ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Στον Ιερό Ναό Ασωμάτων Πετράκη τίμησε η Εκκλησία της Ελλάδος την Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Στον Ιερό Ναό Ασωμάτων Πετράκη τίμησε η Εκκλησία της Ελλάδος την Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων


Φωτορεπορτάζ Παναγιώτης Πάσχος 


Στον Ιερό Ναό Ασωμάτων Πετράκη τίμησε σήμερα, Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 η Εκκλησία της Ελλάδος την Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων.

Στο Καθολικό των Ταξιαρχών τελέστηκε Συνοδική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικοπόλεως κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Μαρωνείας κ. Παντελεήμων και Ιερισσού κ. Θεόκλητο.





Να αναφερθεί ότι παρέστη συμπροσευχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, καθώς και Συνοδικοί Μητροπολίτες.





Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στον αύλειο χώρο της Ι.Μ. Πετράκη.



Επίσης, τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ενώ το "Πιστεύω" ανέγνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.





Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε ο «Συνοδικός Τόμος της Ορθοδοξίας» εις ανάμνησιν του γεγονότος της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων.




Τέλος, να σημειωθεί ότι ο φετινός εορτασμός κατόπιν Συνοδικής Απόφασης πραγματοποιήθηκε χωρίς εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, συμπεριλαμβανομένης και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: