Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Στάθης Ψυρρόπουλος: Λεφτά δεν υπάρχουν η κατάσταση που παραλάβαμε ήταν και εξακολουθεί να είναι δραματική!


Δεν υπήρχε οικονομική ρευστότητα και δεν υπάρχει οικονομική  ρευστότητα στον δήμο Ηλιούπολης επανέλαβε και σήμερα ο δήμαρχος της πόλης μας κος Στάθης Ψυρρόπουλος στο συμβούλιο λογοδοσίας. 

"Η διοίκησή μας δεν έχει κάνει καμία δαπάνη εις βάρος των συνδημοτών μας" τόνισε ο κος Στάθης  Ψυρρόπουλος ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους,  που παρέλαβε η διοίκηση του από την προηγούμενη. 

Δεν υπάρχει "μαξιλάρι" προστασίας για έκτακτες ανάγκες ( όπως π.χ φυσικές καταστροφές) επισήμανε ενώ παράλληλα εγγυήθηκε  πως παρά το οικονομικό  χάος και τα χρέη που παραλάβαμε , τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά και δεν θα υπάρχει κανένα θέμα με την θέρμανση των μαθητών. 


Σωστά επισήμανε ο τέως δήμαρχος Ηλιούπολης κος Γιώργος Χατζηδάκης πως ο διαγωνισμός για προμήθεια καυσίμων άργησε να δρομολογηθεί και αυτό συνέβη στις 20/8/2024  πολύ λιγότερο δηλαδή από έναν μήνα πριν ανοίξουν τα σχολεία. 

Διαπιστώσαμε ακόμα παρακολουθώντας το συμβούλιο λογοδοσίας (ελπίζουμε και οι αναγνώστες μας που το παρακολούθησαν) πως και η νυν διοίκηση εμπιστεύεται τους ίδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που για να κάνουν μια μελέτη χρειάζονται πολλά έτη , και τα αποτελέσματα όσων έχουν φέρει τελικά σε πέρας,  τα βλέπετε καθημερινά στην πόλη και σας πληγώνουν. 

Με δεδομένο πως  η νυν διοίκηση δεν έχει καν την οικονομική δυνατότητα να καταφύγει σε ιδιώτη που θα προχωρήσει μια σειρά θεμάτων σε ικανοποιητικούς χρόνους , δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα στην καθημερινότητά μας εάν δεν αλλάξει η συνταγή κρατισμού που εδώ και δεκαετίες ακολουθείτε πιστά από διοικήσεις ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΕΣ ή ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΕΣ με τις δεύτερες βέβαια να διοικούν το δήμο μας από το 1974 έως σήμερα με "δεξιά" παρένθεση τη διοίκηση Αναγνώστου την τετραετία 2007-2010. 

Ήδη οι δημότες μας παραπονούνται για θέματα που μας ταλάνιζαν και επί προηγούμενης διοίκησης,  ενώ ΑΠΑΝΤΕΣ έχουν αντιληφθεί πως οι δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού που απαρτίζουν τους μόνιμους υπαλλήλους του δήμου μας είναι περιορισμένες. 

Έτσι η όποια ελπίδα μας για μια καλύτερη πόλη επαφίεται στην κεντρική εξουσία που εντός του Οκτωβρίου θα υποχρεώσει με σχετική διάταξη που ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών  τους ΟΤΑ να δώσουν την λειτουργία δομών  σε ιδιώτες. Δήμοι που δεν θα εφαρμόσουν την σχετική οδηγία με την οποία όμως μαθαίνουμε διαφωνούν και καμία δεκαριά βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα μείνουν εκτός έκτακτων χρηματοδοτήσεων.  

Εδώ και χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ έχει νομοθετήσει την δυνατότητα των ΟΤΑ να συνεργάζονται με ιδιώτες και να τους εκχωρούν εργασίες που έως χθες τις έκαναν δημοτικοί υπάλληλοι το προσεχές διάστημα και με αφορμή την πλήρη ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των ΟΤΑ να διαχειριστούν τις πρόσφατες πυρκαγιές με συνέπεια το κεντρικό κράτος να καλείται σήμερα να πληρώσει τεράστιες αποζημιώσεις στους πληγέντες η πίεση που θα ασκηθεί θα είναι έντονη ενώ η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να οδηγήσει ενώπιων της Ελληνικής Δικαιοσύνης ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για μια σειρά εγκληματικών παραλείψεών τους,  που δυστυχώς έφτασαν στο σημείο να είναι καταστούν υπαίτιοι αφαίρεσης ανθρώπινων ζωών. 

Την μία με τις πυρκαγιές , την άλλη με το λούνα παρκ η κυβέρνηση πληρώνει πολιτικό  κόστος που δεν της ανήκει αφού η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης βγάζει μάτι! 

Τέλος θα παρακαλέσουμε την νυν διοίκηση,  να μην φέρνει υπηρεσιακούς στα δημοτικά συμβούλια και δη αυτά της λογοδοσίας  αφού οι δημότες μας δεν είναι αφελείς για να μην καταλαβαίνουν την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ τους. 

Αναρωτιούνται μάλιστα  πως σε μια πόλη 100.000 κατοίκων επιλέχθηκαν για θέσεις ευθύνης ΟΛΟΙ αυτοί! 

Ο κρατισμός σκοτώνει το ζήσαμε στην πόλη μας επί θητείας Βασίλη Βαλασόπουλου σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις ( η δεύτερη έπληξε βαρύτατα την εικόνα της τότε διοίκησης που δεν κατάφερε να κερδίσει τρίτη θητεία) ελπίζουμε ένα τυχαίο γεγονός να μην αναγκάσει και τον νυν δήμαρχο Ηλιούπολης να αναζητήσει διαφορετικές λύσεις από την πεπατημένη αλλά να έχει την πολιτική  βούληση να αλλάξει την λάθος συνταγή για να προσφέρει πραγματικά στην πόλη μας. 

8 μήνες τώρα έχει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ πως διαφέρει από τους προκατόχους του αφού έχει το ΘΑΡΡΟΣ να λέει ΑΛΗΘΕΙΕΣ που η πλέμπα της πόλης δεν θα ήθελαν ποτέ να ακουστούν σε δημοτικό συμβούλιο ιδίως από έναν δήμαρχο. 

Τα φιλολογικά ερωτήματα που θέτουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης απαντώνται εύκολα αφού πρόκειται για θέματα που επί τέσσερις δεκαετίες συζητούνται μέσα στα δημοτικά συμβούλια αλλά η ατολμία των διοικήσεων δεν τα λύνει. Γιατί για να λυθούν αυτά χρειάζονται ΡΗΞΕΙΣ κάτι που δεν βλέπουμε να επιθυμεί ουδείς,  την καρέκλα τους θέλουν άπαντες να διατηρήσουν και να τα έχουν καλά με τη ΣΟΒΙΕΤΙΑ που ουσιαστικά διοικεί την πόλη! 

Ο μόνος που το παλεύει είναι ο νυν δήμαρχος Ηλιούπολης κος Ψυρρόπουλος ΟΛΗ η αντιπολίτευση απλώς παλεύει συνειδητά ή μη να διατηρήσει τα συντεχνιακά δικαιώματα όσων κατάντησαν τον δήμο μας σε αυτά τα χάλια! 

Εδώ δεν μπορεί ο κος Ψυρρόπουλος να πάρει τα κλειδιά από τον ΣΕΔΗ θεωρεί πως θα μπορέσει σε 2 χρόνια από σήμερα να διαχειριστεί μια οδυνηρή για την πόλη κατάσταση που θα προκύψει από την υλοποίηση μεγάλου τμήματος της επένδυσης του Ελληνικού; 

Και πως θα το πετύχει αυτό όταν διάφορα βαρίδια για την διοίκησή του βγαίνουν διαδικτυακά και κατακρίνουν ό,τι καλό προσπαθεί να κάνει;

Την σημερινή τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Καλαρρύτη δεν θέλουμε καν να την σχολιάσουμε,  εκθέτει την διοίκηση κάθε φορά που καλείται να απαντήσει στην οποιαδήποτε ερώτηση του τίθεται,  από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. 

Η επιλογή του σε θέση ευθύνης βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Στάθη Ψυρρόπουλο , σίγουρα το χειμώνα με τις χιονοπτώσεις θα αποκλειστούμε και πάλι , και τότε τις ευθύνες δεν θα μπορούμε να τις ρίξουμε στον τέως δήμαρχο.  

Η Πολιτική Προστασία του δήμου μας που είναι ανενεργή,  θα χρεωθεί την πανωλεθρία που με τέτοιες απόψεις που έχει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος,  θεωρείται δεδομένη. 

Δεν θα σας καθαρίσει ο Μητσοτάκης τα φρεάτια που είναι όλα βουλωμένα,  κάντε το τώρα γιατί τις επόμενες μέρες αναμένονται βροχοπτώσεις! 

Για την προστασία του δάσους και την ΕΟΔΠΗ τους,  όλες και όλοι είδαμε πως αντέδρασαν το 2015 , όταν κάηκε ό,τι πράσινο είχε απομείνει πάνω από το δήμο μας,  ώστε σήμερα να μην έχουν και πολλά να προστατέψουν από ένα φαλακρό δάσος ! Η ανεπάρκειά τους είναι εμφανής παρόλη την διαφήμιση από πολιτικούς νάνους που θέλουν να υπηρετήσουν τον δήμο μας και από θέσεις ευθύνης! 

Το Αντιπλημμυρικό έργο της Αναστάσεως ήταν απλώς πεταμένα λεφτά όπως έχουν καταλάβει όλες και όλοι , εκτός από όσους διαφημίζουν ένα έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί δεκαετίες μετά! Πρόχειρος σχεδιασμός από την Περιφέρεια Αττικής και ακόμα και σήμερα περνάς με βάρκα την διασταύρωση της Αναστάσεως με την Λεωφόρο Κατεχάκη στην πρώτη δυνατή βροχόπτωση. 

Τα φρεάτια της πόλης δεν είναι ΚΑΘΑΡΑ και θα αποδειχτεί με το πρώτο ψιλόβροχο. Ελπίζουμε αυτή την φορά να μην έχουμε ανθρώπινες απώλειες όπως συνέβη επί διοίκησης Βαλασόπουλου,  να σταθούμε και εμείς αλλά και ο νυν δήμαρχος πιο ΤΥΧΕΡΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...