ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ξεπέρασε τις 10.000 προβολές πριν κλείσει καν μήνας η συνέντευξη που μας παραχώρησε ο συνδημότης μας Δημήτρης Παρράς

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ξεπέρασε τις 10.000 προβολές πριν κλείσει καν μήνας η συνέντευξη που μας παραχώρησε ο συνδημότης μας Δημήτρης Παρράς


Μια συνέντευξη είπαμε να κάνουμε και εμείς και έγινε η αιτία για να έχουμε πάνω από 10.000 προβολές στην συγκεκριμένη συνέντευξη. Οι δημότες που την διάβασαν σίγουρα και δεν αποτελούν αυτό που εμείς λέμε φανατικό μας κοινό. Άλλωστε οι απόψεις του Δημήτρη Παρρά δεν συμπίπτουν πάντα με τις δικές μας. Σε μερικά συμφωνούμε σε άλλα διαφωνούμε αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι πως οι δημότες διαβάζουν και συνεντεύξεις κάτι το οποίο εμείς δεν πιστεύαμε και για αυτό δεν είχαμε επιχειρήσει να πάρουμε κάποιες. Για να δούμε όμως για να θυμηθούν και οι ελάχιστοι που δεν την διάβασαν τι είχε δηλώσει ο κ. Παρράς σε εκείνη την συνέντευξή του.

Δημήτρης Παρράς: " Η ενότητα θέλει θυσίες , πέρα από εγωισμούς, σύνδρομα και προσωπικά παιχνίδια"


Συνομιλία με το άξιο στέλεχος της κεντροδεξιάς της πόλης μας Δημήτρη Παρρά είχαμε την τύχη να κάνουμε ανήμερα της γιορτής του Αγίου Αντωνίου.

Η χαλαρή συζήτηση πήρε την μορφή συνέντευξης αφού επιμείναμε πως οι συνδημότες μας έχουν το δικαίωμα να μαθαίνουν όσα συμβαίνουν, ,αλλά και όσοι αγαπάνε την κεντροδεξιά, και την πόλη μας έχουν υποχρέωση ,να μην κρατάνε τις σκέψεις τους και τις απόψεις τους για τον εαυτό τους αλλά να απευθύνονται δημόσια στους συμπολίτες μας.


1)Τι έγινε βρε Δημήτρη με την πρότασή σου για κόψιμο κοινής βασιλόπιτας από τις τρεις κεντροδεξιές δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας ;




Η πρόταση αυτή έγινε στο πλαίσιο της ευρύτερης καλύτερης διάθεσης που διαπιστώνω από κομματικά στελέχη της παράταξής μας αλλά και από απλούς συνδημότες που είδαν την μέχρι τώρα κραταιά κεντροδεξιά της πόλης μας να κατακερματίζεται σε τρεις διαφορετικές παρατάξεις στις δημοτικές εκλογές του 2014.
Ήμουνα πάντα υπέρμαχος της ιδέας ό,τι αυτός ο δήμος πρέπει να διοικείται από άξιους και ικανούς προβεβλημένους ή μη συνδημότες μας . Για αυτό από το 2006 έως το 2010 δούλευα νυχθημερόν για την αναμόρφωση της πόλης μας ως ειδικός γραμματέας του τότε Δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου και ήμουν εκεί στο μεγάλο χιονιά , στις μεγάλες πυρκαγιές , στον αγώνα για την δημόσια περιουσία και με τα γραπτά μου ή τις πράξεις μου κανείς δεν δικαιούται να με κατηγορήσει ό,τι δεν κόπιασα για την πόλη που γεννήθηκα , μεγάλωσα , και αγάπησα. Άλλωστε επανειλημμένα στην παράταξη στην οποία συμμετείχα ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές του 2014 είχα προτείνει την διοργάνωση ενός διαπαρατιαξιακού συνεδρίου της κεντροδεξιάς γιατί ήμουνα σίγουρος πως όλα αυτά θα φέρνανε στην επιφάνεια μια διοίκηση ικανή να κοντράρει την ανεπαρκέστατη και ιδεοληπτική διοίκηση του Βασίλη Βαλασόπουλου. Χαρίσαμε μια πενταετία ,γιατί βάλανε μπροστά προσωπικά συμφέροντα και επιδιώξεις. Θεωρώ πως η ενότητα της παράταξης είναι ένα πιο ουσιαστικό ζήτημα από μια απλή κοπή πίτας και θα πρέπει πρώτα να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα γιατί ο κοινός μας αντίπαλος πρέπει να είναι η διοίκηση Βαλασόπουλου. Δεν έχω καμιά διάθεση να εξυπηρετήσω το μειδίαμα του Βασίλη Βαλασόπουλου όταν παρατηρεί πως κάποιοι του κάνουν πλάτες και κάποιοι άλλοι είναι ουσιαστικά τελείως ανύπαρκτοι απέναντί του. Τελικά στην πρότασή μου όλες οι κεντροδεξιές παρατάξεις προτίμησαν να κόψουν η καθεμιά ξεχωριστά βασιλόπιτα και για τον λόγο αυτό δεν θα παραστώ σε καμιά από τις τρεις κοπές πίτας , παρά μόνο θα παρευρεθώ στην κοπή βασιλόπιτας της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Ηλιούπολης όποτε αυτή γίνει. Καλώ και όσους πιστεύουν σε μια ενωμένη κεντροδεξιά στην πόλη μας να πράξουν το ίδιο. 

2)Σε βλέπω πολύ επιθετικό στην διοίκηση Βαλασόπουλου, ποια θεωρείς πως είναι τα “εγκλήματά” της;

Δεν θα μιλήσω για τα απλά καθημερινά προβλήματα , καθαριότητα, φωτισμό , ποιότητα ζωής , κυκλοφοριακό , άναρχη κατάληψη των πεζοδρομίων , ασφάλεια των συμπολιτών μας . Ο μεγαλύτερος κριτής αυτής της διοίκησης θα είναι ο συνδημότης μας. Βλέπω όμως πως οι δημοτικές παρατάξεις δεν κάνουν δυναμική αντιπολίτευση αλλά αφήνουν την παρούσα δημοτική αρχή να “χορεύει” ανέμελη ακόμα και όταν η Ρούπα έμενε στην πόλη μας κοντά στο Δημαρχείο , όταν η πόλη επανειλημμένα έχει γίνει πεδίο μάχης μεταξύ ακροδεξιών στοιχείων και αντιεξουσιαστών , και όταν μέρα παρά μέρα γίνονται ληστείες εις βάρος συμπολιτών μας, συγγενών μας και φίλων μας. Ήρθε η ώρα για μια χρηστή διοίκηση με βάση ένα μεταρρυθμιστικό υπερβατικό σχέδιο έτσι ώστε η Ηλιούπολη να γίνει πόλη να ζεις.

Παλιά είχαμε το “τρίγωνο του διαβόλου” και τώρα σας ανέφερα ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί. Ειλικρινά με έπιασε θλίψη περπατώντας στην Πατριάρχου Γρηγορίου το Σάββατο το βράδυ από το σκοτάδι και την εγκατάλειψη. Δεν είναι δυνατόν σε τέτοιες εποχές ο Δήμαρχος να θέλει να αντικαταστήσει το φωτισμό της πόλης καταχρεώνοντας τον Δήμο με καινούργιο δάνειο ύψους 3.000.000 ευρώ την στιγμή που η προγραμματική περίοδος ΕΣΠΑ 2014-2020 προβλέπει την χρηματοδότηση τέτοιων έργων. Επίσης δεν μπορώ να δεχθώ την “λογική” κρατισμού που διαιωνίζει ο νυν δήμαρχος όταν περιφέρειες και δήμοι επωφελούνται των έργων ΣΔΙΤ (Συμπράξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) εμείς αντιμετωπίζουμε στην Ηλιούπολη την συνέργεια αυτή ως εγκληματική ενέργεια. Σε μια πόλη με τόσο όμορφη ρυμοτομία που αναμόρφωσε ο Κώστας Δελαπόρτας , προστάτεψε ο Δημήτρης Κιντής , δημιούργησε ο Θεόδωρος Γεωργάκης και προσπάθησε να μεταρρυθμίσει ο Γιάννης Αναγνώστου η διοίκηση Βαλασόπουλου απλώς διακπεραιώνει ζητήματα της κομματικής της πελατείας. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την λογική ό,τι είμαστε δεξιοί και ό,τι δεν νοιαζόμαστε για τον κόσμο. Αρνούμαι την “κατηγορία” ό,τι είμαι δεξιός ,είναι η ιδεολογία μου, η οποία είναι συνυφασμένη με φιλελεύθερες πρακτικές και δείτε τι συμβαίνει στην χώρα μας με τα δεινά που φυσικά και δεν τα προκάλεσε η δεξιά. "Η πρώτη φορά αριστερά" μας έχει φτάσει σε σημείο υποδούλωσης , και άκρατου κρατισμού ενάντια στην φιλοπατρία ,ενάντια στην Θρησκεία, ενάντια στην οικογένεια που πρέπει να αποτελεί και τον πυρήνα της υγιούς κοινωνικής συνοχής.


3)Ποια είναι η άποψή σου για το θέμα της δημόσιας περιουσίας;

Ανέφερα προηγουμένως την έννοια των συνεργειών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, σε μια τέτοια συνέργεια δεν πρέπει να υπάρχει κανείς ριγμένος. Όταν 203 οικόπεδα υπάρχουν στην Ηλιούπολη τα οποία είναι υπό καθεστώς αμφισβήτησης, φτάνουν για την ριζική αναμόρφωση της πόλης. Ο Δημήτρης Κιντής προστάτευσε την δημόσια περιουσία , ο Θεόδωρος Γεωργάκης έκανε τεράστιο αγώνα δικαστικό και πίεσε το ελληνικό δημόσιο να βρει λύση με τους Νασταίους. Ο Γιάννης Αναγνώστου δήλωσε στο κτηματολόγιο όλη την δημόσια περιουσία. Επιτέλους ήρθε η ώρα ενός έντιμου συμβιβασμού . Οι Νασταίοι ό,τι πούλησαν, πούλησαν. Ό,τι κέρδισαν ,κέρδισαν σύμφωνα με την τελευταία δικαστική απόφαση το έκαναν χωρίς δόλο- εγώ έχω τις αμφιβολίες μου- αλλά πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε ό,τι μας ανήκει προς όφελος των συμπολιτών μας με την λογική των συμπράξεων , με την λογική της ανάπτυξης , με την λογική της αποκομιδής κέρδους για τον δημότη της Ηλιούπολης. Να αφήσουμε την δήθεν “επαναστατικότητα” και να κερδίσουμε ό,τι μας ανήκει.

4)Πως κρίνεται την παρουσία της ΝΔ στην πόλη μας;


Η ΝΔ επιτέλους απέκτησε γραφεία στην Ηλιούπολη. Είναι γεγονός πως η λογική της φιλελεύθερης μεγάλης κεντροδεξιάς επανέρχεται. Το βιώνουμε καθημερινά σε όλη την Ελλάδα πως πιστεύοντας στην φενάκη του ΣΥΡΙΖΑ εξετράφησαν φαινόμενα όπως: η άνοδος του φασισμού, η διόγκωση της καθημερινής φτωχοποίησης του Έλληνα , η υστέρηση στα οικονομικά των δήμων από τα κρατικά ταμεία. Επιτέλους πρέπει να πάμε σε ένα μοντέλο όπου ο δήμος θα είναι και υπεύθυνος για την φορολόγηση των δημοτών του. Δείτε τι συμβαίνει στην Αγγλία, δείτε τι συμβαίνει σε όλη την Ε.Ε όπου ο δημότης δεν έρχεται σε επαφή με κανέναν υπάλληλο δημόσιας υπηρεσίας. Όλα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής και ταχυδρομικής αλληλογραφίας.



Δεν υπάρχουν έτσι φαινόμενα διαφθοράς , φαινόμενα να υπερτερούν οι φίλα προσκείμενοι δημότες προς την εκάστοτε διοίκηση και υπάρχει πραγματική ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη. Σε μια εποχή που η πρόνοια για τον κοινωνικά αδύναμο συνδημότη μας έπρεπε να είναι το πρώτο μέλημα τον ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει η Εκκλησία. Δεν είναι δυνατόν η Αγία Μαρίνα και η Κοίμηση της Θεοτόκου να τρέφουν τις άπορες οικογένειες του δήμου μας. Πρέπει εμείς να δώσουμε το παράδειγμα και τώρα που η ΝΔ επευλάνει προς την εξουσία να αποδείξουμε πως είμαστε το ίδιο κοινωνικά ευαίσθητοι με την αριστερά. Περιμένω από το νέο διοικητικό συμβούλιο και τον φίλο συναγωνιστή Πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Ηλιούπολης Στάθη Ευσταθόπουλο καθώς και από τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Οργάνωσης Β2 της ΝΔ φίλο Αλέκο Σπύρο να δώσουν βάση στο πολυπληθέστατο δημοτικό μας προάστιο. Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε την εικόνα ό,τι η Ηλιούπολη είναι μόνο αριστερή.

5)Πως βλέπετε τον εαυτό σας στις δημοτικές εκλογές του 2019 στην πόλη μας;

Ήρθε η ώρα να ξεμπερδέψουμε με το παλιό. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για ενωμένη κεντροδεξιά παράταξη. Το 2014 ακολούθησα την κομματική γραμμή. Παραμένω πιστός στις αρχές της ΝΔ πιστεύω όμως πως τα προβλήματα δεν είναι μπλε, κόκκινα ή πράσινα είναι προβλήματα που χρειάζονται ορθολογισμό ,σχέδιο και όραμα. Και οι τρεις παρατάξεις απέδωσαν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. . Και ο Γιάννης Αναγνώστου και η Αργυρώ Πίκουλα αλλά και ο Τάσος Ευσταθίου προσέφεραν πολλά για τα οποία τους ευχαριστούμε αλλά έκλεισαν τον κύκλο τους. Ήρθε η ώρα της ανανέωσης . Χρειάζεται μια νέα δημοτική ελπίδα που δυστυχώς δεν εκφράζει και η δημοτική παράταξη στην οποία ανήκω. Γι' αυτό με βασανίζει πολύ καιρό τώρα η αποχώρησή μου από τον συνδυασμό "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" .



Δεν επιθυμώ πλέον να επαναλαμβάνω προτάσεις για την δημοκρατική λειτουργία της δημοτικής παράταξης ,δεν επιθυμώ πλέον να στηρίζω και να ενισχύω τις επιλογές του Βασίλη Βαλασόπουλου όπως στην περίπτωση ΄του συνήγορου του δημότη (Γαβριήλ Αραμπατζής) , δεν επιθυμώ πλέον να ορίζονται δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας μέλη επιτροπών ανάληψης δημοτικών έργων , ούτε να σκύβω το κεφάλι όταν μας κατηγορούν δημόσια ως δημοτική παράταξη ό,τι είμαστε το δεκανίκι του Βαλασόπουλου με σκοπό να κατέβουμε σε ενιαίο ψηφοδέλτιο με τον πρώην κομμουνιστοθρεμμένο δήμαρχό μας.
Η ώρα της αδράνειας πέρασε. Ήρθε η ώρα της ενότητας , της ανανέωσης , και επέτρεψε εδώ Σταύρο να χρησιμοποιήσω τον τίτλο του ιστολογίου σου ό,τι ήρθε η ώρα για μια "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ".

Θέλω ο γιος μου να είναι περήφανος για τις επιλογές του πατέρα του στον πολιτικό του βίο.

Με σεβασμό σε όλους αυτούς που με ψήφισαν, παραμένω ενεργός πολίτης και δίνω μάχη για την ενότητα της κεντροδεξιάς στην πόλη μας, χωρίς τζάμπα μαγκιές , και καλώ σε συστράτευση για την ενωμένη κεντροδεξιά θέτοντας τον εαυτό μου εκτός της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά".


Η ενότητα χρειάζεται θυσίες, πέρα από εγωισμούς ,σύνδρομα και προσωπικά παιχνίδια. Στο επίκεντρο ,το παράδειγμα του 2006 μπορεί να επαναληφθεί το 2019, και να είμαστε όλοι περήφανοι για τους αγώνες που δώσαμε από κοινού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Παρράς τα λέει καλά. Είναι νέος σοβαρός και καλεί όλα τα στελέχη της ΝΔ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα σαρώσει