ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οι "Ελεύθεροι Στοχαστές Ηλιούπολης" είναι προ των πυλών για να γίνει επιτέλους η κοινή λογική βάση των λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε !

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Οι "Ελεύθεροι Στοχαστές Ηλιούπολης" είναι προ των πυλών για να γίνει επιτέλους η κοινή λογική βάση των λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε !


Στην δημιουργία think tank με την ονομασία "Ελεύθεροι Στοχαστές Ηλιούπολης" προχωρά ο συνδημότης μας και συνεργάτης μας κ. Παναγιώτης Πάσχος και για τον λόγο αυτό σήμερα είχε συνάντηση με τον εξαίρετο επιστήμονα της πόλης μας κ. Στέφανο Ξαρχουλάκο.

Στην συνάντηση αυτή στην οποία παρίστατο και ο εμπνευστής αυτού εδώ του ιστολογίου δημοσιογράφος κος Σταύρος Μαρίνης συζητήθηκαν κυρίως διαδικαστικά ζητήματα για την δημιουργία αυτού του ομίλου σκέψης ( στα αγγλικά ο όρος think tank σημαίνει δεξαμενή σκέψης ή όμιλος προβληματισμού) και κυρίως την νομική μορφή που θα έχει αυτός. 

Συνηθίζεται τα think tank να έχουν νομικά την μορφή σωματείου ή μη κερδοσκοπικής Οργάνωσης και θεωρούμε πως τέτοιες αξιέπαινες πρωτοβουλίες συμβάλλουν θετικά ,αφού βαρεθήκαμε να ακούμε και να διαβάζουμε σκόρπιες προτάσεις για ένα σωρό ζητήματα χωρίς προσπάθεια από όσους εκφέρουν άποψη για όσα μας προβληματίζουν,  ενός στρατηγικού σχεδιασμού που θα βοηθούσε στην υλοποίησή τους.




Όπως είναι λογικό σε αυτή την προσπάθεια δεν θα τεθούν ιδεολογικά πόσο μάλλον πολιτικά ή κομματικά όρια αφού στόχος είναι να μην αποκλειστεί κανείς από αυτή την σοβαρή προσπάθεια να μπει ο ορθολογισμός στο τραπέζι της δημόσιας διαβούλευσης,  πέρα από ιδεοληψίες που κρατούν την πόλη μας πίσω. 




Θα σας ενημερώσουμε σχετικά αφού ο κύκλος επαφών θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το προσεχές διάστημα , και πολύ σύντομα η πόλη μας θα αποκτήσει το πρώτο think tank , ώστε η κοινή λογική να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα αυτής της πόλης. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: