ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Κοπή βασιλόπιτας από την δημοτική παράταξη Νέα Δημοτική Κίνηση του κ. Γιάννη Αναγνώστου

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Κοπή βασιλόπιτας από την δημοτική παράταξη Νέα Δημοτική Κίνηση του κ. Γιάννη Αναγνώστου

Με έκπληξη ανοίγοντας το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο είδαμε πως είχαμε λάβει την παραπάνω πρόσκληση από την δημοτική παράταξη Νέα Δημοτική Κίνηση. Βλέπετε πολλές φορές έχουμε στεναχωρήσει με τις αναρτήσεις μας την συγκεκριμένη δημοτική παράταξη.
Όμως είναι το άλλο ήθος του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που μας οδηγεί εύκολα στο συμπέρασμα πως η δική μας κριτική μας κάνει πολλές φορές να αδικούμε ανθρώπους που έχασαν πολλά από  την ενασχόλησή  τους με την πολιτική.

Γιατί ο Γιάννης Αναγνώστου έχασε χρήματα κατά την διάρκεια της Δημαρχίας του και δεν κέρδισε ούτε ένα ευρώ.

Βγήκε για να το καταλάβει και ο κάθε  αναλφάβητος συνδημότης μας χαμένος από την εκλογή του στο δημαρχιακό αξίωμα!

Μπήκε πλούσιος(να το ακούνε αυτά προηγούμενες διοικήσεις με αντίστροφη πορεία)  και έφυγε σίγουρα φτωχότερος οικονομικά. Κέρδισε βέβαια κάτι που δεν κατάφεραν να του το κλέψουν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές όσοι εγκατέλειψαν την δημοτική του κίνηση για να δημιουργήσουν το "νέο".

Την εκτίμηση ακόμα και πολιτικών του αντιπάλων που είδαν πως επί θητείας του δεν υπήρχαν ιδεολογικές γραμμές που να καθορίζουν τις επιλογές του.

Αυτό για εμάς είναι και το αρνητικό του. Δηλαδή η πίστη που έχει, πως μπορούν άτομα διαφορετικών ιδεολογιών να δουλέψουν (άραγε προς ποια κατεύθυνση) για το καλό της πόλης.

Έτσι κάποιες από τις επιλογές του τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα και βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να απολογείται ακόμα και σε εμάς για το γεγονός πως βγήκε φτωχότερος από τον Δήμο!

Θέλω μάλιστα να σας πω σήμερα δημόσια(κακώς δεν το είχα γράψει τόσο καιρό το έχω βέβαια στους ίδιους)  πως το 2013, και βλέποντας πως η εικόνα της παράταξής του δεν ήταν καλή στα δημοτικά συμβούλια τον είχα προτρέψει να διαγράψει όσους έδειχναν από τότε τάσεις διάσπασης της Νέας Δημοτικής Κίνησης.

Δεν με άκουσε ,είχε άλλη φιλοσοφία και θεωρούσε πως στο τέλος όλοι θα συστρατεύονταν γύρω από αυτόν.

Τα επόμενα τα γνωρίζετε πολύ καλά όλοι. Τα γνωρίζουν πολύ καλύτερα και όσοι συμμετείχαν στην διοίκησή του και κάνουν τώρα πως δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει σε αυτή την πόλη.

Θα καλύψουμε την εκδήλωση αυτή μόνο και μόνο γιατί μας εστάλη πρόσκληση. Θέλουμε μάλιστα να ενημερώσουμε όσους τάχα μας πουν πως αυτό αποτελεί κωλοτούμπα για εμάς πως είναι απλώς άθλιοι.

Και είναι άθλιοι γιατί εμείς και για την ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε θα συνεχίζουμε να ρωτάμε , και για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, αλλά και για όσα στεναχωρούν την δημοτική παράταξη Νέα Δημοτική Κίνηση.

Οι ίδιοι όμως ας αναρωτηθούν ποιοι ήταν τελικά αυτοί που ωφελήθηκαν από την διακυβέρνηση Γιάννη Αναγνώστου αφού ο ίδιος σίγουρα βγήκε φτωχότερος.

Και το κυριότερο ας μας απαντήσουν επιτέλους τι το  διαφορετικό προτείνουν;

Γιατί και η διοίκηση Γιάννη Αναγνώστου παρέλαβε χρέη από τον Θεόδωρο Γεωργάκη για τα οποία δυστυχώς ποτέ δεν μίλησε. Όπως παρέλαβε χρέη και ο Γεωργάκης από την διοίκηση Δ.Κιντή.

Όταν δεν υπάρχει ενημέρωση εύκολα καταλήγεις στο συμπέρασμα πως η κακοδιαχείρηση αφορά την περίοδο Αναγνώστου.

Δεν πιστεύαμε ποτέ πως έτσι έχουν τα πράγματα και η πίεση που ασκούσαμε και συνεχίζουμε να ασκούμε είναι προς την κατεύθυνση να μάθουν επιτέλους όλοι οι δημότες μας το ύψος του χρέους που άφησαν οι διοικήσεις ,γιατί τα έργα είναι εδώ και τα βλέπουμε.

Το κόστος όμως αυτών δεν ξέρουμε, όπως και τόσα χρόνια δεν μας έλεγαν(οι κυβερνήσεις που είχαμε) τα πόσα δανειζόμασταν αλόγιστα και που μας έκαναν να καταστρέψουμε όπως δυστυχώς φαίνεται  τρεις γενιές Ελλήνων.

Γιατί η γενιά η δική μου δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη. Και οι επόμενες είναι καταδικασμένες σε ανεργία ή σε μετανάστευση για μια δουλειά!

Να τονίσουμε τέλος πως παρόλο που ο κ. Γιάννης Αναγνώστου δεν είχε το χρίσμα του κόμματος της ΝΔ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές βγήκε τρίτη δύναμη, και φυσικά πρώτη από όσες ισχυρίζονται πως ανήκουν στην κεντροδεξιά.

Και λέμε ισχυρίζονται γιατί αγαπητοί συναγωνιστές κεντροδεξιά χωρίς δεξιά δεν γίνεται!

Σ.Μ 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Αργυρώ και ο Παρασκευάς είχαν άλλη άποψη για τα οικονομικά.
Και αν έφυγε φτωχότερος οικονομικά όπως λέει, απέκτησε περισσότερες εμπειρίες εκτός και εκτός Ελλάδος.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ είπε...

Δημόσια, ανώνυμε αναγνώστη μας δεν έχει εκφράσει κανείς διαφωνία όσον αφορά την οικονομική διαχείριση του Γιάννη Αναγνώστου. Μάλιστα για την ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε που γράψαμε σειρά δημοσιευμάτων καμιά δημοτική παράταξη, ούτε η παράταξη της κ. Πίκουλα έβγαλε κάποια ανακοίνωση. Το θέμα το έτρεξε μόνο η νυν διοίκηση αλλά πόρισμα ακόμα δεν είδαμε ούτε έχουμε δει αποτελέσματα επίσημα δημοσιευμένα του διαχειριστικού ελέγχου. Ο κ. Αναγνώστου ουδέποτε μας είπε τίποτα(που να αφορά την οικονομική του κατάσταση) εγώ έχω μάτια και βλέπω , και βγάζει μάτι το πως του φέρονται όσοι ευνοήθηκαν επί Δημαρχίας του. Ο ίδιος έχει επιλέξει να μην μιλάει δημόσια για αυτά τα θέματα. Για εμάς είναι λάθος του. Όπως λάθος του είναι και το γεγονός πως δεν βγαίνει δημόσια να πει πόσα χρέη παρέλαβε. Βέβαια και κανείς από την παράταξη του αλλά και όσους έφυγαν δεν μιλάει για τι δήμο παρέλαβαν από τον Θεόδωρο Γεωργάκη. Το αποτέλεσμα θα είναι να βρούμε πάλι τον Θεόδωρο Γεωργάκη μπροστά μας να συνεχίσει το έργο του