ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Σοβαρές καταγγελίες από το ΣΕΔΗ και η απάντηση του δήμου Ηλιούπολης

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Σοβαρές καταγγελίες από το ΣΕΔΗ και η απάντηση του δήμου Ηλιούπολης

Αφού αναφέρουμε πως οι υπάλληλοι του δήμου μας θα κάνουν αύριο στάση εργασίας από τις 8-11 π.μ ας πάμε στις καταγγελίες που κάνουν. Σύμφωνα λοιπόν με δελτίο τύπου που εξέδωσαν 28 συνάδελφοί τους στον τομέα της καθαριότητας είναι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ.
Κατηγορούν μάλιστα την νυν δημοτική αρχή πως είναι στο πλευρό της παρούσας κυβέρνησης  που εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική (πολύ ΠΑΜΕ η ανακοίνωσή σας βρε παιδιά) και δεν κάνει τίποτα για το θέμα αυτό. Μιλάει μάλιστα και για απλήρωτους συναδέλφους που τελικά θα πληρωθούν στο ΝΠΔΔ ΚΑΦΑΗΛ. Τονίζουν μάλιστα πως η πληρωμή τους που εκκρεμεί από τον Δεκέμβριο οφείλεται στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων! Τελικά μόνο οι άνεργοι δεν έχουν μέσω πίεσης εκτός από την ψήφο τους κάθε τέσσερα (που λέει ο λόγος αφού κάθε 2,5 έχουμε εκλογές) σε πολιτικούς και κόμματα που μας έχουν φέρει όχι στο χείλος του γκρεμού αλλά μέσα σε αυτόν!

Ο Δήμος Ηλιούπολης σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην ουσία τους κατηγορεί για ανευθυνότητα

Διαβάστε τι αναφέρει:

Αναφορικά με την από 16/02/2017 ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης με θέμα την προκήρυξη Στάσης Εργασίας την Τρίτη 21/02/2017 και ώρα 8:00 – 11:00 π.μ και τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ίδιας ημέρας στις 18:30 στην Ομόνοια, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους στο Δήμο και τους κατοίκους της πόλης για τα εξής σε ότι αφορά τις καταγγελίες στην Διοίκηση του Δήμου.

1. “Για τους απλήρωτους 28 εργαζόμενους συμβασιούχους στην καθαριότητα.”

Ως γνωστόν η κυβέρνηση με Νόμο παρέτεινε τις συμβάσεις εργασίας τους έως 31/12/2017, χωρίς να αντιμετωπίσει και να λύσει τα θέματα πληρωμής τους που ανακύπτουν ύστερα από διαφωνίες και πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ως γνωστόν εγκρίνει τη νομιμότητα της δαπάνης και αφορά τους Δήμους όλης της χώρας.

Αναμένεται ύστερα από συμφωνία της πολιτείας με το Ελεγκτικό Συνέδριο η κατάθεση τροπολογίας για την επίλυση του ζητήματος και την έγκριση πληρωμής τους από την Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

2. “Για τους απλήρωτους συναδέλφους στο ΚΑΦΑΔΗΛ”, παρότι δεν έχει εγκριθεί ακόμη ο προϋπολογισμός του 2017 από την πολιτεία, η Διοίκηση βρήκε λύση, προχώρησε τη διαδικασία και οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν στις 27/02/2017.

Ενημέρωση την οποία είχε η Διοίκηση του Σωματείου.

Αυτά είναι τα δύο σημεία της Ανακοίνωσης σε ότι αφορά το Δήμο.

Μετά την προηγούμενη στάση εργασίας στις 14/02/2017 για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των μικρών και μεσαίων αγροτών (σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου) προκηρύσσεται Στάση Εργασίας και στις 21/02/2017 για αιτήματα που έχουν ήδη λυθεί ή που αναμένεται η επίλυσή τους από την πολιτεία.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, η υγεία των δημοτών και η ομαλή λειτουργία της πόλης, επιβάλλει υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Γραφείο Τύπου

Δήμος Ηλιούπολης

Εμείς να τονίσουμε από την πλευρά μας πως αργά ή γρήγορα όλοι και η νυν διοίκηση αλλά και οι εργαζόμενοι θα έρθουν στα λόγια μας.

Καλώς  διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν πως ο λαός μας έχει βαρεθεί να δανείζεται για να συντηρεί έναν πολυδάπανο δημόσιο τομέα.

Τελικά θα έρθουν στα λόγια μας και αυτοί (δημοτικοί υπάλληλοι ) όταν η "αγελάδα" που αρμέγουν ψοφήσει θα καταλάβουν πως καλή η επανάσταση αρκεί να υπάρχει και διάδοχη λύση.

Γιατί είναι αδύνατον να εξακολουθούν να παίρνουν ακόμα τους μισθούς τους τα επόμενα χρόνια έστω και εάν η χώρα αναγκαστεί να επιλέξει την έξοδο της από την ευρωζώνη.

Οι δραχμιστές θα κληθούν σύντομα να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί τα παραμύθια που τους έλεγαν για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μέσω της επιστροφής της χώρας στο εθνικό της νόμισμα δεν έχει δράκο!

Με δραχμή θα είμαστε φτωχότεροι και αφού πρέπει να το ζήσουμε για να το καταλάβετε ας γίνει και αυτό!

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

Γεωργία είπε...

Το λαθος είναι που άφησε την μισθοδοσία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αφήνει και την τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς ικανή χρηματοδότηση για την κάλυψη των πληρωμών και των άλλων έξόδων ,παραδίδει τα κλειιά στο ΔΝΤ και να τα αποτελέσματα!