ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Λίγοι τελικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι παρά την απλή αναλογική

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Λίγοι τελικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι παρά την απλή αναλογική


Βαλασόπουλος , Κοκοτίνης , Χατζηδάκης,  Αραμπατζής , Τσατσούλη, Ευσταθίου, Στασινόπουλος , Σόφης , Μανιάτης και Βρέκου αυτοί είναι τελικά οι 10 υποψήφιοι δήμαρχοι για την πόλη μας. Λίγοι εάν αναλογιστεί κανείς πως με το σύστημα της απλής αναλογικής με ελάχιστες ψήφους μπορεί ο επικεφαλής να βρεθεί δημοτικός σύμβουλος σε μια πόλη όπου η συμμετοχή στα κοινά φθίνει. Εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της πόλης μας ήταν το 2014 μόλις 58.248 συμπολίτες από τους οποίους τελικά ψήφισαν μόλις 39.420 την δεύτερη Κυριακή που έβγαζε και δήμαρχο.




Τώρα δεν πιστεύουμε πως με τέτοιες υποψηφιότητες θα πάνε περισσότεροι να ψηφίσουν. Όσο για την ψήφο διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση αυτή θα είναι μέσω των ευρωεκλογών αφού πολλοί δεξιοί συμπολίτες μας ανάμεσά τους και εγώ δεν θα ψηφίσω στον πρώτο γύρο κανέναν υποψήφιο απλά επειδή κανείς δεν θα εφαρμόσει πρόγραμμα το οποίο ονειρεύομαι εγώ για την πόλη μου. Ξεκάθαρα πιο ικανός από όσους κατεβαίνουν είναι ο νυν δήμαρχος αλλά οι επιλογές του σε βασικά θέματα της καθημερινότητας των πολιτών όπως π.χ το θέμα της καθαριότητας δεν με καλύπτουν. Με δεδομένο ότι ο χώρος της καθαριότητας θα παραμείνει υπό την εποπτεία του δήμου και οι υπάλληλοι της καθαριότητας θα δρουν ως δημόσιοι υπάλληλοι μόνιμοι ή συμβασιούχοι προκοπή δεν θα δούμε. Θα δεχόμουν να υπάρχουν μόνιμοι εάν αξιολογούνται και εάν δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους να απολύονται αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στη χώρα μας αφού η μονιμότητα στη χώρα μας διαλύει τα πάντα κάνει ευτυχισμένους τους δημοσίους υπαλλήλους και δυστυχισμένους όλους εμάς που ζούμε ένα ιδιότυπο Σοβιέτ εδώ και δεκαετίες.

 Το κόστος συντήρησης άχρηστων δομών είναι ένα άλλο θέμα που έχω θίξει κατά καιρούς αλλά ουδείς από τους παραπάνω υποψηφίους δεν ενστερνίζεται τις απόψεις μου. Ανάμεσα σε αυτούς δεν διακρίνω κανέναν που να πιστεύει τα ίδια με μένα και δεν βλέπω καμία προσπάθεια να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Επομένως δεν βρίσκω το λόγο να σας αναφέρω καν όσα αστεία εμπεριέχουν τα προγράμματά τους αφού κανένα δεν είναι κοστολογημένο και ο προϋπολογισμός του δήμου μας εξαρτάται από την κρατική χρηματοδότηση.

Τα τέλη που πληρώνουμε μέσω ΔΕΗ είναι πλέον δυσβάστακτα και οι υπηρεσίες όπως πάντα δεν καλύπτουν κανέναν σκεπτόμενο πολίτη. Όσοι πάτε τελικά να ψηφίσετε μην αρκεστείτε σε φίλους ή συγγενείς αλλά σε ικανούς. Εμείς όσο και να στεναχωρούμε όλους δεν βλέπουμε καμία ικανότητα σε όσους κατεβαίνουν και επίσης θεωρούμε πως  πρέπει οι πολίτες να ψηφίσουν με ΒΑΣΗ πολιτικά κριτήρια και στις δημοτικές εκλογές. Ένας δήμαρχος είναι ικανός ή ανίκανος όταν εφαρμόζει πολιτικές που έχουν και κόμμα και χρώμα άρα αποφύγετε τους ανεξάρτητους!! Άμα θέλετε να γίνεται Βόρεια Κορέα ψηφίστε Τσατσούλη το δυστύχημα είναι πως δεν έχετε κάποιον να επιλέξετε να σας κάνει Λονδίνο , Βιέννη ή Νέα Υόρκη.

Καμία μεταρρύθμιση , υποταγή στα συμφέροντα και στις συντεχνίες και υπακοή σε ανθρώπους του "Θεού" που καταληστεύουν τους συνδημότες μας που μάταια αναζητούν ένα θαύμα. Ένα τέτοιο αναζητούν και όσοι δεξιοί σέβονται τις αρχές και της αξίες όσων αγωνίστηκαν στο Γράμμο και το Βίτσι για να κρατηθεί η χώρα ΕΛΕΥΘΕΡΗ και να απολαμβάνουμε εμείς την Αστική μας Δημοκρατία. Στην πόλη μας ένα 15% δεν πιστεύει στην Δημοκρατία και θα εκφραστεί και πάλι μέσω σχηματισμών που αμφισβητούν την κοινοβουλευτική Δημοκρατία και την επιβουλεύονται. Κομμουνιστές , Χουντικοί , Βασιλόφρονες και Ναζιστές είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και είναι μερικές χιλιάδες και σε μια πόλη που επί 12 έτη γνώρισε τον ολοκληρωτισμό και την απαξίωση σε κάθε έννοια Δημοκρατίας με ηγέτη στο τιμόνι του δήμου τον Δημήτρη Κιντή.


Η πόλη ήταν σαν τα Τίρανα της Αλβανίας και η κακογουστιά της περιόδου μαζί με τους κομμουνιστές εργάτες του δήμου χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να μας κάνουν να νιώσουμε και πάλι μια δημοκρατική πόλη. Εγώ σε λίγα χρόνια θα σας εγκαταλείψω αλλά η παρακαταθήκη αυτού του ιστολογίου θα ακολουθεί την πόλη για δεκαετίες αφού και συνεχιστές υπάρχουν αλλά κυρίως η χώρα αναγκαστικά θα αλλάξει ρότα επειδή δεν έχει άλλη επιλογή.

Ο Καπιταλισμός επικράτησε επειδή είχε την λιγότερη βαρβαρότητα από όλα τα άλλα συστήματα και όχι επειδή κάποιος ή κάποιοι ισχυροί τον επέβαλλαν με την ΒΙΑ. Όποιος νομίζει πως ο σοσιαλισμός είναι καλύτερος ας πάει να ζήσει στα κράτη που επικρατεί και είναι ακόμα αρκετά.

Ο κίνδυνος η χώρα μας να αλλάξει ρότα δεν υπάρχει γιατί οι Έλληνες όπως και την περίοδο 1945-1949 γνωρίζουν πως να υπερασπίζονται την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τους. Γιατί ο Εμφύλιος δεν ήταν για εμάς ΔΥΣΤΥΧΙΑ αλλά απαραίτητος για να κρατηθεί η χώρα ΖΩΝΤΑΝΗ , ΕΛΕΥΘΕΡΗ και κυρίως για να γνωρίζουν οι  εχθροί της Δημοκρατίας μας τι τύχη τους περιμένει.

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: