ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Άλιμο (VIDEO)

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Άλιμο (VIDEO)



Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου με τη μεγάλη παρέλαση που ξεκίνησε στις 11 το πρωί, στην οδό Δωδεκανήσου, στο Άνω Καλαμάκι.
Η ομιλία του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη:
“Χαίρομαι να βλέπω την πόλη μας ντυμένη στα γαλάζια και στα λευκά. Χαίρομαι που ο κόσμος του Αλίμου είναι εδώ για να χαρεί την εθνική επέτειο και να τιμήσει όπως ταιριάζει τη μεγάλη διπλή γιορτή της 25 Μαρτίου. Την ημέρα που συμβολικά ταυτίστηκε το “Χαίρε Κεχαριτωμένη” με το “Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθεριά”. Η επανάσταση του 1821 είναι μία μεγαλειώδης στιγμή του έθνους μας που φώτισε και θα φωτίζει μέσα στους αιώνες τον δρόμο προς την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία και την πρόοδο. Είναι για αυτό που μαθαίνουμε την ιστορία, για αυτό που γιορτάζουμε τις εθνικές επετείους. Γιατί γνωρίζοντας και αναστοχαζόμενοι αυτά τα ηρωικά γεγονότα του παρελθόντος, συνειδητοποιούμε την ταυτότητά μας και εμπνεόμαστε από τα ψηλά ιδανικά που με πίστη, τόλμη και αυτοθυσία υπερασπίστηκαν εκείνοι οι αγωνιστές. Οι προπαπούδες και οι προγιαγιάδες μας, οι πρόγονοί μας.

Ας τους ευγνωμονούμε λοιπόν, όχι μόνο γιατί έδωσαν τη ζωή τους για να υπάρχουμε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Αλλά και γιατί με το παράδειγμά τους, θα ενθαρρύνουν κάθε λαό και κάθε άνθρωπο να αντιστέκεται στην υποταγή και στην καταπίεση. Και οι νέοι άνθρωποι που συχνά απογοητεύονται από τους μεγαλύτερους, βρίσκουν στους αγώνες για την ελευθερία, το έδαφος να στήσουν τα όνειρά τους για ένα καλύτερο κόσμο.”


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: