ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΜΚΟ επονομαζόμενη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας βοηθάει τους μετανάστες στην χώρα μας

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΜΚΟ επονομαζόμενη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας βοηθάει τους μετανάστες στην χώρα μας






Η χθεσινή μας παρουσία στην κοπή της πίτας της μεγαλύτερη  ΜΚΟ στην Ελλάδα που είναι βέβαια ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μας έβαλε στην διαδικασία να ψάξουμε και για άλλες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται και έχουν και γραφεία στην πόλη μας. Βλέπετε εμείς επί κυβέρνησης Σαμαρά είχαμε επιμείνει πως πρέπει να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος για τις ΜΚΟ. Αποτέλεσμα μιας ομάδας ανθρώπων που συμβούλευαν τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ήταν η απόφασή του να αναστείλει την χρηματοδότηση των ΜΚΟ και να αρχίσει η διαδικασία επανελέγχου των οικονομικών τους στοιχείων.
Μάλιστα η απόφασή του αυτή είχε σηκώσει κύμα αντιδράσεων αφού για πρώτη φορά και τελευταία όπως φαίνεται υπήρξε Πρωθυπουργός που ήθελε να βάλει τάξη στο χάος που επικρατούσε και δυστυχώς επικρατεί. Κομβικό ρόλο σε αυτή την σωστή κατά την άποψή μας απόφαση έπαιξε ο τότε γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος. Σχετικά είχε γραφεί τότε στον τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό.


Από μηδενική βάση θα επανεξεταστούν τα κονδύλια για το 2013 προς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και Σωματεία, ενώ ύστερα από εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μπαίνει τέλος στις πιστώσεις του 2012.

Δεσμεύονται όλες οι πιστώσεις που είναι εγγεγραμμένες στον κρατικό προϋπολογισμό του 2012 και αφορούν επιχορηγήσεις προς ΜΚΟ και Σωματεία, ενώ από το 2013 όλες πλέον οι δαπάνες θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση, μετά από σχετική επιστολή που απέστειλε προς όλους τους υπουργούς ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξοικονόμηση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δυστυχώς ο έλεγχος δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό το ΠΑ.ΣΟ.Κ δημιούργησε θέμα. Βλέπετε δεκάδες μέλη του είχαν "βολευτεί" σε ΜΚΟ και δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση να δυσαρεστήσει τους οπαδούς του. 

Δεν είναι βέβαια όλες οι ΜΚΟ χωρίς έργο, ούτε επιχειρούμε να δαιμονοποιήσουμε μέσω αυτού του κειμένου όλες τις ΜΚΟ και τα σωματεία. Όμως είναι τουλάχιστον παράλογο να χρηματοδοτούνται από το Ελληνικό Κράτος οργανώσεις που κατά ευφημισμό είναι Μη Κυβερνητικές!! Να τονίσουμε εδώ πως από την απόφαση αυτή Σαμαρά δεν αποκλείονταν καμιά ΜΚΟ ούτε αυτές της Εκκλησίας. 

Για μια  ΜΚΟ της Εκκλησίας μάλιστα είχε ασκηθεί παλιότερα δίωξη χωρίς όμως να υπάρξει τιμωρία για τα τότε μέλη του Δ.Σ της. 

Στην πόλη μας λοιπόν υπάρχει η για να ακριβολογούμε έχει ένα παράρτημα για την αλληλογραφία της η ΜΚΟ που βοηθάει τους μετανάστες με τίτλο Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας. Τι βοήθεια προσφέρει και πως λειτουργεί είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει σε μελλοντικό μας ρεπορτάζ. Προς το παρόν θα τονίσουμε πως για εμάς το γεγονός πως ΜΚΟ ασκούν κοινωνική πολιτική είναι ακόμα μια αποτυχία των δυτικών κοινωνιών. 

Ο δυτικός κόσμος θα έπρεπε να έχει από καιρό λύση προβλήματα που σέρνονται για δεκαετίες με αποτέλεσμα την άνοδο ακραίων φωνών σε όλο τον κόσμο. 

Γιατί τα προβλήματα υπάρχουν και όσο δεν δίνονται λύσεις θα επικρατούν όσοι προσπαθούν να φορτώσουν όλα μας τα δεινά στους οικονομικά ανίσχυρους. 

Δεν φταίνε οι μετανάστες για τα δικά μας χάλια , όμως δεν έχουμε (και φάνηκε αυτό με τον χιονιά) την δυνατότητα να φιλοξενήσουμε ούτε έναν πρόσφυγα ή μετανάστη για τον απλούστατο λόγο πως είμαστε χρεοκοπημένοι. 

Δεν μπορούμε να συντηρήσουμε ούτε τους δικούς μας αστέγους πλέον πως να φιλοξενήσουμε χιλιάδες μουσουλμάνους; 

Για να μην με κατηγορήσουν πάλι τα ορφανά του Στάλιν για ρατσισμό να τονίσω πως θα δεχόμουν να δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας προσφύγων και στην πόλη μας αρκεί τα έξοδα να αναλάμβανε οι "φιλάνθρωποι" κομμουνιστές της πόλης μας. 

Και δεν αναφέρομαι μόνο στους σταλινικούς του ΚΚΕ αλλά και τους νεοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι και αρκετοί. 

Άλλωστε για να μην ξεχνιόμαστε πρώτη πολιτική δύναμη ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 και στην πόλη μας. 

Hot-spot λοιπόν σε κάποιο από τα οικόπεδα Νάστου για τους αναξιοπαθούντες μουσουλμάνους πρόσφυγες , τόση περιουσία  άλλωστε "εξασφάλισαν" για εμάς οι δημοτικοί μας άρχοντες γιατί να μην αξιοποιηθεί για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας; 

Σ.Μ  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να μας πείτε που εχει γραφεία στην Ηλιούπολη αυτή η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας...

Ανώνυμος είπε...

Γράφει πάνω η φωτογραφία . Εάν είχες πατήσει δεν θα ρώταγες. Αλλά αφού δεν το είδες να στο γράψω εγώ γιατί μέχρι να σου απαντήσουν από το site θα περάσει καμιά μέρα. Αρκαδίου 9β Τ.Κ 16345 Ηλιούπολη. Εκεί παίρνει η ΜΚΟ την αλληλογραφία της .