ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Πυροσβεστικό όχημα έδωσε ο ΣΠΑΥ στον δήμο μας και αυτός στην ΕΟΔΠΗ - Και νέες στολές για να διευκολυνθεί το έργο τους!

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Πυροσβεστικό όχημα έδωσε ο ΣΠΑΥ στον δήμο μας και αυτός στην ΕΟΔΠΗ - Και νέες στολές για να διευκολυνθεί το έργο τους!


Σήμερα παραλάβαμε ως Δημοτική Αρχή το πρώτο Πυροσβεστικό όχημα από τον ΣΠΑΥ παρουσία του Προέδρου του ΣΠΑΥ & Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Ηλιούπολης Χρήστου Καλαρρύτη και των Εθελοντών της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης.
Ευχαριστώ ως Δήμαρχος Ηλιούπολης τον ΣΠΑΥ, που ξεκίνησε με πρώτο σταθμό το Πυροφυλάκιο Ηλιούπολης, την παράδοση των 15 νέων πυροσβεστικών οχημάτων, προς τους Δήμους και τις Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης του Υμηττού.




 
Αποδεικνύεται η σημαντική γεωγραφική θέση της Ηλιούπολης και η προτεραιότητα που έχουμε θέσει και υπερασπιζόμαστε για την προστασία του βουνού μας σύμφωνα πάντοτε με το σχέδιο δράσης μας.
Πρόκειται για ένα καινούργιο και σύγχρονο πυροσβεστικό όχημα πρώτης προσβολής, το οποίο εξασφάλισε ο ΣΠΑΥ, μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, με σκοπό την ενίσχυση του πολύτιμου έργου της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων και των Εθελοντικών Ομάδων του Υμηττού.
Παράλληλα, παραδόθηκαν σήμερα οι νέες στολές του ΣΠΑΥ προς τους εθελοντές της Ηλιούπολης, προκειμένου να επιτελούν με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια το έργο τους.



 
Για εμάς η υποστήριξη των εθελοντών και η εκπαίδευσή τους είναι μία συνεχής διαδικασία που στόχο έχει την προστασία του Υμηττού και την ενίσχυση της έννοιας του εθελοντισμού μέσα από πράξεις που το επιβεβαιώνουν.



 
Από σήμερα ο Δήμος μας είναι πιο ασφαλής και ετοιμοπόλεμος για να προστατεύσει τον Υμηττό ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.




Στάθης Ψυρρόπουλος 
Δήμαρχος Ηλιούπολης 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: "Πάμε και όπου βγει" είναι το μήνυμα που διαχρονικά περνάνε οι αυτοδιοικητικοί σε ότι "αφελώς" τους αναθέτει το κεντρικό κράτος για να διεκπεραιώσουν. Και εάν ο κρατικός μηχανισμός έχει στις τάξεις τους σταθμάρχες όπως αυτός των Τεμπών ο καθένας και η καθεμία με κοινή λογική αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει από όσους έτσι και αλλιώς το χόμπι τους κάνουν και δεν είναι επαγγελματίες αφού ουδείς έχει σκεφτεί έως σήμερα να τους πληρώσει για τις υπηρεσίες που προσφέρουν! Εκτός και δεν προσφέρουν και ασχολούνται για το θεαθήναι και τότε πάμε πάσο! Με εξαίρεση των πρώην υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη που προσπάθησε να συγκρουστεί με όσους για ψηφοθηρικούς λόγους διατηρούν εθελοντές σε έναν τομέα ύψιστης κρατικής ασφαλείας οι επόμενοι συνεχίζουν την αναποτελεσματική πολιτική έως ότου δεν μείνει ούτε ένα πεύκο που να μην καεί! Σε κάθε περίπτωση όσοι ενδιαφέρονται για την προστασία του δάσους θα έπρεπε πρωτίστως να αμείβουν όσους το φυλάνε και όχι να απαιτούν από αυτούς να το "σώσουν" κάτι που δεν καταφέρνει ούτε το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος με χιλιάδες καμένα στρέμματα κάθε χρόνο αφού είναι ηλιθιότητα να σπαταλάς για την κατάσβεση και να μην κάνεις οτιδήποτε για την πρόληψη όπως παρουσίασε στην μελέτη που καταχώνιασαν στα γραφεία τους οι μετέπειτα υπουργοί Πολιτικής Προστασίας της πατρίδας μας επειδή δεν τους άρεσαν οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ που περιλαμβάνονταν σε αυτές! Τον κ. Στυλιανίδη τον έστειλαν υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στη θέση του έστειλαν τον κ. Βασίλη Κικίλια  ενώ ενδιάμεσα είχαν αντικαταστήσει τον επιτυχημένο υπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον καλύτερο που έχει περάσει από αυτόν τον υπουργικό θώκο με τον Νίκο Χαρδαλιά! Αυτά και ευχόμαστε καλή αντιπυρική περίοδο γιατί έχει και κάλπες στις 9 Ιουνίου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: