ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Παραμένουν τα κλαδέματα στη οδό Εργατών Τύπου και έρχεται Σαββατοκύριακο

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Παραμένουν τα κλαδέματα στη οδό Εργατών Τύπου και έρχεται Σαββατοκύριακο

 


Το πεζοδρόμιο καταλήγει σε μια "πανέμορφη" ντάνα από κλαριά κάνοντας μη προσβάσιμο για κανέναν και αυτό το πεζοδρόμιο της πόλης. 

Η εικόνα σε άλλες περιοχές όπως τα Αστυνομικά Ηλιούπολης είναι ίδια αλλά εκεί έχει και τις ιερότηδαιττές της η περιοχή αφού συναντάς πεύκα μέσα στις αυλές σπιτιών και γενικότερα βλέπεις από εκεί ένα φαλακρό δάσος που σύμφωνα με παλιούς κατοίκους της περιοχής ( μιλάμε από τα τέλη της δεκαετίας του 1950) μας αναφέρουν πως ήταν πάντα έτσι και δεν υπήρχαν δένδρα και πράσινο. 

Και από φωτογραφίες που ανεβάζουν συνδημότες μας σε ομάδες του facebook φαίνεται πως έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται πως επί μισό αιώνα όλες οι διοικήσεις που πέρασαν από τον δήμο μας δεν τα κατάφεραν με την αναδάσωση προφανώς επειδή χρησιμοποιούσαν δένδρα σε αυτή που είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθούν εάν δεν τα φροντίζει και κάποιος. 

Και ποιος να τα φροντίσει αφού στην ουσία η υπηρεσία Πρασίνου του δήμου μας με τα 18 ή 19 άτομα τα οποία διαθέτει δεν είναι σε θέση να περιποιηθεί ούτε το πράσινο μέσα στον αστικό ιστό της πόλης και καταφεύγει σε αναθέσεις σε ιδιώτες εργολάβους που και μόνο από τα ποσά που ανεβαίνουν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ καταλαβαίνει κάποιος πως ουδείς θέλει να είναι περιποιημένη η πόλη και στον τομέα αυτό. 

Γιατί όταν δίνεις περισσότερα χρήματα σε άλλες "ανάγκες" και περιμένεις με μια ανάθεση των 24.000 ευρώ να κουρέψεις δένδρα , "δημόσιους" χώρους, πάρκα , πλατείες κ.ο.κ μάλλον θεωρείς από πριν πως δεν θα τα καταφέρεις απλώς προσπαθείς για να υπάρχει υπό δημόσιο-δημοτικό έλεγχο μια δομή που λογικά θα έπρεπε να είχε δοθεί σε ιδιώτη σε όλους τους δήμους της χώρας μας. 



Και ελπίζουμε βέβαια να μην ισχύουν όσα λένε παλιοί εργαζόμενοι του Πρασίνου ό,τι δηλαδή ο ιδιώτης θα χρησιμοποιήσει τα φορτηγά και τα μηχανήματα του δήμου γιατί τότε δεν μιλάμε για ανάθεση σε ιδιώτη αλλά για σκάνδαλο. 

Και βέβαια εάν ισχύει κάτι τέτοιο μια χαρά θα κάνει ο επικεφαλής της παράταξης "Η πόλη που θέλω" να μπλοκάρει την απευθείας ανάθεση στην Περιφέρεια γιατί άμα είναι ο ιδιώτης να μας καθαρίσει με ίδια μέσα εκμισθώνοντας και κάποιους "εργάτες" με ευτελή μεροκάματα ε τότε προφανώς δεν μιλάμε για επιχειρηματία της ελεύθερης αγοράς αλλά για κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα που για εμάς τουλάχιστον είναι περισσότερο απεχθής και από την Σοβιετία. 

Οι συμβάσεις που έχουν γίνει για την ενίσχυση των δήμων λόγω πανδημίας είναι βέβαιο πως θα ανανεωθούν τουλάχιστον έως το τέλος του έτους αφού προφανώς και δεν τελειώσαμε με την covid-19 και θα αποδειχθεί περίτρανα και με το "άτσαλο" άνοιγμα που θα επιχειρηθεί στο τέλος του μήνα. 

Φοβόμαστε μάλιστα πως με δεδομένο πως η εστίαση θα ανοίξει και αυτή σε εξωτερικούς χώρους μέσα Απριλίου ίσα-ίσα να προλαβαίνουμε να κάνουμε Πάσχα με όλα ανοιχτά και μετά φυσικά και πάλι lockdown έως ότου τέλη Μάϊου να υποδεχθούμε τους τουρίστες μας εμβολιασμένους αυτούς και με εμάς στην πλειοψηφία να μην έχουμε κάνει ούτε την πρώτη δόση. 

Και βέβαια επανερχόμαστε στο θέμα όχι επειδή το θεωρούμε μείζον αλλά για να μην θεωρούν και κάποιοι πως μας κοροϊδεύουν πως απελευθερώνουν τα πεζοδρόμια της πόλης μας την ώρα που οι ίδιοι τα κλείνουν και θα συνεχίσουν να τα κλείνουν τους επόμενους μήνες και όχι εβδομάδες αφού το λογικό ό,τι κόβουν και μαζεύουν την ίδια μέρα δεν θα το δούμε αφού προσωπικό δεν υπάρχει και δεν θέλουμε και να πληρώσουμε 100.000 ή και 200.000 ευρώ για τέτοιες εργασίες αλλά ούτε και απαντάμε γιατί και δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ την τελευταία μόνο δεκαετία για την δομή ΝΠΔΔ Μουσείο Εθνικής Αντίστασης το οποίο και δεν προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ και δεν είναι και σε καλή κατάσταση αφού βρέχει και μπάζει. 

Άμα έχουμε Μουσείο για να κάνουν εκδηλώσεις ΤΖΑΜΠΑ δημοτικές παρατάξεις, σύλλογοι κ.ο.κ πείτε το στους δημότες όπως και το πόσο μας στοιχίζει και για ποιο λόγο αργούν να δοθούν στην παράταξη "Η πόλη που θέλω" τα στοιχεία που έχει ζητήσει για πολλοστή φορά. 

Και βέβαια δεν σας κατηγορεί για κάτι απλώς θέλει να μάθει όπως θέλουν να μάθουν και οι δημότες μας που περνάνε καθημερινά από έξω και το βλέπουν τι τους στοιχίζει. 

ΥΓ: Η σημερινή μας επιτόπια αυτοψία στο χώρο έγινε στις 8:22 π.μ γιατί προφανέστατα και θεωρούμε πως σήμερα θα τα μαζέψουν γιατί μετά ακολουθεί ΣΚ και ουδείς θα ήθελε φανταζόμαστε να παραμείνουν έως την 25 Μαρτίου ή και πολύ περισσότερο. Άλλωστε εάν επιβεβαιωθούν οι μετεωρολογικές προβλέψεις για κακοκαιρία και με τα κλαδέματα που έχουμε δει και άλλα κλαδιά θα πέσουν σύντομα και χωρίς να πέσει πάνω τους το βάρος του χιονιού αρκεί ένας δυνατός άνεμος! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: