ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Κάποιοι προφανώς θεωρούν πως με εργολαβίες των 24.787 ευρώ θα πετύχουν την έγκαιρη αποψίλωση των αλσυλλίων και "δημοσίων" οικοπέδων του δήμου μας- Μάλλον θεωρούν πως μας δουλεύουν !

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Κάποιοι προφανώς θεωρούν πως με εργολαβίες των 24.787 ευρώ θα πετύχουν την έγκαιρη αποψίλωση των αλσυλλίων και "δημοσίων" οικοπέδων του δήμου μας- Μάλλον θεωρούν πως μας δουλεύουν !

 


Καλό το δούλεμα του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Κώστα Καλούδη για την περιποίηση του Πρασίνου στην πόλη μας από τους 18 ή 19 υπαλλήλους (σύμφωνα με παλιότερη αναφορά του σε δημοτικό συμβούλιο )  που διαθέτει ο Τομέας Πρασίνου του δήμου μας . αλλά προφανώς η πόλη μας  παραμένει "ζούγκλα" που  ο καθένας που κυκλοφορεί σε αυτή  μπορεί να δει. 

Άκοπα και επικίνδυνα δένδρα , πεζοδρόμια που ουδείς έχει πρόσβαση αφού είναι παρατημένα για εβδομάδες κομμένα και πεταμένα κλαδιά , και φυσικά πάρκα επικίνδυνα για όσους τα επισκέπτονται αφού εάν δεν γίνει το κακό για μήνες ακόμα θα μας λένε αυτάρεσκα πως το "παλεύουν". 

Και βέβαια η απόφαση εδώ  για εργολαβία κάτω από 25.000 ευρώ σε ιδιώτη για να μην μπορεί και το δημοτικό συμβούλιο να ΦΩΝΑΞΕΙ για την ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ανάθεση σε εμάς λέει πως όπως και πέρισυ μέσα στην Άνοιξη δεν θα έχει ολοκληρωθεί το κλάδεμα και θα έχουμε εύφλεκτο υλικό για το καλοκαίρι. 

Βέβαια πλέον ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου είναι άλλος ο οποίος όμως ακολουθεί ως δείχνει την πλήρως αποτυχημένη συνταγή. Κάποιοι προφανώς θεωρούν ηλίθιους τους δημότες μας αφού και με τους ρυθμούς που εργάζονται και με τις αναθέσεις που δίνουν το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι διαφορετικό από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. 

Άλλωστε ο κ. Καλούδης ήταν μέλος της διοίκησης Βαλασόπουλου όταν ο Υμηττός καίγονταν και τον "έσωζαν" στα λόγια οι τότε Πραιτοριανοί του τέως δημάρχου. 

Και επειδή βέβαια επικαλέστηκαν και τότε οικονομικά συμφέροντα τους λέμε πως υπάρχουν και θα υπάρχουν ακόμα ιδίως όταν βλέπουν διοικήσεις δήμων να κλαδεύουν επί ένα χρόνο και ο δήμος μας να παραμένει "ζούγκλα" ακόμα και στον Αστικό του ιστό. 

Τώρα όσον αφορά τα "δημόσια" οικόπεδα που καθαρίζουν καλό θα ήταν να τα αξιοποιήσουν κιόλας αφού είναι δικά μας όπως ισχυρίζονται μην τους τα πάρει κανένας "κακός" ιδιώτης που έχει τίτλους ιδιοκτησίας για αυτά. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα ήταν καλό να μας πουν που εναπόθεσαν τους 150 τόνους που ισχυρίζονται πως έχουν ήδη μαζέψει γιατί το ΨΕΜΑ έχει κοντά ποδάρια και ελάχιστοι πλέον είναι διατεθειμένοι να αναμένουν για μήνες έως ότου φιλοτιμηθούν οι διοικούντες και οι εργαζόμενοι του δήμου μας ( που εάν δεν επαρκούν πρέπει η δουλειά να δοθεί σε ιδιώτη) να καθαρίσουν την πόλη από τις πλαστικές σακούλες, τα κλαδιά κ.ο.κ που συναντάς σχεδόν παντού. 

Εργατών τύπου, Ηρώ Κωνσταντοπούλου και φυσικά όλα τα πάρκα της πόλης μας είναι σε άθλιο χάλι όπως αποτυπώνουν όσοι ασχολούνται με τα ασήμαντα και αφήνουν τα σημαντικά για εμάς. 

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός το να διώκονται και να κατηγορούνται συνδημότες μας επειδή έπραξαν το αυτονόητο και καθάρισαν τους κήπους και τους κοινόχρηστους χώρους από δένδρα που θα έπεφταν στα κεφάλια τους εάν όντως είχαμε σφοδρή κακοκαιρία και όχι μια μέρα χιονόπτωσης. 

Δεν μπορεί να κάνει η ΔΕΔΔΗΕ τίποτα για τα όρθια κούτσουρα που διατηρεί ο δήμος μας ως πράσινο και φυσικά θα πρέπει να αναμένουμε την επόμενη κακοκαιρία που μπορεί να είναι απλώς και μια δυνατή βροχόπτωση για να δούμε δένδρα να πέφτουν πάνω στα σύρματα της ΔΕΗ. 

Ξεκάθαρα για τα δένδρα μέσα στον Αστικό ιστό ευθύνη έχει ο δήμος έχει σταλεί άλλωστε εγκύκλιος από το υπουργείο Εσωτερικών και φυσικά έχουν και τα απαιτούμενα χρήματα αφού άλλοι δήμοι δίνουν διπλάσια χρήματα για αποψιλώσεις ενώ εδώ προτιμούν να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ σε υπερωρίες μόνιμων και συμβασιούχων υπαλλήλων που δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. 

11/3 πήρε πρωτόκολλο η συγκεκριμένη απόφαση και βέβαια ας ρωτήσει η αντιπολίτευση ποιος με τόσα λίγα χρήματα ανέλαβε να κάνει αποψίλωση και σε ποιο κομμάτι του δήμου μας. 

Ελπίζουμε να ρωτήσει κάποια παράταξη για το θέμα αυτό και ακόμα περισσότερο ελπίζουμε να μην δοθεί σε εταιρία που δεν πληροί καμία προϋπόθεση , ούτε έχει το αναγκαίο προσωπικό για να κάνει την παραπάνω δράση. 

Τέλος θα συμφωνήσουμε με όσα έχει αναφέρει η παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης" πολλές φορές σε δημοτικά συμβούλια πως οι περίφημες ΣΔΙΤ ( Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) δεν έχουν αποδώσει στις περισσότερες των περιπτώσεων και αυτό οφείλεται γιατί οι εταιρίες που επιλέγονται να συμπράξουν δεν έχουν καμία ΥΠΟΔΟΜΗ για τις εργασίες που αναλαμβάνουν. 

Έτσι αυτό που μένει είναι μόνο η αύξηση του κόστους αφού ως φορολογούμενοι δημότες καλούμαστε να πληρώσουμε δύο φορές για την ίδια εργασία. 

Γι΄αυτό το θέμα μπορεί να καταφύγει όποιος καταλαβαίνει στην Αποκεντρωμένη με τα στοιχεία που είναι υποχρεωμένη να αναρτήσει η διοίκηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στην οποία τα μισά που ανεβάζουν οι υπάλληλοι του δήμου μας περιλαμβάνουν λανθασμένα στοιχεία. 

Αλλά για αυτό θα γίνει άλλο ρεπορτάζ αφού προφανώς και κάποιοι υπάλληλοι εκθέτονται με όσα είναι σε ΔΗΜΟΣΙΑ θέα και ναι μπορούν να αναπαραχθούν από οποιοδήποτε ΜΜΕ για λόγους ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: