ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης : Δεν θα διχάσετε τον Ελληνικό Λαό ότι και να κάνετε

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης : Δεν θα διχάσετε τον Ελληνικό Λαό ότι και να κάνετε



Δεν με πτοούν ούτε οι απειλές, ούτε τα εμετικά συνθήματα των "ειρηνικών" διαδηλωτών στους τοίχους του Δημαρχείου. Ούτε ο βανδαλισμός ξανά του Τοίχου των Ηρώων. Στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω γνωρίζουν όλοι ποιος είμαι και το 70% του λαού της, το απέδειξε και στις πρόσφατες εκλογές.
Αυτοί που κρύβονται πίσω από όλα αυτά με τους τοπικούς εκφραστές τους που είδαν να βανδαλίζουν δημαρχείο και το μνημείο των Ηρώων, νομίζουν πως έτσι κάνουν αντιπολίτευση. Κάνουν όμως λάθος. Αντιπολίτευση σε τοπικό και εθνικό επίπεδο δεν γίνεται μαυρίζοντας τα μάτια του Καραϊσκάκη και βρίζοντας εμένα.



 
Στόχο έχουν τον Ελληνικό Λαό. Να τον τρομοκρατήσουν. Να του πουν ότι όποιος ζωγραφίζει ήρωες του 1821, είναι νεοναζί και φασίστας και αυτοί οι δημοκράτες.
 
Δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Θα παραμείνουν μια μικρή και ανιστόρητη μειοψηφία των άκρων που δεν εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Θλίβομαι δε για στελέχη της τοπικής Αντιπολίτευσης που συμμετείχαν και παρουσία τους έγιναν όλα αυτά.
 
Δεν θα καταφέρετε να διχάσετε τον λαό μας.
Οι δυνάμεις της δημιουργίας θα νικήσουν.

Γιάννης Κωνσταντάτος - Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης 



ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Εάν και δεν περιμέναμε τέτοιο ξέσπασμα από τον πρώην  Πασπίτη δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο και παρόλο που δεν συμφωνούμε με την επιλογή του γκραφιτά Εύρυτου θεωρούμε πως ουδείς δικαιείται να βεβηλώνει όσα αποφάσισε να κοσμούν τοίχους της πόλης ιδίως όταν πρόκειται για μορφές αγωνιστών του 1821. Να κάνει ασκεί κριτική μπορεί να δημιουργεί φθορές σε δημόσια κτίρια προφανώς και όχι. Άλλωστε οι δημότες του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης θα τα πληρώσουν και πάλι.  

Όσο για το 70% του λαού της προφανώς και πλέον δεν είναι ο Κεφαλονίτης δήμαρχος αλλά αυτό δεν νομιμοποιεί κανέναν να καταστρέφει δημόσια περιουσία. Όσο για τον διχασμό ας διαβάσει την Ελληνική Ιστορία οι Έλληνες σε κανέναν αγώνα δεν ήταν όλοι μαζί πάντα κάποιοι είχαν διαφορετική άποψη για τους εθνικούς αγώνες. Από την επανάσταση του 1821 , έως τα Δεκεμβριανά ποτέ δεν είχαν όλοι την ίδια άποψη για το καλό εντός ή εκτός εισαγωγικών της πατρίδας. 

Ο Εύρυτος και στις δύο συνεντεύξεις που έδωσε στο ράδιο  "Παραπολιτικά" και στον δημοσιογράφο- βουλευτή Νοτίου Τομέα της ΝΔ κ.  Κωνσταντίνο Μπογδάνο αλλά και στο Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών , εμάς δεν μας έπεισε για τον πατριωτισμό του αλλά προφανώς αφού έχει επιλεγεί από την διοίκηση του όμορου δήμου να στολίσει τοίχους της πόλης με μορφές ηρώων της Επανάστασης του 1821 πρέπει να μην βανδαλίζονται τα γκράφιτι του, που  για το δικό μας τουλάχιστον γούστο απέχουν από αυτά που κοσμούν το Παλαιό Φάληρο με το ίδια ακριβώς θεματολογία. 

Για να μην γράφουμε και άλλη ανάρτηση δείτε και τις ευχές του κ. Κωνσταντάτου για την Σαρακοστή και τα  Κούλουμα. 


Εάν αναρωτιέστε εάν θα δούμε ποτέ στην πόλη μας γκράφιτι με μορφές ηρώων του 1821 η απάντηση είναι απλή. Θα δούμε όταν καταρρεύσει η Σοβιετία δηλαδή σε απλά ελληνικά όταν ένας κεντροδεξιός δήμαρχος πετύχει ποσοστό πάνω από 51% για να μην έχει ανάγκη όσους μιλάνε για ταξική επανάσταση και θεωρούν πως ο αγώνας του 1821 πρέπει να συνεχιστεί. Και βέβαια τέτοιες φωνές η πόλη έχει χιλιάδες και από τα δύο άκρα. Απλώς τσακώνονται μεταξύ τους και δεν έχουν βγάλει ξανά δήμαρχο από την περίοδο Δ. Κιντή! 

Άλλωστε πολλοί αγνοούν πως ο ήρωας της Επανάστασης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πέθανε ως υπασπιστής του Γερμανού βασιλιά Όθωνα και αρέσκονται στον να τον παρουσιάζουν ανάλογα με το χρώμα του φασισμού τους σαν Βελουχιώτη ή σαν Κασιδιάρη! Αγνοούν επίσης τους λόγους για τους οποίους φυλακίστηκε μετά το τέλος της επανάστασης και πως κατέληξε υπασπιστής στο παλάτι. Ήταν υποστηρικτής του Ρωσικού κόμματος για αυτούς που αρέσκονται σήμερα να αποκαλούν ανθέλληνες όσους δημόσια και χωρίς περιστροφές και αστερίσκους λένε πως η Ελλάδα πρέπει να έχει συμμάχους για να εξασφαλίζει την εθνική της κυριαρχία αφού κανένα κράτος δεν μπορεί να πορεύεται χωρίς συμμάχους. 

Η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη καταδεικνύει πρωτίστως τις έριδες που είχαν οι αγωνιστές της επανάστασης του 1821 μεταξύ τους όταν το νέο κράτος μοίρασε θέσεις και αξιώματα σε κάποιους και αδίκησε κάποιους άλλους. 

Ο  ήρωας της Επανάστασης Θεόδωρος  Κολοκοτρώνης αποκαταστάθηκε όχι μόνο από την Ιστορία αλλά εν ζωή  και πέθανε ως υπασπιστής του βασιλιά Όθωνα. Ο Όθωνας τον έκανε μεγάλο Έλληνα Στρατηγό και Σύμβουλο της Επικρατείας και φυσικά έως το τέλος της ζωής ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης υπήρξε υπασπιστής του Βασιλιά κινούμενος  στα βασιλικά ανάκτορα. 

Ο τάφος του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη 


Δεν υπάρχουν σχόλια: