει ό,τι μπορεί για να αποδομήσει την νυν διοίκηση γνωρίζοντας πως αυτή επιδιώκει να εξαλείψει παθογένειες του παρελθόντος. Έτσι όσες φορές ερωτώνται υπηρεσιακοί παράγοντες για προτάσεις στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας προτείνουν εξωφρενικά πράγματα προσπαθώντας να εξαγριώσουν το 60% των συνδημοτών μας που εμπιστεύθηκε τον κ. Ψυρρόπουλο για να αλλάξει πράγματα σε αυτή την πόλη και όχι για να την αφήσει έρμαιο στα χέρια συνδικαλιστών και υπαλλήλων που διεκδικούν δικαιώματα ξεχνώντας μονίμως τις υποχρεώσεις τους. Παρά την διευκρίνηση της διοίκησης για τον υπό διαμόρφωση νέο κώδικα καθαριότητας του δήμου μας η ζημιά επικοινωνιακά έγινε. Η δική μας άποψη είναι πως χωρίς ιδιωτικοποίηση της δομής και η καλύτερη εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η καθαριότητα θα "ξεφουσκώσει" γιατί με το υπάρχον προσωπικό είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να διατηρηθεί για μεγάλο διάστημα η υποφερτή σημερινή εικόνα. Οι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου Ηλιούπολης διαχρονικά έχουν αποδείξει τι μπορούν και τι όχι. Είναι αφέλεια της νυν διοίκησης να πιστεύει πως με την υπάρχουσα σύνθεση του προσωπικού μπορεί η πόλη μας να μείνει υποφερτά καθαρή και να υλοποιήσει η παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Μία από αυτές ήταν το τακτικό πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων κάτι που δεν συμβαίνει όπως επίσης δεν έχει μπει τάξη στην ανεξέλεγκτη ΧΩΜΑΤΕΡΗ δίπλα στο γκαράζ Ηλιούπολης. Όπως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης από νωρίς δίνει την περισυλλογή των ογκωδών σε ΙΔΙΩΤΗ καλούμε και την δική μας διοίκηση του δήμου να πράξει το ίδιο αλλιώς θα "πνιγεί" και αυτή στις κάλπες του 2028 μέσα στα σκουπίδια που την προεκλογική περίοδο θα συναντούν οι συνδημότες μας παντού όπως συνέβη και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Όσες φορές και να πάρεις τηλέφωνο για την περισυλλογή των ογκωδών στο δήμο ο χρόνος δεν μειώνεται πάντα έχουν τον τρόπο οι εργαζόμενοι να επικαλεστούν βλάβες και την αγανάκτηση την εισπράττει η εκάστοτε διοίκηση. Δείτε τα σχόλια με τα οποία αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας τον τέως δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα καταλάβετε πως για όλα τα στραβά της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ κατηγορείτε ο εκάστοτε δήμαρχος και ορθώς για εμάς αφού δεν έχει το ΘΑΡΡΟΣ  να την διαλύσει για να ΣΩΘΟΥΜΕ! 

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι από ομάδα του facebook με σημείο αναφοράς την πόλης μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...