ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Πλησιάζουν το οικοδομικό τετράγωνο της οικίας μου τα αμάζευτα σκουπίδια καλό είναι να προσέξουν λίγο την λεωφόρο Αρχιμήδους για να δουλέψουν και οι επιχειρήσεις της

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Πλησιάζουν το οικοδομικό τετράγωνο της οικίας μου τα αμάζευτα σκουπίδια καλό είναι να προσέξουν λίγο την λεωφόρο Αρχιμήδους για να δουλέψουν και οι επιχειρήσεις της

 


Οι κάδοι έξω από την γνωστή αλυσίδα Market In στην οδό Αρχιμήδους , μια αλυσίδα που συμβάλει τα μέγιστα τις εποχές που ζούμε κρατώντας τις τιμές της προσιτές για τους πολλούς. 


Το θέμα είναι πως θα δουλέψει με τέτοια εικόνα έξω ακριβώς από την επιχείρηση και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού να διατηρήσει τον χώρο καθαρό. 

Σε άλλους δήμους οι επιχειρήσεις έχουν την βοήθεια της δημοτικής αρχής αφού αυτές δημιουργούν θέσεις εργασίας και δίνουν πνοή και σε άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης. 

Εδώ στην Αρχιμήδους  οι εικόνες είναι αυτές που βλέπετε και παρόλο που λόγω της λαϊκής του Σαββάτου ( έχουμε γράψει πολλές φορές για αυτές και την άποψή μας και ελπίζουμε στο καινούργιο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται κάτι καλό να προκύψει) βγαίνουν απορριμματοφόρα του δήμου βόλτα από εμάς θα κάνουν αύριο το απόγευμα όπως μου είπαν κάτοικοι της περιοχής με τους οποίους συνομίλησα. Για την παράνομη στάθμευση κ.ο.κ άλλη φορά άλλωστε όταν η πόλη έχει χτιστεί χωρίς να υπάρχουν θέσεις για αυτοκίνητα στις παλιές κυρίως πολυκατοικίες το πρόβλημα θα δημιουργούνταν. 

Απολαύστε τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν μερικά λεπτά και που προφανώς είναι μια εικόνα που βιώνουν οι κάτοικοι και δεν την δημιουργούν οι "Γκαίμπελς του διαδικτύου". Από την πλευρά μας έχουμε ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ πως δεν φταίει η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ που έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της καθαριότητας. 

Αυτό που δεν έχει κάνει είναι να αλλάξει την συνταγή ( να δώσει την δομή σε ιδιώτη) κάτι που δεν θα το κάνει αφού πιστεύει στον ΔΗΜΟΣΙΟ χαρακτήρα της όπως και το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων που είναι στο δημοτικό συμβούλιο. Βέβαια από τους 41 δημοτικούς συμβούλους ίσως και να υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να αλλάξει η συνταγή κρατισμού αλλά για εμάς όποιος δεν το λέει ΔΗΜΟΣΙΑ στην ουσία δεν προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες για την πόλη. 

Σε κάθε περίπτωση επειδή η δομή θα κρατήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της και επειδή και οι 100 που προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την καθαριότητα η πλειοψηφία θα δουλέψει σε καθαρισμούς κλειστών δομών αναρωτιόμαστε πόσο ακόμα θα βλέπουμε τέτοιες εικόνες. 

Και τις βλέπουμε ενώ δαπανούμε πάνω από 9.5 εκατομμύρια ευρώ για τον τομέα της καθαριότητας Δηλαδή το 1/4 του συνολικού προϋπολογισμού του δήμου! 



Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: