ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις για την Ηλιούπολη σε ένα λεπτό

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Ειδήσεις για την Ηλιούπολη σε ένα λεπτό



  • Όσοι παρακολούθησαν το χθεσινό δημοτικό Συμβούλιο κατάλαβαν γιατί το σύστημα της απλής αναλογικής ηττήθηκε στην πράξη. Ουδείς συνεργάζεται για το "καλό" της πόλης και όσοι έφυγαν από τις δημοτικές τους παρατάξεις αντιλαμβανόμενοι την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των επικεφαλής τους σε αυτές αντιμετωπίζονται ως "αποστάτες". Βλέπετε έχουν η κοινή λογική που λέει πως μόνο όταν ασκώ διοίκηση λύνω προβλήματα πάει περίπατο αφού κάποιοι νεόκοποι δημοτικοί σύμβουλοι θεωρούν πως η ανάδειξη των προβλημάτων που είναι βέβαια μέσα στα καθήκοντά τους είναι αρκετή για να λυθούν. Προτάσεις για νεκροταφεία με "διόροφους" τάφους και άλλες ασυναρτησίες ακούστηκαν και χθες προκειμένου να μείνει η πόλη χωρίς νέο νεκροταφείο. Ένα μπράβο στην Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Χωματά η οποία ζήτησε συγγνώμη για την ΤΡΑΓΙΚΗ χθεσινή εικόνα με ανούσιες αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε αυτούς που ανέλαβαν θέσεις ευθύνης για να λύσουν τα προβλήματα και όσους χωρίς διαφορετική πρόταση "πετροβολούν" την διοίκηση. Παρακολουθώντας σήμερα το δημοτικό συμβούλιο του όμορου δήμου μας του Αλίμου διαπίστωσα πως εκεί οι φωνές του άκρατου λαϊκισμού είναι λιγότερες και άρα η εκεί διοίκηση μπορεί να κάνει και πέντε πράγματα με την συναίνεση και της αντιπολίτευσης. Εδώ όσοι ξεσκίστηκαν προεκλογικά για να φύγει ο Βαλασόπουλος που για αυτούς ήταν αυταρχικός συνεχίζουν τα παραμύθια περί αυταρχικότητας και με την νέα διοίκηση την παλιά δηλαδή αφού τα μισά της μέλη είχαν ασκήσει διοίκηση και τα προηγούμενα χρόνια. Και το θέμα μας είναι πλέον πως αφού επιλέξατε αυτούς για δημοτικούς συμβούλους ( με ελάχιστες εξαιρέσεις) ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας και το θέμα καθαριότητας αλλά και ένα σωρό άλλα θέματα που δεν μπορούν να λυθούν με αποτυχημένες συνταγές κρατισμού. Δεκάδες οι φωτογραφίες με τους γεμάτους κάδους στην πόλη φτάνουν στο mail μας βάλτε τα στους τοίχους σας στο facebook αφού εμείς προφανώς και δεν μπαίνουμε στην λογική ποιος μπορεί να μαζέψει ικανοποιητικά τα σκουπίδια για την πόλη με μόνιμους ή συμβασιούχους δημοτικούς υπαλλήλους. Η απάντηση είναι κανείς εάν δεν έρθει σε πλήρη ΡΗΞΗ με το ΣΕΔΗ. 

  • Σε αλλαγές στα πρόσωπα που είχε ορίσει στα ΝΠΔΔ του δήμου μας προχώρησε η παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά". Ανάμεσα σε αυτούς που αντικαταστάθηκαν ήταν και η υβρίστριά μας κ. Σούλα Μανώλη που δεν θα είναι πλέον αναπληρωματικό μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Παράλληλα έχει απομακρυνθεί και ο έτερος υβριστής μας κ. Πετράκης από το ΝΠΔΔ που ήταν τοποθετημένος λόγω ελλείψεως χρόνου. Έτσι και οι δύο με περισσότερο χρόνο θα μπορούν να μας συκοφαντούν για να καλύψουν τον έκδηλο φασισμό τους. Για εμάς προφανώς και δεν αποτελεί δικαίωση η αντικατάστασή τους αφού και αργά έγινε και δεν δείχνει πως η συγκεκριμένη παράταξη καταδικάζει τις συμπεριφορές τους. 


  • Πολύ λιβάνισμα και από όλες σχεδόν τις παρατάξεις ( πλην της παράταξης "Η πόλη που θέλω") στον πρώην πλέον Πρόεδρο του ΠΑΟΔΗΛ κ. Δημήτρη Πανταζόπουλο. Για εμάς ο Θέμης Γιαννόπουλος είναι καλύτερος και πιο δημιουργικός με αντιλήψεις πιο κοντά στις δικές μας. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα λοιπόν και είμαστε αισιόδοξοι πως ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός στην πόλη μας θα πάνε καλύτερα επί της δικής του διοίκησης στον ΠΑΟΔΗΛ. 

  • Ο Ψυρρόπουλος προφανώς και δεν είναι Αραμπατζής αλλά "παρασύρεται" αφού χωρίς αποδείξεις δεν μπορείς να λες πως όσοι έφυγαν από τις παρατάξεις τους "ξεπλήρωσαν γραμμάτια". Η φράση του εξόργισε τους Αντιδημάρχους Καλούδη & Κόκλα που προφανώς συμμετέχουν σε μια διοίκηση προσπαθώντας να δώσουν λύσεις και δεν περιμένουν να γίνει δήμαρχος ο Ψυρρόπουλος ή ο Ευσταθίου για να τις δώσουν τότε. 

  • Ο παραλογισμός συνεχίζεται όσον αφορά το νέο Προεδρικό Διάταγμα για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού και την ΣΜΠΕ που έφερε για διαβούλευση η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο παραλογισμός έγκειται πως οι επικεφαλής των δύο κεντροδεξιών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου ξιφουλκούν εναντίον του προεδρικού διατάγματος ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών της πόλης μας το βλέπει ΘΕΤΙΚΑ. Άλλη μια λάθος επιλογή τους που θα πληρωθεί στις κάλπες του 2023. Γιατί δεν φαντάζομαι να περιμένουν να τους ψηφίσουν οι Νεοδημοκράτες που έχουν εναποθέσει στην παρούσα κυβέρνηση την οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος που λόγω ατολμίας προηγούμενων κυβερνήσεων οδήγησε τον Υμηττό μας σε φαλακρό όρος τουλάχιστον το κομμάτι που είναι πάνω από την πόλη μας. 

  • Θετικές οι δράσεις του ΣΠΑΥ στον Υμηττό το τελευταίο διάστημα αλλά δεν βλέπουμε τίποτα από τους ποδηλατόδρομους και τους χώρους αναψυχής που διαφήμισαν να υλοποιείται. Ο Υμηττός πρέπει να γίνει προσβάσιμος για τους πολλούς δηλαδή αστικό δάσος και όχι βέβαια να παραμένει στα σημερινά του χάλια. 
Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: