ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Τρία τελικά τα παιδιά που είχαν εξαφανιστεί στον Υμηττό πριν από λίγο έληξε αισίως η περιπέτειά τους

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Τρία τελικά τα παιδιά που είχαν εξαφανιστεί στον Υμηττό πριν από λίγο έληξε αισίως η περιπέτειά τους




Συναγερμός είχε σημάνει νωρίτερα στις αρχές, με αφορμή την εξαφάνιση δύο 15χρονων παιδιών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στον Υμηττό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο ανήλικα παιδιά πολωνικής καταγωγής  εντοπίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας από στελέχη της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας . Τελικά μαζί τους υπήρχε και τρίτο παιδί ρουμανικής  καταγωγής. 

Οι μαθητές πήγαν στον Υμηττό για περπάτημα και χάθηκαν στον χιονιά. Ωστόσο, σκέφτηκαν να καλέσουν το 112, με αποτέλεσμα να δοθεί το στίγμα τους ανάμεσα σε Υμηττό και Παιανία, ώστε να σπεύσουν δυνάμεις στο συγκεκριμένο σημείο.

Πως έγινε η διάσωση

Οι πυροσβέστες, έχοντας συνεχώς επικοινωνία με τα δύο παιδιά και τους γονείς τους, κατάφεραν να τα εντοπίσουν σώα.



Όταν τα βρήκαν όμως τους είπαν ότι μαζί τους ήταν και ένας συμμαθητής τους ρουμανικής υπηκοότητας, ο οποίος μόλις χάθηκαν, αποφάσισε να αναζητήσει μόνος του το δρόμο της επιστροφής.

Υπήρξε επικοινωνία με την μητέρα του παιδιού, η οποία τους είπε ότι ο γιος της δεν είχε εμφανιστεί, μέχρι και πριν από λίγη ώρα.

Κατόπιν αυτού ξεκίνησε δεύτερη έρευνα, με την συμμετοχή και εθελοντών. Τελικά σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί εντοπίστηκε από δύο κυνηγούς σε καταφύγιο κυνηγών από την μεριά του Κορωπίου. Στο σημείο σπεύδουν αστυνομικοί και πυροσβέστες για να το παραλάβουν .

Η Πολιτική Προστασία του δήμου μας είναι αυτή την στιγμή στους παγωμένους δρόμους για να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία και προφανώς τους αξίζουν συγχαρητήρια για τις άοκνες προσπάθειές τους.

Ως γνωστόν οι δύο αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας είναι οι κύριοι Γιάννης Αντζινάς και Κώστας Σεφτελής ενώ εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας είναι ο κ. Γιώργος Μπενάς. 


Στο δρόμο και ο Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη Δημοτικής Αστυνομίας κ. Παναγιώτης Κόκλας ενώ και άλλα στελέχη της διοίκησης συνδράμουν για να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μαζί με εθελοντές αλλά και υπαλλήλους του δήμου μας.

Όσοι δεν έχουν λόγο να μην μετακινηθούν καθόλου από τα σπίτια τους αφού μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε και σε lockdown και πρέπει να συμμορφωνόμαστε απόλυτα με τις οδηγίες των αρχών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: