Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Ειδήσεις σε ένα λεπτό....



  •  30 χιλιόμετρα πύρινο μέτωπο και θα μας πουν πως τα κατάφεραν! Η κρατική μηχανή ξεχαρβαλωμένη πλήρως,  και ό,τι σωθεί θα σωθεί ΤΕΛΙΚΑ επειδή κάποιοι ιδιώτες δεν εγκαταλείπουν τις εστίες τους για να καούν,  και να μείνουν οι ίδιοι άστεγοι για τα επόμενα  χρόνια. Τα δένδρα μέσα στον αστικό ιστό αποτελούν εστία πυρκαγιών που όταν πιάσουν τείνουν να γίνονται ανεξέλεγκτες όπως συνέβη και στην περίπτωση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και κοντεύει να κάψει την μισή Αττική! Αντιπυρικές ζώνες δεν είχε φτιάξει η τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με το κράτος - πατερούλη τώρα που  κάηκαν σπίτια και καταστράφηκαν περιουσίες που δεν θα αποκατασταθούν για την επόμενη δεκαετία  αφού οι πληγέντες από την μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι ακόμα περιμένουν όσα τους έταξαν!  Δεν μπορούν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν τίποτα,  και η χώρα μας παρόλο που κάθε καλοκαίρι καίγεται δεν έχει προμηθευτεί ακόμα εναέρια μέσα κατάσβεσης πυρκαγιών που να κάνουν ρίψεις  και το βράδυ. Έτσι ξυπνήσαμε το πρωί βλέποντας τον χάρτη που καταγράφει τις ανεξέλεγκτες πλέον εστίες της πυρκαγιάς να εξαπλώνεται σε περιοχές που έως χθες και την Δύση του Ηλίου δεν είχαν εστίες πυρκαγιάς. Κανένας εμπρησμός δεν υπάρχει για την συγκεκριμένη πυρκαγιά, τα φαινόμενα ξηρασίας και τα δάση που έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς αντιπυρικές ζώνες "εκδικούνται"  όσους έδειξαν και σωστά έπραξαν ιδιαίτερη μέριμνα για τον καθαρισμό των ιδιωτικών οικοπέδων αλλά άφησαν τις "ζούγκλες" μέσα στον αστικό ιστό ακαθάριστες! Το να καίγονται σπίτια στη Διώνη σήμερα  και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κος Βασίλης Κικίλιας να παραμένει στη θέση τους είναι για εμάς εξοργιστικό! 






  • Στην πρώτη γραμμή για την δική σας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ τα "συστημικά" κατά τους "ψεκασμένους" μεγάλα ΜΜΕ που αποδομούν με εικόνα και ήχο τις καθησυχαστικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που πλέον υπόσχονται πως όταν σταματήσει ο άνεμος η φωτιά των 30 χιλιομέτρων θα σβηστεί! Όσοι δεν προέβλεψαν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και να μην επιτρέπουν ανεξέλεγκτες "ζούγκλες" μέσα στον αστικό ιστό σίγουρα δεν είναι σε θέση να μας σώσουν αφού για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται στην πράξη πως ο κρατικός μηχανισμός είναι ξεχαρβαλωμένος! Διώχνουν τους κατοίκους για να μην ξαναζήσουμε νέο Μάτι , αλλά όσοι μένουν άστεγοι αφού τα σπίτια τους κάηκαν αδιαφορούν πλήρως για την δική τους σωτηρία αφού γνωρίζουν πολύ καλά τι μέλλον τους επιφυλάσσει το Ελληνικό Κράτος. Με την ίδια αποτυχημένη συνταγή κρατισμού θα καιγόμαστε κάθε χρόνο! 

  • Την στιγμή που καίγεται η μισή Αττική η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλείται από τον δήμο μας να κάνει απεγκλωβισμό γάτας! Ο γάτος όπως πληροφορηθήκαμε από την σχετική ανάρτηση στο facebook θα οδηγηθεί σε στείρωση για να μην χάσουν και τα μεροκάματά τους όσοι ασχολούνται με τα αδέσποτα. Για τον απεγκλωβισμό του γάτου ειδοποιήθηκαν ο δήμαρχος της πόλης μας ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και ένα πυροσβεστικό όχημα εκλήθη να συνδράμει την στιγμή που καίγονταν η μισή Αττική! Επικοινωνιακά η ανάρτηση με την "σωτηρία" του αδέσποτου που θα στειρωθεί δεν βοηθάει και πολύ ακόμα και εμείς παραξενευτήκαμε με την ανάρτηση αφού δικαιολογημένα προκάλεσε την θυμηδία των περισσοτέρων συνδημοτών πλην όσων έχουν ως κύρια ενασχόληση τους την "προστασία" των αδέσποτων. 

  • Κρύβουν με αστεράκια τα ονοματεπώνυμα όσων προσλαμβάνουν στο δήμο Ηλιούπολης με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και οι της διοίκησης Ψυρρόπουλου προφανέστατα για να προστατέψουν από τους αδιάκριτους συνδημότες μας τα δικά τους "ρουσφέτια" . Δεν το θεωρούμε λογικό αλλά για αυτό θα κριθούν στις δημοτικές κάλπες του 2028. Μακάρι τα δικά τους "ρουσφέτια" να έχουν διάθεση να δουλέψουν γιατί αυτά του κ. Χατζηδάκη λούφαραν τόσο πολύ που άφησαν την πόλη μας να βρωμάει από άκρη σε άκρη! 
  • Ατυχής και η χθεσινή ανάρτηση του επικεφαλής της παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" για την άδεια Ηλιούπολη που δημοσιεύσαμε,  την στιγμή που η Αττική φλέγονταν! Και εμείς ως ΜΜΕ την πατήσαμε αφού δεν ήμασταν 24ώρες το 24ωρο στο πόστο μας με αποτέλεσμα να μη δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή σε μια πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και λόγω του ξεχαρβαλωμένου κρατικού μηχανισμού καίει ήδη την μισή Αττική! 

  • Δύο μήνες μας έμειναν ακόμα ή ίσως μερικοί περισσότεροι μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Μετά και σε περίπτωση που δεν εκλεγεί στη θέση του προέδρου ο δικός μας εκλεκτός σας αποχαιρετάμε! Και όχι τίποτα άλλο οι αντικαταστάτες μας δεν δείχνουν καμία διάθεση να ακολουθήσουν την δική μας γραμμή έτσι μάλλον θα αλλάξουν ηλεκτρονική διεύθυνση και λογότυπο αφού αυτά που πολεμούσαμε εμείς επί 12 χρόνια να τα διαφημίζουν οι "συνεχιστές" μας ως σωτηρία για την πόλη τους εξηγήσαμε πως ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ανεκτό από ΕΜΑΣ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...