Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Παράταση έως τις 25 Νοεμβρίου 2024 και η αγωνία ακόμα 75 συμβασιούχων εργαζόμενων του δήμου μας συνεχίζεται- Κάποιοι προσπαθούν να τους παραμυθιάσουν πως τάχα μπορούν να μονιμοποιηθούν αποκρύπτοντας τους απόφαση του Αρείου Πάγου που το απαγορεύει

 


Σύσσωμη η διοίκηση παρουσία του δημάρχου κ. Στάθη Ψυρρόπουλου του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιάννη Πούλο και άλλων δημοτικών της συμβούλων παραβρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων μέσω των συνηγόρων του δήμου μας , για να  πετύχει την παράταση των συμβάσεων εργαζομένων. 

Τελικά το δικαστήριο πήρε αναβολή για τις 25 Νοεμβρίου 2024 και έως τότε οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα εργάζονται και θα αμείβονται κανονικά όπως συμβαίνει πάνω από τέσσερα χρόνια πλέον! 




Στις φωτογραφίες βλέπουμε και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΗλιουΠόλις- Ανθρώπινη πόλη" κ. Θοδωρή Παπαδάτο ενώ δεν έχουμε καμία ΑΥΤΑΠΑΤΗ για την παρουσία εκεί της  "Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης" καθώς και του ΣΕΔΗ το οποίο ελέγχεται από τους κομμουνιστές. 

Είναι η δεύτερη φουρνιά συμβασιούχων εργαζομένων Covid -19 που παίρνουν παράταση οι συμβάσεις τους αφού πριν λίγες μέρες παράταση είχε πάρει και άλλο γκρουπ συμβασιούχων της ίδιας κατηγορίας. 

Το παρών όπως αναμένονταν στη Σχολή Ευελπίδων έδωσαν και ο τέως δήμαρχος Ηλιούπολης κος Γιώργος Χατζηδάκης αλλά και ο πρώην Αντιδήμαρχος κος Σεφτελής,  ο πρώην Αντιδήμαρχος κος Στασινόπουλος κ.α  αφού επί δικής τους διοίκησης προσλήφθηκαν ως  συμβασιούχοι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι , που αρχικώς ήταν 142 και έμειναν 112. 

Δεν γνωρίζουμε τι απόφαση θα παρθεί τελικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη για την τύχη αυτών των εργαζομένων που καλύπτουν σύμφωνα με τους δημοτικούς μας συμβούλους πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου μας, αλλά προφανέστατα και ως τοπικό ΜΜΕ δεν μπορούμε να σταθούμε υποκριτικά στο πλευρό τους αφού άποψή μας είναι πως οι δομές στις οποίες εργάζονται έπρεπε να είχαν ιδιωτικοποιηθεί εδώ και χρόνια. 

Σε κάθε περίπτωση άμα ο δήμος εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους να πληρώνει και τους 112  αυτούς εργαζόμενους όλα ομαλά θα κυλήσουν για αυτούς αλλά όχι για έναν δήμο που έτσι και αλλιώς και όταν είχε σχεδόν  τριπλάσιο αριθμό εργαζομένων δεν είχε πετύχει να προσφέρει υπηρεσίες αποδεκτές στους συνδημότες μας σε τομείς όπως η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ και το ΠΡΑΣΙΝΟ. 

Η τύχη των συμβασιούχων εργαζομένων σε δήμους ανά την Ελλάδα θα κριθεί εν πολλοίς από την εικόνα της Ελληνικής Οικονομίας. Εάν καταφέρει η κυβέρνηση να περιορίσει την φοροδιαφυγή των μικρομεσαίων δεν έχουμε εμείς καμία ΑΥΤΑΠΑΤΗ πως και  η νυν κυβέρνηση θα παραδώσει στην επόμενη συγκυβέρνηση,  αριθμό δημοσίων υπαλλήλων που θα ξεπερνά τις 900.000! 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ( Απρίλιος 2024) οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 772.727 και το επόμενο χρονικό διάστημα και έως το τέλος του έτους θα έχουν προσληφθεί μερικές χιλιάδες ακόμα. 

Η διοίκηση Ψυρρόπουλου καλείται να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση αυτών των υπαλλήλων αλλά και των παλιότερων αφού το κόστος πλέον μισθοδοσίας των υπαλλήλων του δήμου μας έχει υπερβεί το 1.200.000 ευρώ τον μήνα! 

Πάντως με απόφαση του Αρείου Πάγου (Φεβρουάριος 2024)  έχει μπει ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ στις μετατροπές συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου , έτσι οι εργαζόμενοι αυτοί το μόνο που μπορούν να κερδίσουν είναι παρατάσεις των συμβάσεών τους. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...