ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οι Τακτικοί υπάλληλοι καθαριότητας πήραν για τον Ιανουάριο του 2017 114.361 ευρώ το ερώτημα είναι πόσοι είναι;

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Οι Τακτικοί υπάλληλοι καθαριότητας πήραν για τον Ιανουάριο του 2017 114.361 ευρώ το ερώτημα είναι πόσοι είναι;




Ευτυχώς που η πόλη μας είναι καθαρή λένε οι δημότες που στηρίζουν τον κ. Βαλασόπουλο. Όλες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις φωνάζουν πως τάχα η πόλη μας είναι βρώμικη.

Εμείς πλέον δεν ασχολούμαστε με κανέναν, άλλωστε έχουμε μια πόλη λίγο καλύτερη από αυτό που μας αξίζει με τις διαχρονικές επιλογές που κάνουμε (εννοώ η πλειοψηφία) και φυσικά δεν θα μπούμε στην διαδικασία της αντιπαράθεσης με ανθρώπους που παίρνουν 2000 ευρώ το μήνα για να μας δουλεύουν μέσω δελτίων τύπου. 


Η σπατάλη αυτή θα συνεχίζεται όσο η δομή παραμένει στο υπερ-κράτος που λέγεται δήμος. Ξεκάθαρα λοιπόν σας λέμε πως αφού οι νόμοι μας και το σύνταγμά μας δεν μας επιτρέπει να απολύσουμε όσους δεν δουλεύουν και μας δουλεύουν θέλουμε η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ της πόλης μας να ανατεθεί σε ΙΔΙΩΤΗ εργολάβο.

 Φαντάζομαι πως με το 1/3 των χρημάτων θα έχουμε πιο καθαρή πόλη από αυτή που έχουμε σήμερα.

Η δική μας βέβαια άποψη είναι να μπορεί το κράτος να απολύει όσους δεν εργάζονται και να ελέγχει το κράτος τα έξοδα των Δήμων και τον δανεισμό τους. 

Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν γίνει με καμιά κυβέρνηση και ούτε φυσικά γίνονται σε κανένα ελεύθερο κράτος του δυτικού κόσμου. Αφού λοιπόν δεν μπορούμε να κάνουμε έλεγχο σε απλά πράγματα αναγκαζόμαστε και δίνουμε δομές επειδή χρεοκοπήσαμε. 

Και βέβαια θα χρεοκοπήσουμε εάν πληρώνουμε εκατομμύρια ευρώ ως Δήμος για να διατηρούμε κομματικούς στρατούς με μόνο κριτήριο την επανεκλογή μας. 

Άδικα λοιπόν παλεύουμε από εδώ μέσα για οικονομία και συμμάζεμα φεύγοντας και αυτοί θα παραδώσουν έναν Δήμο που θα χρωστάει 1-2 εκατομμύρια ευρώ ίσως και παραπάνω. 

Άλλωστε όπως ισχυρίζονται παρέλαβαν το 2010 χρέη ύψους 14.000.000 ευρώ , εάν λοιπόν παραδώσουν 5.000.000  θα είναι και νοικοκύρηδες. 

Άλλωστε η αντιπολίτευση δεν τους κατηγορεί για σπατάλες αλλά για αυταρχικότητα. Οι υπάλληλοι μάλιστα της καθαριότητας τα είχαν βάλει με διευθυντή επειδή τους έβαλε επιτέλους να δουλέψουν.

Οι συνδικαλιστές τους (ανήκουν στο ΚΚΕ) αφού τον σπίλωσαν πέτυχαν από ό,τι μπορούμε να γνωρίζουμε να είναι "προνομιούχοι" στην Ελλάδα του 1.500.000 ανέργων που οι δικές τους αντιλήψεις μας οδήγησαν. 

Βλέπετε δεν μπορείς να ξοδεύεις περισσότερα από όσα παράγεις στον "κακό" καπιταλισμό και ο δανεισμός αργά ή γρήγορα γίνεται θηλιά στο λαιμό και σε πνίγει.

Στον κομμουνισμό πάλι ξοδεύεις πολύ λιγότερα από όσα παράγεις. Δεν έχεις βασικά είδη πρώτης ανάγκης και περιμένεις σε ουρές για μια φραντζόλα ψωμί. 

Τα αρνητικά του καπιταλισμού πρώτα από εμάς θα τα διαβάζετε , όμως θα διαβάζετε και την αλήθεια που λέει πως είναι καλύτερος από κάθε άλλο σύστημα. 

Το μεγάλο λάθος του και αυτό που πληρώνει στις μέρες μας και θα πληρώσει και στο μέλλον με την άνοδο ακροδεξιών κομμάτων σε όλο τον κόσμο είναι πως δεν έχει αντιληφθεί πως δεν μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα σε έναν κόσμο που υπάρχουν κράτη όπως η Κίνα και οι Αφρικανικές χώρες που δίνουν μεροκάματα της τάξεως του ενός δολαρίου την ημέρα. 

Εάν τα κράτη αυτά δεν απομονωθούν από τον δυτικό κόσμο με οικονομικούς αποκλεισμούς πολύ γρήγορα θα αναγκαζόμαστε αντί να εκδημοκρατίσουμε αυτά να προχωρήσουμε εμείς σε έκπτωση όλων αυτών των αξιών που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε και να είμαστε υπερήφανοι για τον πολιτισμό μας. 

Για τον λόγο αυτό και οι ιδιωτικοποιήσεις σε οικονομίες και ομίλους κρατών που δεν σέβονται τον άνθρωπο είναι η αχίλλειος πτέρνα του καπιταλιστικού μας συστήματος. 

Επενδύσεις από Κινέζους , Άραβες και τριτοκοσμικούς μας οδηγούν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα για τον οποίο ο δυτικός κόσμος πρέπει να αντιδράσει. 

Λύση δεν είναι να γίνουμε Κούβα ή Βενεζουέλα ούτε φυσικά Κίνα. Λύση για εμάς είναι να είμαστε σύμμαχοι με όλους αυτούς που για δεκαετίες μας πρόσφεραν μια άνετη ζωή και μας προέτρεψαν να ζούμε σύμφωνα με τις δυνάμεις μας. 

Οι δικές μας δυνάμεις δεν μπορούν να μας κάνουν Ελβετία ή ΗΠΑ αλλά μπορούμε να είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση από βαλκανικά κράτη που εξαιτίας του κομμουνισμού έχασαν σχεδόν μισό αιώνα και δεν ανέπτυξαν καμιά δραστηριότητα. 

Αλλά βλέπετε στην Ελλάδα των μνημονίων αυτό που έχει εξαφανιστεί είναι η κοινή λογική. Μια λογική που λέει πως όπου κυβέρνησε η αριστερά έφερε πείνα , δυστυχία και οικονομική εξαθλίωση. 

Βλέπετε καλώς ο σανός αλλά πρέπει και κάποιος να τον παράγει!!! 

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

Αθανασιος Τσαμασφυρας είπε...

Ειμαι εργαζομενος στην καθαριοτητα του Δημου και αναρωτιεμε απο που να αρχισω με αυτα που γραφεις?ο μεσος μισθος των εργαζομενων στην καθαριοτητα μετα βιας μπορει να ξεπερναει τα 1000 ευρω μηνιαιος...το ενταλμα που εχεις αναρτηση βριβει με την πρωτη ματια απο ανακριβειες...ο Δημος απο το 2012 εχει κερδος απο την μειωση του μισθολογικου κοστους κατα 50% περιπου 25000000 ευρω το χρονο!!!!!δεν βλεπω να κανεις ερωτημα προς την Δημοτικη Αρχη γιατι δεν εχει μεγαλυτερα πλεονασματα...οσο για τον ιδιωτη ΦΑΝΤΑΖΕΣΕ πως θα ειναι πιο φτηνη οικονομικα η καθαριοτητα στην πολη... παραγγειλε μια οικονομικη μελετη και τα λεμε...οι υπαλληλοι της καθαριοτητας δεν τα βαλαν με τον Διευθυντη τους επειδη τους εβαλε να δουλευουν...Οι συνδικαλιστες μας δεν ειναι προνομιουχοι,και προφανως για να τους συκοφαντεις κανουν πολυ καλη δουλεια για τα δικαιωματα των εργαζομενων τους.Επειδη αυτα που γραφεις ειναι ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ σε καλω για οτι αποριες εχεις να με ρωτησεις μπορω να σε βοηθησω,αλλιως θα μπορω και γω να σε κατηγορω οτι τα λες αυτα επειδη πληρωνεσε απο καποιον...