ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Πανηγυρίζουν δήμαρχος και δημοτικές παρατάξεις για μια απόφαση που δεν πρόκειται να υλοποιηθεί - Τουλάχιστον οι συλλογικότητες δεν έχουν αυταπάτες και καλούν τους δημότες σε νέες κινητοποιήσεις αφού έπαθαν και έμαθαν από το παρελθόν και την περίπτωση του Ιερού Ναού Αγίων Τιμοθέου & Μαύρας

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Πανηγυρίζουν δήμαρχος και δημοτικές παρατάξεις για μια απόφαση που δεν πρόκειται να υλοποιηθεί - Τουλάχιστον οι συλλογικότητες δεν έχουν αυταπάτες και καλούν τους δημότες σε νέες κινητοποιήσεις αφού έπαθαν και έμαθαν από το παρελθόν και την περίπτωση του Ιερού Ναού Αγίων Τιμοθέου & Μαύρας



Η διοίκηση του δήμου πανηγυρίζει για την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας που απέρριψε την αίτημα του ιερέως π. Στυλιανού Καρπαθίου για αναστολή απόφασης κατεδάφισης των αυθαίρετων - όπως έκρινε η Δικαιοσύνη-  κατασκευών στον Προφήτη Ηλία. 

Την ίδια ώρα  ο δήμος μας διαχρονικά έχει κατασκευάσει ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ δομές μέσα στο δάσος όπως π.χ το Σώμα Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, το Γκαράζ του δήμου κ.ο.κ , αλλά αυτά δεν είναι ναοί και έτσι για τους διοικούντες και τους δημοτικούς μας συμβούλους καλώς έχουν. 

Αυθαίρετο είναι και τμήμα του δημοτικού μας αναψυκτήριου "Δημήτρης Κιντής" ενώ πρόσφατα ο δήμος καταδικάστηκε για ΠΑΡΑΝΟΜΗ κατάληψη που είχε κάνει στο πάρκο Μπέλες όπου ο νόμιμος πλέον ιδιοκτήτης του θα ζητήσει αποζημίωση για την επί δεκαετίες κατάληψη της ιδιοκτησίας του  από  τις διοικήσεις του δήμου μας. Κάτι που φυσικά θα πληρώσουμε εμείς αφού ως γνωστόν για το δικό μας "καλό" έγιναν διαχρονικά όλες αυτές οι καταλήψεις. 

Το όφελός μας προφανώς ήταν και είναι οι αναξιοποίητοι κοινόχρηστοι χώροι ανάσες πρασίνου για τους λάτρεις του Περιβάλλοντος που βέβαια είναι τέτοιοι όταν δεν απειλούνται οι δικές τους ιδιοκτησίες! 

Ενώ  έχει ερωτηθεί μάλιστα η διοίκηση σχετικά με το τι συμβαίνει με το πάρκο Μπέλες από την δημοτική παράταξη "Η πόλη που θέλω" του κ. Γαβριήλ Αραμπατζή για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει στείλει κανένα στοιχείο από αυτά που έχει στην κατοχή της η Νομική Υπηρεσία του δήμου μας 

Ο ιδιοκτήτης που ταλαιπωρείται εδώ και τρεις δεκαετίες σε δικαστικούς αγώνες έχει ήδη πρωτόδικη απόφαση στα χέρια του που τον δικαιώνει αλλά ο δήμος με τα δικά μας λεφτά θα συνεχίσει αναμένοντας και εδώ μια πολιτική απόφαση  αλά οικοπέδων Νάστου , που είναι δύσκολο στις παρούσες συνθήκες να επιτύχει. Αλλά εντάξει 40 χρόνια πάλευαν οι κομμουνιστές για να έχουν οι ξένοι δανειστές μας και η ΕΤΑΔ περιουσία εδώ θα "κωλώσουν".  

Έτσι λοιπόν και όσο πανηγυρίζουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις επειδή θεωρούν πως ο ναός του Προφήτη Ηλία θα γκρεμιστεί και θα μείνει μόνο το παλιό ξωκλήσι θα μείνουν με την χαρά αφού ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ναού δεν έχει έστω και ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ δεν έχει συμβεί ΠΟΤΕ σε δυτικό κράτος. 

Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να καθυστερήσουν όπως και στην περίπτωση της Ενορίας Αγίου Τιμοθέου και Αγίας Μαύρας την ολοκλήρωση ενός ναού που θα γίνει αφού το έχει ανάγκη η πόλη μας και οι πιστοί που προφανώς και πρέπει να έχουν το δικαίωμα της επιλογής και να μην οδηγούνται σε ενορίες των οποίων ιερείς έχουν συμπεριφορές μη συμβατές με το δόγμα που πρεσβεύουν. 

Γιατί προφανώς και η ΔΙΑΦΘΟΡΑ συντηρείται με τον δικό μας οβολό και ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμηθεί είναι η οικονομική ασφυξία κάτι που γνωρίζουν καλά οι διοικούντες και για αυτό βλέπετε την χαλαρή έως αδιάφορη στάση της Ελλαδικής Εκκλησίας σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας. 

Ο μόνος δημοτικός σύμβουλος που ΔΗΜΟΣΙΑ έχει τοποθετηθεί αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο υπέρ της δημιουργίας ναού στον Προφήτη Ηλία είναι ο Χρήστος Καλαρρύτης ( Πρώτα η Ηλιούπολη) όμως η παράταξη στην οποία ανήκει είχε διαφορετική άποψη στηρίζοντας την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. 

Αυτή που δεν θα τηρήσει η παρούσα κυβέρνηση και ας το καταλάβουν καλά οι κύριοι Αραμπατζής και Ευσταθίου που έχουν γίνει ουρά του ΚΚΕ και στο θέμα με τον ναό και φυσικά και στο θέμα με το ΚΥΤ στον Υμηττό. 

Βλέπετε η ΑΓΑΠΗ τους για την πόλη είναι τέτοια που θέλουν να μας αφήσουν και χωρίς ΦΩΣ και δεν θεωρούν πως χρειάζεται άλλη ενορία για την πόλη μας αντιδρώντας για τον Προφήτη Ηλία αλλά όχι για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αγωγής που στέκει δίπλα του και δεν προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ ούτε σε πιστούς αλλά ούτε σε απίστους. 

Για εμάς ως μέσο το γκρέμισμα του ναού θα καταδείκνυε σε όλες και όλους τι δημοτικούς συμβούλους ψήφισαν που έπεσαν όλοι να "φάνε" έναν ιερέα που ήθελε να προστατέψει το "σπίτι" του που δεν μπορούσε να φιλοξενήσει παρά ελάχιστους όταν οι πιστοί στην πόλη μας είναι χιλιάδες. 

Σ.Μ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: