ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η απάντηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Στασινόπουλου για θέμα που είχε αναδείξει ο συνδημότης μας κ. Σπυρόπουλος

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Η απάντηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Στασινόπουλου για θέμα που είχε αναδείξει ο συνδημότης μας κ. Σπυρόπουλος



"Αγαπητέ κ. Σπυρόπουλε, σχετικά με όσα αναφέρετε παραπάνω θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής: Ο Δήμος μας, όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας, οφείλουν να αποστέλλουν κάθε μήνα στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας του ΥΠ.ΕΣ τα οικονομικά τους στοιχεία, κάτι που ο Δήμος Ηλιούπολης πραγματοποιεί όπως προβλέπεται κάθε μήνα. Προφανώς και για τον μήνα Ιούλιο έχουν σταλεί τα απαραίτητα στοιχεία από τον Δήμο Ηλιούπολης. Αναφορικά με την πρώτη δόση τον Μάιο του 2020, ύψους 75.000.000 στους Δήμους της χώρας, θα γνωρίζετε, όπως σημειώσατε και στα ανωτέρω, πως κατανεμήθηκε με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, οριζόντια, σε όλους τους Δήμους της χώρας. Αντίθετα, η κατανομή της δεύτερης δόσης, ύψους 40.000.000 δεν έγινε οριζόντια, αλλά κατόπιν αξιολόγησης των οικονομικών στοιχείων που είχαν υποβάλει οι Δήμοι ως τις 31 Ιουλίου και συγκεκριμένα με βάση τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. 

Η διαδικασία αυτή δεν πραγματοποιείται μετά από αίτημα των Δήμων για έκτακτη επιχορήγηση αλλά την διενεργεί αυτεπαγγέλτως το ΥΠ.ΕΣ αξιολογώντας όσα σας προανέφερα. Όπως θα διαπιστώσατε, μόνο 119 Δήμοι θα χρηματοδοτηθούν, δηλαδή περίπου το 1/3 της επικράτειας, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τον Δήμο μας δεν θα λάβει αυτή τη δόση καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μας είναι χαμηλές. Να σημειώσω επιπρόσθετα πως στην πρώτη απόφαση τα 25 από τα 75 εκατομμύρια, προέρχονταν από τους ΚΑΠ των Δήμων."

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Το θέμα είχαμε αναπαράγει και εμείς και για αυτό παίζουμε αυτούσια την απάντηση ενώ κατεβάσαμε το αρχικό θέμα για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις. Ενώ από το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχουμε σαφή απάντηση. Αφού στη λίστα υπάρχει δήμος με μηδενικές σχεδόν οφειλές και παίρνει 600.000 ευρώ και κάτι ψιλά! Σε κάθε περίπτωση ο δήμος μας έστειλε τα οικονομικά του στοιχεία άρα το φταίξιμο της μη χρηματοδότησης βαραίνει τον κ. Θεοδωρικάκο προσωπικά που έχει την ευθύνη για τον καταμερισμό. Ενώ παράπονα έχουν και άλλοι δήμοι της χώρας που έμειναν εκτός! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: