ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Η αστυνομική βία και αυθαιρεσία δεν είναι ανεχτή από την κυβέρνηση της ΝΔ - Τα μέτρα που θα περιορίσουν τους "σερίφηδες" της ΕΛ.ΑΣ

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Η αστυνομική βία και αυθαιρεσία δεν είναι ανεχτή από την κυβέρνηση της ΝΔ - Τα μέτρα που θα περιορίσουν τους "σερίφηδες" της ΕΛ.ΑΣ

 


Ανακοινώθηκαν στη Βουλή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τέσσερις προτάσεις για να αντιμετωπιστεί θεσμικά το θέμα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Οι προτάσεις αυτές είναι: 


  • Όλες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ να φέρουν καταγραφή εικόνας και ήχου.
  • Δυνατότητα συνεργασίας με την αστυνομία άλλων χωρών για να ενισχυθούν τα ψυχογραφικά τεστ σε αστυνομικούς.
  • Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αναλάβει δέσμευση να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των αστυνομικών.
  • Ο Συνήγορος του πολίτη να αποκτήσει ειδικό βοηθό συνήγορο με αυτόνομη δομή 10 εξειδικευμένων στελεχών, με αποκλειστική αρμοδιότητα να συνδράμει στα θέματα αντιμετώπισης αστυνομικής βίας.
Αναμένουμε οι προτάσεις αυτές του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να στηριχθούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να περιοριστεί ( γιατί για να εξαλειφθεί εμείς δεν έχουμε αυταπάτες) το φαινόμενο της αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας από τους δημοσίους υπαλλήλους αστυνομικούς που εκθέτουν με τις πράξεις τους την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Καμία ΑΝΟΧΗ στους παραβάτες σπίτια τους και χωρίς αποδοχές αφού δεν τους πληρώνουμε για να παραβιάζουν τον Νόμο αλλά για να τον υπηρετούν. 

Οι ανεκπαίδευτοι δημόσιοι υπάλληλοι αστυνομικοί που δεν αντιμετωπίζουν την βαριά εγκληματικότητα αλλά επιδίδονται σε τραμπουκισμούς πολιτών και σε υπέρμετρη βία δεν έχουν καμία θέση στους ενστόλους. "Μπαχαλάκηδες" με εθνόσημο είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει ανεχτό από την Ελληνική κοινωνία που βίωσε την επταετία 1967 -1974 την χούντα των ενστόλων που ως αυτόκλητοι "Μεσσίες" οδήγησαν με τα λάθη και τις παραλείψεις τους στην τραγωδία της Κύπρου και διέσυραν την εικόνα της χώρας μας διεθνώς. 

Θέλουμε αστυνομία αποτελεσματική όπως αυτή των ΗΠΑ και όχι αστυνομία που αδυνατεί να αντιμετωπίσει την βαριά εγκληματικότητα και συναναστρέφεται με ποινικούς. Η "κάθαρση" που ξεκίνησε και δεν ολοκληρώθηκε το 2013 θα συνεχιστεί αφού η σειρά περιστατικών βίας και αυθαιρεσίας στις τάξεις των ενστόλων είναι τέτοια που απειλεί την Αστική μας Δημοκρατία. Οι δηλώσεις συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ στα ΜΜΕ είναι χαρακτηριστικές της ποιότητας του προσωπικού εάν έχουν αυτούς να τους εκπροσωπούν χρειάζεται άμεση απομάκρυνση από τις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ  όσων δρουν ως τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής. 

Έτσι κάποιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που γέλαγαν με την έρευνα της ΕΥΠ στις τάξεις της το 2013 θα τους κοπεί το γέλιο και η μισθοδοσία αφού προφανώς και η Ελληνική Κοινωνία δεν δείχνει όπως έδειξαν και οι πρόσφατες συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ σε όσους αναπολούν τα αποβράσματα της χούντας που βασάνιζαν κόσμο αφού είχαν καταλύσει την Δημοκρατία μας καραβανάδες χωρίς καμία ΗΘΙΚΗ. 

ΥΓ: Με τα μηχανήματα καταγραφής εικόνας και ήχου δεν θα χρειάζεται και η ΕΥΠ να τους παρακολουθεί ( έχει και άλλες σημαντικές δουλειές να κάνει) και θα περιορίσουν και τις συνομιλίες τους εν ώρα υπηρεσίας αφού θα μπορεί να ελέγχονται από το κέντρο πότε εν ώρα υπηρεσίας επιδίδονται σε άλλες έκνομες δραστηριότητες. Όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έτσι και οι αστυνομικοί αντιδρούν στο να φέρουν συστήματα καταγραφής εικόνας και ήχου εν ώρα υπηρεσίας για ευνόητους λόγους. Ας σκούζουν τώρα τα ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ που προφανώς και θεωρούσαν εύκολο στόχο τον αρμόδιο υπουργό και ήθελαν να διατηρήσουν όπως και το έπραξαν την περίοδο 2015-2019 μέσα στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ αξιωματικούς που έπρεπε να είχαν αποταχθεί χθες. 

ΝΤΠ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: