ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στον Κώστα Αγοραστό – “Τι έχεις να μας πεις για τα Τέμπη;”

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στον Κώστα Αγοραστό – “Τι έχεις να μας πεις για τα Τέμπη;”

Ο Κώστας Αγοραστός αφού του έριξαν μπογιές onlarissa.gr

Μπογιές δέχτηκε ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, από τέσσερις αγνώστους οι οποίοι τον ρώτησαν για την τραγωδία στα Τέμπη.Άγνωστοι εισέβαλαν, το πρωί της Παρασκευής (22/3), στο γραφείο του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και του πέταξαν μπογιές.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα onlarissa.gr, το περιστατικό σημειώθηκε στις 11 το πρωί, στο πανεπιστήμιο όπου είναι αναπληρωτής καθηγητής, όταν τέσσερις άγνωστοι του έριξαν μπογιές.

Όταν προέβησαν σε αυτή την κίνηση, σύμφωνα την ίδια πηγή, τον ρώτησαν: «Τι έχεις να μας πεις για τα Τέμπη;».

Ο Κώστας Αγοραστός αφού του έριξαν μπογιές ONLARISSA.GR

Υπενθυμίζεται πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ειδικότερα, ο κ. Αγοραστός κατηγορείται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, με αφορμή το «μπάζωμα» στον τόπο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα. Η παραπομπή του έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν το καλοκαίρι του 2023 εναντίον του, συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας.

Επισημαίνεται πως η μήνυση στρέφεται, επίσης, και κατά παντός υπευθύνου, με το σκεπτικό περί αλλοίωσης του τόπου του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας απάντησε με την υποβολή υπομνήματος, μέσω δικηγόρου, με βάση το οποίο, η απόφαση για τις εργασίες δεν ήταν δική του και πως το μόνο που του ζητήθηκε ήταν η παραχώρηση των μηχανημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: