ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Πληρώνουμε 24.000 και κάτι ψιλά για αφαίρεση ριζών πρέμνων σε κοινόχρηστους χώρους

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Πληρώνουμε 24.000 και κάτι ψιλά για αφαίρεση ριζών πρέμνων σε κοινόχρηστους χώρους

Ο ιδιώτης θα ξεριζώσει τις ρίζες από τους κοινόχρηστους χώρους αφού η Σοβιετία δεν διαθέτει προσωπικό για να το πράξει . Έχει μόλις 700 μόνιμους και συμβασιούχους υπαλλήλους αλλά προφανώς όταν χρειάζεται σκληρή δουλειά αυτή γίνεται από ΙΔΙΩΤΗ. 

Όπως διαβάζουμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ εδώ  το ποσό έχει ήδη δεσμευτεί και οσονούπω θα έχουμε και τον ιδιώτη που θα το εισπράξει για να κάνει την δουλειά. 

Το πρέμνο για όσους δεν το γνωρίζουν είναι το κάτω μέρος του κορμού το οποίο μένει στη γη μετά το κόψιμο του δένδρου , το κούτσουρο για να το καταλάβουν και όσοι είναι από χωριά. Προφανώς πρόκειται για δένδρα που διέλυσε η κακοκαιρία γιατί για να απομακρύνουν τα πεύκα από τα πεζοδρόμια της πόλης και να τα αντικαταστήσουν με άλλα πιο φιλικά στις πλάκες που καταστρέφουν από τα πεζοδρόμια δεν βλέπουμε να υπάρχει βούληση. Οι έξυπνοι δημότες μας και επειδή τα πεζοδρόμια τα φτιάχνουν με δικά τους έξοδα έχουν απαλλαγεί προ πολλού αλλά υπάρχουν και οι άτυχοι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με μηνύσεις από κακούς γείτονες και ακόμα παιδεύονται με αυτά. Κάποιοι πετάνε και τις ελιές πλέον από τα πεζοδρόμια με δική τους ευθύνη και γνωρίζοντας βέβαια πως παρανομούν γιατί για το κόψιμο ενός δένδρου ακόμα και μέσα στον Αστικό ιστό χρειάζεται άδεια. Η δική μας εικόνα βέβαια από πολλά σημεία της πόλης είναι όρθια κούτσουρα που θα παραμείνουν για δεκαετίες ή έως ότου έρθει ένας ικανός δήμαρχος να μας απαλλάξει από το ΣΑΠΙΟ. Βέβαια οι πολλοί αποφασίζουν και οι πολλοί έχουν αποφασίσει με την ΨΗΦΟ τους διαχρονικά να είμαστε σε αυτά τα χάλια. 

Είναι εμφανές και στον πλέον κρατικοδίαιτο πως ο τομέας Πρασίνου με τα 18-19 ή πόσα ακόμα άτομα έχουν μετακινηθεί από εκεί που αρχικώς διορίστηκαν δεν επαρκεί για να περιποιηθεί το πράσινο του δήμου. Η συντήρηση του τομέα γίνεται προφανώς για να πληρώνουμε και αυτούς και τον ΙΔΙΩΤΗ στις περιβόητες ΣΔΙΤ που το μόνο που κατάφεραν είναι να πληρώνουμε περισσότερα χρήματα για την ίδια δουλειά αφού είναι πλέον εμφανές και στους οπαδούς των ΣΔΙΤ πως ΑΠΕΤΥΧΑΝ παταγωδώς στην ΤΕΛΙΚΗ εικόνα και κυρίως στα οικονομικά του δήμου που εξακολουθούν να πληρώνουν υπερωρίες και παράλληλα δίνουν εργολαβίες κάθε φορά που ο δημότης μας θα πρέπει να δει και κάποια διαφορά. 

Το άρθρο προφανώς και δεν μειώνει τις προσπάθειες του νέου Αντιδημάρχου κ. Καλούδη αλλά διατρανώνει την δική μας ΠΑΓΙΑ θέση για ιδιωτικοποίηση του τομέα Πρασίνου όπως και αυτού της Καθαριότητας γιατί εμείς ως τοπικό ΜΜΕ προφανώς και γελάμε όταν μέσα στο καταχείμωνο συνεχίζουν να κλαδεύουν αφού οι τρεις μήνες της Άνοιξης δεν επαρκούν φαίνεται για το συμμάζεμα αλλά πρέπει να γεμίζουν τα πεζοδρόμια όλο τον χρόνο. 

Θέλουμε από εδώ να συγχαρούμε τους συνδημότες μας που με ίδια μέσα έχουν συμμαζέψει τα δένδρα στα πεζοδρόμιά τους και ευχόμαστε να μην "τιμωρηθούν" επειδή δεν περίμεναν 10 , 20 ή και 30 μήνες έως ότου κάποιος δημοτικός υπάλληλος ή ο γεωπόνος του δήμου έκρινε πως δεν είναι δυνατόν να βγάζουν τα μάτια τους οι δημότες πάνω στα πεζοδρόμια για να έχουν και οι ψευτοοικολόγοι της πόλης και κάποιοι επικεφαλής παρατάξεων έναν ακόμη λόγο ύπαρξης και "πολιτικής" παρουσίας στα κοινά της πόλης. 

Στο δήμο μας υπάρχουν δένδρα που ξεπερνάνε σε ύψος τετραόροφες πολυκατοικίες και για να κλαδευτούν χρειάζεται ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα κάτι που φαντάζομαι κάποια στιγμή θα αποβεί θανατηφόρο για κάποιον συνδημότη μας αφού ποντάρουμε στην τύχη και κατηγορούμε μονίμως την κεντρική κυβέρνηση που δεν μας στέλνει μερικά εκατομμύρια ευρώ να δαπανήσουμε ακόμα για να κόβουμε επικίνδυνα κατά εμάς δένδρα που δεν νοείται να υπάρχουν μέσα στον Αστικό Ιστό και για τα οποία η ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί παρά να στέλνει έγγραφα για να κόβει τα κλαδιά που εφάπτονται με τα σύρματα της ΔΕΗ τα οποία βέβαια τα δένδρα αυτά ξεπερνάνε σε ύψος. 

Με καμία 300.000 ευρώ θα καθάριζε η πόλη από άχρηστα κούτσουρα αλλά είπαμε εδώ κινούμαστε με ρυθμούς δημοσίου. 

Άλλωστε και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα εμβόλια μη υπολογίζοντας προφανώς σε πόσους μήνες ή έτη θα έχει εξασφαλιστεί η πολυπόθητη ΑΝΟΣΙΑ. 

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι από το facebook που την ανέβασε συνδημότης μας αναρωτούμενος πότε θα μαζευτούν τα κλαδιά. Και βέβαια η απάντηση θα δοθεί από όσους είναι αρμόδιοι για αυτό. Η συνήθης πρακτική βέβαια που συμβαίνει διαχρονικά με όλους τους δημάρχους είναι όποτε οι υπάλληλοι τα καταφέρουν και για αυτό βλέπουμε υποκριτική την κριτική όσων επιθυμούν την διατήρηση του κρατισμού αλλά αρνούνται να δουν τι αυτός δημιουργεί. Και βέβαια με 200 και πλέον υπαλλήλους σε καθαριότητα και Πράσινο οι δικοί μας υπολογισμοί είναι πως και το φθινόπωρο ακόμα κλαδιά θα βλέπουμε σε πάρκα , πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους για αυτό υπομονή αφού άλλωστε και να θέλατε να τα πετάξετε κάποιοι από εσάς για να μην είναι έξω από τα σπίτια σας και ακόμα και εάν έχετε φορτηγό δεν έχετε που να τα πάτε. Κάποιοι τα κόβουν και παίρνουν όσα καίγονται και τα κλαδιά τα πετάνε στους πράσινους κάδους ή τα βάζουν σε μαύρες μεγάλες σακούλες θεωρώντας και δικαιολογημένα πως έτσι θα τα πάρουν πιο γρήγορα και όντως αυτό συμβαίνει! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: