ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αστυνομικός συνελήφθη για κύκλωμα μαστροπείας - Πήγαινε Ουκρανές και Ρωσίδες σε ξενοδοχείο στη Μεταμόρφωση

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Αστυνομικός συνελήφθη για κύκλωμα μαστροπείας - Πήγαινε Ουκρανές και Ρωσίδες σε ξενοδοχείο στη Μεταμόρφωση


Στη σύλληψη ενός 40χρονου αστυνομικού που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφερε γυναίκες σε ξενοδοχείο στη Μεταμόρφωση προχώρησαν συνάδελφοί του το απόγευμα της Πέμπτης.Το κουβάρι για τον αστυνομικό άρχισε να ξετυλίγεται όταν το βράδυ της 10ης Οκτωβρίου 2023 υπήρξε τηλεφώνημα στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στο οποίο γινόταν λόγος για αστυνομικό που υπηρετεί σε υπηρεσία του Πειραιά και συμμετέχει σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και εκδίδει αλλοδαπές γυναίκες. Στο ίδιο τηλεφώνημα ειπώθηκε και το όνομα του ξενοδοχείου στο οποίο μετέφερε τις γυναίκες από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Η πρώτη κίνηση των αστυνομικών που ανέλαβαν την υπόθεση ήταν να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου με την έρευνα να φέρνει στο φως ίχνη του αστυνομικού στο επίμαχο ξενοδοχείο της Μεταμόρφωσης σε διαφορετικές ημερομηνίες

Η ανάλυση των στοιχείων έδειξε ότι τουλάχιστον τρεις φορές το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου ο εν λόγω αστυνομικός παρέμεινε στο ξενοδοχείο για τουλάχιστον μια ώρα.

Το επόμενο βήμα των αστυνομικών ήταν να συγκροτήσουν ειδική ομάδα που ανέλαβε τη φυσική παρακολούθηση του αστυνομικού που έχει τον βαθμό του αστυφύλακα, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε τουλάχιστον δύο φορές την περασμένη εβδομάδα να βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο, άλλοτε σε αυτοκίνητο και άλλοτε πεζός.

Τελικά οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του συναδέλφου τους το πρωί της Πέμπτης. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 500 ευρώ. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 12 φυσίγγια διαμετρήματος 5,56 mm, μία σιδερογροθιά, επτά φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες και το χρηματικό ποσό των 2.535 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε, μάλιστα, δύο εκ των ασυρμάτων ήταν συντονισμένοι σε συχνότητες της ΕΛΑΣ.

Τα ευρήματα στο σπίτι του 40χρονου αστυνομικού







Μετά τη σύλληψη του ο αστυνομικός παραδέχθηκε ότι όντως το διήμερο 14-15 Μαρτίου είχε μεταφέρει εκδιδόμενη γυναίκα στο ξενοδοχείο στη Μεταμόρφωση έναντι αμοιβής 20 και 30 ευρώ ανά μεταφορά ενώ ομολόγησε ότι το ίδιο έκανε τον τελευταίο χρόνο με περίπου 10 ενήλικες εκδιδόμενες από Ουκρανία και Ρωσία.

Όπως είπε στους αστυνομικούς ο ρόλος του ήταν αυτός του μεταφορέα σε διάφορα ξενοδοχεία ημιδιαμονής - ονομάτισε και μερικά από αυτά - καθώς οι γυναίκες αυτές του εμπιστεύονταν καθώς γνώριζε τη γλώσσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: