ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Από εμάς θα διαβάζετε καθαρές κουβέντες και όχι ευχολόγια ή αυταπάτες- Για εμάς άλλωστε η κρίση δεν ήταν "γδάρσιμο" αλλά "τραύμα" που θα κουβαλάμε για πάντα!

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Από εμάς θα διαβάζετε καθαρές κουβέντες και όχι ευχολόγια ή αυταπάτες- Για εμάς άλλωστε η κρίση δεν ήταν "γδάρσιμο" αλλά "τραύμα" που θα κουβαλάμε για πάντα!

 


Ο καθένας έχει δικαίωμα να υπερασπίζει την δουλειά του ή την αργομισθία του στο δημόσιο τομέα. Δεν έχει βέβαια κανένα δικαίωμα να επιβάλλει τους κανόνες προβολής ειδήσεων και απόψεων  σε ένα ΜΜΕ επειδή τον ξεβολεύουν. 

Μέσα στην οικονομική κρίση ελάχιστοι συνδημότες μου έχουν πληγεί όσο εγώ. Μια απλή ματιά στις φορολογικές δηλώσεις και κυρίως στα Ε9 αποδεικνύει πως "πουλήσαμε" για να επιβιώσουμε και να μην υπηρετήσουμε ιδεοληψίες που ήταν διάχυτες σε πολλά ΜΜΕ στην αρχή της οικονομικής κρίσης. 

Και αφού το μεγάλο κεφάλαιο βρήκε αντίσταση σε έντιμους πολιτικούς που δεν ήθελαν να σας γυρίσουν στις εποχές του εμφυλίου ή της κατοχής οι "οπαδοί" του λαϊκισμού αναθάρρησαν εκ νέου εν μέσω πανδημίας. 

Δεν μπορώ να μπαίνω καθημερινά στη διαδικασία να αναλύω πως η χώρα χρεοκόπησε και πως όσοι υπέγραψαν τα μνημόνια δεν είχαν καλύτερη ενναλακτική. Ούτε μπορώ σε καθημερινή βάση να αναλύω την επικινδυνότητα του κινεζικού ιού και τις τραγικές του συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία. 

Ως τοπικό ΜΜΕ έχουμε καθαρή την συνείδηση μας πως πράττουμε για το ΚΟΙΝΟ καλό. Και βέβαια ουδείς από όσους μας επικρίνουν καθημερινά στα ΜΜΕ έχει αντιληφθεί πως στην ουσία αυτοί που επιβουλεύονται τις θέσεις εργασίας τους στο Δημόσιο τομέα και τους κοροϊδεύουν με 4μηνα , 8μηνα ή επιδόματα των 200 ευρώ δεν είμαστε εμείς αλλά όλοι αυτοί που ενώ είναι σε θέσεις ευθύνες δεν λένε την ΑΛΗΘΕΙΑ στον λαό. 

Πρόσφατα με τον νέο πτωχευτικό κώδικα που μας παίρνει τα σπίτια κάτι που ξεκίνησε και με ΣΥΡΙΖΑ έγινε εμφανές σε όλες και όλους πως η καταστροφή μας πλησιάζει. Χωρίς δουλειές ή με δουλειές αμειβόμενες από ιδιώτες που  είχαν μάθει για δεκαετίες να φοροδιαφεύγουν προφανώς και κανένα σπίτι δεν θα σωθεί. 

Ο λαϊκισμός του να διαγραφούν τα χρέη όλων θα ήταν εφικτός εάν όσοι τον υποστηρίζουν έλεγαν και πως θα βρεθούν τα δισ. ευρώ που θα κάλυπταν αυτό το εγχείρημα. 

Ο δικός μας αγώνας για μεταρρυθμίσεις δεν ξεκίνησε το 2007 από άλλο ιστολόγιο στο οποίο είχαμε προβλέψει με ακρίβεια τι θα συμβεί. Και τώρα προβλέψαμε στην αρχή της πανδημίας φέρετρα και λουκέτα αλλά οι "ψεκασμένοι" δεν μας άκουσαν. 

Όπως δεν θα μας ακούσουν και τώρα που τους λέμε πως η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη είναι επί ξύλου κρεμάμενη αφού ήδη σε αυτή θα παρεισφρήσουν άλλες οικονομίες κρατών μελών της Ε.Ε που μπορεί να μην παράγουν ΑΕΠ σαν το δικό μας αλλά δεν βαρύνονται από τα δικά μας αστρονομικά χρέη. 

Το ό,τι χρωστάνε όλοι είναι μεν αλήθεια αλλά το θέμα είναι και ποιος χρωστάει και την δυνατότητα παραγωγής έχει. Ήδη το 2020 κλείνει με έλλειμμα δηλαδή μετά από χρόνια ( τα μνημονιακά) καταναλώσαμε παραπάνω από ό,τι παράξαμε . 

Δηλαδή είμαστε και πάλι και καταχρεωμένοι αλλά και με πολύ μικρότερο ΑΕΠ από αυτό που είχαμε πριν μία δεκαετία!

Για τις οικονομικές λύσεις που υπάρχουν μία συγκεκριμένα θα σας μιλήσουμε σε άλλο άρθρο μας. 

Αυτό το γράψαμε για να ξεκαθαρίσουμε πως όσοι μας υβρίζουν σίγουρα δεν είναι εκατομμυριούχοι αλλά δεν ανήκουν και σε ανθρώπους που αναζητούν μάταια το μεροκάματο και δεν βγάζουν το μήνα. 

Άρα στην ουσία είναι "βολεμένοι" σε ένα σύστημα που μας κατέστρεψε και που οδηγεί την δική μου γενιά να μην πάρει συντάξεις αλλά φιλοδωρήματα. 

Η κατάσταση θα ζορίσει και η χώρα στέκεται ακόμα στα πόδια της ελέω των συμμάχων μας. 

Αυτών που οι "ψεκασμένοι" βρίζουν νυχθημερόν ενώ παράλληλα όλες και όλοι αναζητούν ένα σχέδιο Μάρσαλ για την χώρα μας! 


Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: