ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Και άλλο εργατικό "ατύχημα" στην καθαριότητα

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Και άλλο εργατικό "ατύχημα" στην καθαριότητα

Δεν αντιλαμβάνομαι εάν πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να καταλάβουμε πως το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας δεν μπορεί να διατηρήσει την πόλη ΚΑΘΑΡΗ , και όπως φαίνεται δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε καν την ακεραιότητα των υπαλλήλων.



Μια γυναίκα σήμερα τραυματίστηκε και μέσα από την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων καταλαβαίνεις ακόμα και εάν είσαι καθυστερημένος πως δεν υπάρχει σωτηρία στον τομέα αυτό. Μας πληροφορούν λοιπόν οι εργαζόμενοι πως γίνονται σε όλη την Αττική ατυχήματα εξαιτίας της πίεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι που αναγκάζονται να μαζέψουν 500 κάδους την ημέρα. Και αναρωτιόμαστε πόσοι εργαζόμενοι χρειάζονται για αυτό τι μας στοιχίζουν και το κυριότερο τι συμφέρει την πόλη και τους δημότες να έχουμε πόλη ΚΑΘΑΡΗ καθαρισμένοι από ιδιώτες ή να περιμένουμε να βγούμε από τα μνημόνια ΤΕΛΕΙΩΣ σε 20 χρόνια να διορίσουμε μερικές ακόμα χιλιάδες στην καθαριότητα για να μπορούμε να δούμε και εμείς την πόλη όπως μας αξίζει; Γιατί όσα τέλη και να πληρώσουμε όταν δεν λειτουργεί το σύστημα , όσοι υπάλληλοι και εάν προσληφθούν δεν θα έχουμε αποτέλεσμα όπως δεν είχαμε εδώ και 25 χρόνια σε μια πόλη δεν θα έχουμε με την ίδια μέθοδο μαζέματος σκουπιδιών ούτε σε 100!!

Με λιγότερους υπαλλήλους είναι λογικό που δεν μπορούν να λειτουργήσουν αλλά και με περισσότερους όταν είχαν μας είχαν διαλύσει στις απεργίες και έπαιρναν 2000 ευρώ το μήνα με ελάχιστα χρόνια προϋπηρεσίας. Και επειδή δυστυχώς το κράτος χρεοκόπησε και δεν μπορεί να δώσει σε κανέναν μας πάνω από 500- 700 ευρώ όσο καλοί και έμπειροι και εάν είμαστε στις δουλειές μας όσοι ακόμα έχουμε κάποιον ιδιώτη να μας καταδυναστεύει με 12ωρα που δεν πληρώνονται!! θα έχουμε το εξής μεγάλο δίλημμα ή δίνουμε την καθαριότητα σε ιδιώτη ή τα επόμενα χρόνια βρωμίζουμε την πόλη μας λιγότερο γιατί προσωπικό να μας καθαρίσει δεν υπάρχει επαρκές.


Βλέπετε έχουμε και τους συνδικαλιστές που επιβλέπουν και δεν πιάνουν σκούπα ή φαράσι. Επειδή έχω κατηγορηθεί πως βάλλω κατά των εργαζομένων θα δουν και οι ίδιοι σε ελάχιστα χρόνια πως τελικά θα μείνουν χωρίς συντάξεις επειδή ήταν "τυχεροί" και είχαν μέσα στην κρίση δουλειά. Το κράτος όχι μόνο δεν έχει ορθοποδήσει , όχι μόνο δεν κινείται προς τα μπροστά αλλά κινδυνεύει πλέον σε περίπτωση νέας χρεοκοπίας να επιστρέψει διαλυμένο πλήρως στο εθνικό του νόμισμα και τότε όλοι οι υπάλληλοι της καθαριότητας της πόλης μας δεν θα ξεπερνούν ούτε τους 10 αφού ουδείς από αυτούς που σήμερα φωνάζουν δεν θα δεχθεί και ορθώς να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Ας αναρωτηθούν οι σύντροφοι της καθαριότητας πόσα χρήματα βγάζουν οι συνάδελφοί τους στα σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά κράτη και μετά ας αναρωτηθούν γιατί πρέπει προεκλογικά να σπάνε τα νεύρα σε έναν δήμαρχο που ανέχεται όλες τις ανοησίες που κάνουν και που τελικά θα πληρώσει την νύφη αφού μια βρώμικη πόλη κόβει ψήφους αφού για όλα φταίει ο δήμαρχος. Ένας δήμαρχος που εάν είχε προχωρήσει από το 2014 στην παραχώρηση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτες δεν θα ήταν σήμερα τόσο "λερωμένος" από τα ορφανά του Στάλιν που δεν αντιλαμβάνονται πως ο χαβαλές τελείωσε αφού ο καπιταλισμός δεν μπορεί να ταΐζει πλουσιοπάροχα σε περιόδους κρίσεις όσους κάνουν τα πάντα για να γίνουμε Βενεζουέλα. Πλέον ουδείς ενδιαφέρεται για τον πόνο του εργαζόμενου όταν το φάσμα της ανεργίας είναι τέτοιοι που χιλιάδες παρακαλάνε στην κυριολεξία για μια θέση εργασίας που θα τους εξασφαλίζει 700 ευρώ τον μήνα για να ξεγελάσουν λίγο την φτώχεια τους.


 Προσωπικά πιστεύω πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν θέλει άλλο ΔΗΜΟΣΙΟ , θέλει παρεχόμενες υπηρεσίες πιο φθηνές και κυρίως δεν ενδιαφέρεται ΚΑΘΟΛΟΥ για εργαζόμενους που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Εάν είναι λίγοι και δεν μπορούν ας κάνουν απεργία για μήνες ΌΧΙ μόνο για την μονιμότητά τους και τα λεφτά τους. Και δεν τα βάζω με τους υπαλλήλους της καθαριότητας μιλάω για όλους τους κλάδους και τον δικό μου που πάντα κάνει απεργία για την τσέπη του. Ευτυχώς σε εμάς οι απεργίες είναι ελάχιστες και πλέον δεν ενδιαφέρουν και κανέναν αφού το ίντερνετ που συνήθως δεν απεργεί καλύπτει όπως καλύπτει τις ανάγκες για ενημέρωση.


Περαστικά ειλικρινά στην υπάλληλο της καθαριότητας αλλά δεν βγαίνει με το υπάρχον σύστημα ο τομέας της καθαριότητας και με τους κάδους που δεν μαζεύονται τα σκουπίδια ήδη πάμε σε μια άλλη εποχή που με πολύ λιγότερους εργαζόμενους θα κρατάς μια πόλη καθαρή.

Μακάρι να υπήρχαν λεφτά .... μακάρι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να έκαναν καλύτερες επιλογές τα προηγούμενα χρόνια γιατί σήμερα δεν θα φτάναμε να μην έχουν δουλειά οι μισοί Έλληνες και οι περισσότεροι να χρωστάνε σε εφορίες, τράπεζες, ΔΕΚΟ και όπου αλλού. Δεν αλλάζουμε και συνεχίζουμε και βουλιάζουμε και αυτό φαίνεται και από τους υποψηφίους δημάρχους που κατεβαίνουν με ακοστολόγητα προγράμματα στο πόδι και τάζουν πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιήσουν.


Πάντως η τωρινή εικόνα της πόλης όπως βασίζουμε θα είναι καλή ανάμνηση σε αυτά που έρχονται. Γιατί δυστυχώς οι δυσκολίες είναι μπροστά μας. Το "ατύχημα" είναι σε εισαγωγικά γιατί έχουμε δει και περιστατικά που οι εργαζόμενοι τα δημιουργούν για να δημιουργήσουν πίεση ενόψει εκλογών. Δεν πιστεύουμε πως ισχύει σε αυτή την περίπτωση αλλά είμαστε επιφυλακτικοί όσο δεν βλέπουμε ανακοίνωση του δήμου.

Ο Δήμος βέβαια έχει χάσει τον τομέα της καθαριότητας επειδή για πολύ καιρό ο δήμαρχος είχε υπεύθυνο Αντιδήμαρχο που τους έκανε όλα τα χατίρια. Αλλά όλα στην ώρα τους και με την λίστα υπερωριών που θυμίζει εποχές Σημίτη!!!

Η φωτογραφία είναι παλιά , από τις εποχές που μηχανήματα αγοράζονταν και οι εργαζόμενοι είχαν υπερωρίες για να κάνουν την δουλειά τους με περισσότερη άνεση. Εάν δεν κάνουν υπερωρίες όσο ήταν ο μισθός τους το 2012 θα συνεχίζουν να γκρινιάζουν (ίσως κάνουν και καλά άλλωστε προέχει η ασφάλειά τους) ας την δώσουν λοιπόν σε κανέναν ιδιώτη γιατί άμα η ασφάλειά τους εξαρτάται από δημοσίους υπαλλήλους τότε όχι κάδοι θα πέσουν αλλά αυτοκίνητα καθαριότητας θα κοπούν στην μέση από λάθος συντήρηση!!!!!

Σ.Μ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: