ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Με χαζούς δημότες δεν γίνεται "έξυπνη" η πόλη μας

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Με χαζούς δημότες δεν γίνεται "έξυπνη" η πόλη μας


Διαβάζοντας τα φυλλάδια κάποιων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων αντιλαμβάνεσαι πως δεν υπάρχει σωτηρία για την πόλη μας. Θεωρούν τους δημότες ηλίθιους και χαζούς και αφού καταφέρνουν και εκλέγονται μάλλον είναι.
Μιλάνε για ένα σωρό επιτεύγματα τα οποία δεν έχουν υλοποιηθεί από καμία διοίκηση μέχρι σήμερα και ούτε μπορούν να υλοποιηθούν αφού με την ίδια συνταγή δεν μπορείς να έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Έτσι χωρίς χρήματα η πόλη δεν θα γίνει ποτέ "έξυπνη" , τα σκουπίδια δεν μπορούν να τα μαζέψουν αυτοί που ήδη έχουν αποτύχει επί δεκαετίες και η ταλαιπωρία όλων μας θα συνεχίζεται εξαιτίας κυρίως των δημοτών.

Οι δημότες που πιστεύουν τα παραμύθια για την δήθεν δημόσια περιουσία που θα αξιοποιηθεί για το καλό τους, οι δημότες που συνεχίζουν και πληρώνουν τέλη για την δημόσια τηλεόραση , για την αργομισθία των υπαλλήλων των δήμων και φυσικά οι δημότες που αδιαφορούν πλήρως για την ανακύκλωση.

Αυτοί οι δημότες που εξακολουθούν και πετάνε όπου βρουν τα σκουπίδια τους, που παρκάρουν όπου βρουν τα αυτοκίνητά τους , αυτοί που θα ψηφίσουν ανεπάγγελτους και τεμπέληδες υποψηφίους δημάρχους που έχουν αποτύχει πλήρως σε ότι έχουν αναλάβει φυσικά και είναι ηλίθιοι και χαζοί αφού θα ψηφίσουν υποψηφίους που αναζητούν να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα μαθημένοι να κλέβουν όχι από το παγκάρι της Εκκλησίας όπως κάποιοι παπάδες αλλά από τα λεφτά του Δήμου αφού και με αποδείξεις έχει γίνει ΚΟΙΝΑ αποδεκτό πως οι ΟΤΑ είναι ότι πιο διεφθαρμένο υπάρχει στην Ελληνική Επικράτεια.

Και μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να θέλει να γλιτώσει από αυτή την σαπίλα αφήνοντας τους να διαχειριστούν τα χρήματα από τον ΕΝΦΙΑ που ουδείς μπορεί να πληρώσει στην ώρα τους αλλά τελικά θα αντιληφθεί πως με καθρεπτάκια οι "ιθαγενείς" δήμαρχοι δεν καλύπτονται αφού ζητάνε όλο και περισσότερα αγνοώντας επιδεικτικά και την κατάσταση της χώρας αλλά κυρίως πως οι ΟΤΑ πρωτοστάτησαν στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της χώρας.

Και εκεί διοίκησαν και κομμουνιστές δήμαρχοι που φέσωσαν με δισ. ευρώ τους δήμους τους και τώρα φιγουράρουν και ως "πετυχημένοι" στην κεντρική πολιτική σκηνή!! Για όσους λοιπόν θα πάνε να ψηφίσουν και σε αυτές τις εκλογές με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον δεν έχω να πω κάτι.

Σε όσους όμως πάνε και ψηφίσουν τόσο άχρηστους και κλέφτες επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων ελπίζοντας πως η πόλη μας θα πάει μπροστά να τους πω να καθίσουν αναπαυτικά στον καναπέ τους και να μην μπουν καν στη διαδικασία.

Όσοι δεξιοί θεωρούν πως ο δήμος μας θα έχει καλύτερη τύχη εάν στην διοίκηση του βρεθούν οι κύριοι Αραμπατζής και Ευσταθίου ας πάνε να τους ψηφίσουν. Άλλωστε το "πείραμα" και στο παρελθόν απέτυχε με την διοίκηση Αναγνώστου που το μοναδικό της επίτευγμα ήταν ο ανδριάντας στον Κιντή και ένα Μουσείο που έχει στοιχίσει στους δημότες μας πάνω από 30.000.000 ευρώ έως σήμερα και που είναι χτισμένο σε χώρο που δεν ανήκει στον δήμο μας αλλά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Γιατί με τις ίδιες συνταγές δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα. Τα παιδιά σας θα μένουν έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η πόλη θα παραμείνει βρώμικη και οι επιχειρηματίες της πόλης θα καταλαμβάνουν ΤΖΑΜΠΑ όσους κοινόχρηστους χώρους θέλουν αφού οι δημοτικές παρατάξεις είναι υπέρ της ανεξέλεγκτης επιχειρηματικότητας , των μπράβων που λυμαίνονται τα μαγαζιά της περιοχής και αναζητούν και πολιτικό λόγο και κυρίως όλων εμάς των δεξιών που δεν μπορούμε και πάλι να ενωθούμε για να υπηρετήσουμε και να επαναφέρουμε στην πόλη την κανονικότητα.

Μια κανονικότητα που θα έρθει με απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων που είναι παντελώς άχρηστοι, με κλείσιμο δομών που κοστίζουν κοντά το μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο όπως το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ.

Όσοι λοιπόν στεναχωριέστε και συμφωνείτε μαζί μας δεν υπάρχει καν λόγος να ψηφίσετε την παράταξη του κ. Βαλασόπουλου που δείχνει πιο ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματά σας.

Η συνεργασία της με άλλες παρατάξεις θα δημιουργήσει καινούργιους ΕΥΩΝΥΜΟΥΣ Α.Ε και κυρίως θα δικαιώσει όσους πιστεύουν πως η απλή αναλογική είναι και το ΤΕΛΟΣ της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί πλέον θα ΚΛΕΒΟΥΝ τρεις ή τέσσερις παρατάξεις και ΟΧΙ μία!!!

Και επειδή θα μας πουν και πάλι πως εμείς δεν κλέβουμε να μας εξηγήσουν γιατί πρέπει να πληρώνουμε τόσα εκατομμύρια το χρόνο για υπαλλήλους που δεν έχουν καν αντικείμενο ασχολίας. Γιατί πρέπει να χρηματοδοτούμε ένα Μουσείο που οι δημότες μας δεν το θέλουν και κυρίως γιατί η πόλη μας βρωμάει από άκρη σε άκρη ενώ πληρώνουμε τέλη καθαριότητας.

Για να μην πούμε πως ευτυχώς που δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών γιατί δεν θα υπήρχε ούτε ένα πεύκο στον Υμηττό σήμερα και να τονίσουμε πως ότι έγινε στο Μάτι θα συμβεί αργά ή και πολύ γρήγορα σε περιοχές της πόλης μας όπως τα ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ που έχουν χτιστεί μέσα στο δάσος.

Για να σωθούν θα πρέπει να γίνουν έργα εκατομμυρίων ευρώ που βέβαια καμία διοίκηση δεν βάζει μπροστά αφού δεν δίνουν ψήφους. Περιμένει να τρέξουν πάλι και να σβήσουν τις φωτιές εθελοντές και πυροσβέστες που δεν έχουν καν ούτε την απαραίτητη εκπαίδευση αλλά ούτε και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Τα πεύκα είναι στην ουσία "ατομικές βόμβες" αφού ουδείς έχει την δυνατότητα να καθαρίσει τις πευκοβελόνες τους και τα κουκουνάρια τους σε περίπτωση πυρκαγιάς θα μεταφέρουν την φωτιά σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων. Εάν κράτη όπως οι ΗΠΑ δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές σε δάση με πεύκα μην περιμένετε από κανέναν άλλο κρατικό μηχανισμό να το καταφέρει.

Στην ουσία είμαστε στο έλεος του κάθε εμπρηστή ή ακόμα και του κάθε ανεύθυνου που θα πετάξει ένα αποτσίγαρο στο δάσος. Για αυτό και τους καλοκαιρινούς μήνες καλό θα ήταν να απαγορεύεται η πρόσβαση σε αυτό.

Άλλωστε έχει καεί το δάσος μας και όλοι το θυμόμαστε και δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε.
Επειδή διαβάζω γελοιότητες πως ο δήμος δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ, την επόμενη μέρα που θα έχουμε μία άλλη κυβέρνηση που δεν θα είναι φιλική προς τους δήμους και την διαφθορά τους θα έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης.

Όπως είχαμε και το 2014 όταν και σας παρουσιάσαμε χρέη του δήμου προς την ΕΥΔΑΠ τα οποία ρυθμίστηκαν και από τότε δεν το ψάξαμε γιατί δεν μας ενδιαφέρουν οι 100.000 ή 200.000 ευρώ όταν κάθε χρόνο βλέπουμε στους προϋπολογισμούς του δήμου μας κονδύλια που ξεπερνάνε το ένα εκατομμύριο ευρώ για δομές που κάποτε θα καταργηθούν εκ των πραγμάτων. Δηλαδή λόγω έλλειψης χρημάτων.

Γιατί μπορεί δήμαρχε να είχες παραλάβει 14.000.0000 ευρώ χρέος το 2010 (έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεσαι και ουδείς από την αντιπολίτευση απαντάει αρνητικά) αλλά  φεύγοντας δεν θα αφήσεις μηδέν  ΧΡΕΟΣ όπως ισχυρίζεσαι και αυτό θα το δούμε και θα το γράψουμε όταν η επόμενη διοίκηση σε τέσσερα χρόνια- γιατί σε αυτές τις εκλογές ακόμα αντέχεις να βγεις πρώτος στον πρώτο γύρο τουλάχιστον- θα μας ενημερώσει για τα χρέη που άφησες.

Εκτός και δεν κάνεις έργο και δεν προχωρήσεις στον φωτισμό της πόλης μας ή δεν προχωρήσεις άμεσα σε απαραίτητα έργα για την καθημερινότητά μας. Και φυσικά τα χρέη δεν τα δημιουργούν τα μεγάλα έργα αλλά οι παρέες των φίλων που μέσω της ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε βολεύτηκαν και είχαν ένα μεροκάματο.

Και επειδή αυτοί που βολεύτηκαν και είχαν ένα μεροκάματο ήταν από τις ιερές "αγελάδες¨ της αριστεράς κανείς δεν του πειράζει και κανείς δεν θα τιμωρηθεί ποτέ για αυτή την κακοδιαχείριση. Άλλωστε γιατί να τιμωρηθεί και από ποιον αφού ο άρχοντας της κακοδιαχείρισης στο Μαρούσι ετοιμάζεται να γίνει Περιφερειάρχης προφανώς για να μοιράζει παυσίπονα της Novartis στους αφελείς ή βολεμένους που θα τον ψηφίσουν. 

Αυτές τις παρέες που ο λαός μας καταδίκασε το 2010 και τους έστειλε εκτός διοίκησης , κάποιοι επανήλθαν ως επικεφαλής παρατάξεων , κάποιοι θέλουν να γίνουν και βουλευτές!! ενώ οι πιο έξυπνοι πήραν τα μαξιλάρια τους και εξαφανίστηκαν αφού σας έβαλαν όλους για ύπνο. Για να τελειώνουμε λοιπόν και με αυτές τις εκλογές και να μην έχουμε προβλήματα στην δική μας σχέση. Δεξιός είμαι αλλά όχι μαλάκας για να μην βλέπω πως όσοι με έβριζαν ως δήθεν αρωγό της διοίκησης Βαλασόπουλου ετοιμάζονται να ψηφίσουν το δεκανίκι του πρώην συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ενώ άλλοι κατέληξαν υποψήφιοι του φοιτητοπατέρα Χατζηδάκη με δράση στο φοιτητικό κίνημα του ΠΑ.ΣΟ.Κ και κυρίως με εξασφαλισμένη θέση στην επόμενη μέρα του ΚΙΝΑΛ το οποίο στις προσεχείς εκλογές ευελπιστεί πως θα βρεθεί και πάλι στην τρίτη θέση επαναπατρίζοντας όσους πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν βρήκαν καρέκλα να κάτσουν!!! 

Και κάτι τελευταίο για να μην λέτε πως ζούμε σε άλλη πόλη. Η δεύτερη θέση δεν έχει κλειδώσει για την παράταξη του κ. Κοκοτίνη αφού εκατοντάδες συμπολίτες μας που είχαν ωφεληθεί από την διοίκηση Γεωργάκη στρέφονται μαζικά προς την δημοτική παράταξη του εκλεκτού του κ. Γ. Χατζηδάκη. Μάλιστα επειδή περίμεναν μέχρι και πρωτιά τον τελευταίο μήνα ετοιμάζουν και καταγγελίες για διαφθορά που φυσικά και θα γίνουν μέρος του προεκλογικού αγώνα.

Να τους τονίσουμε πως σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προσπάθειες που κάνουν και πως για το λόγο αυτό αναφέρουμε πως η δεύτερη θέση του Κοκοτίνη κινδυνεύει δυστυχώς όχι από μία παράταξη άλλου πολιτικού χώρου αλλά από τους πρώην συνεργάτες του.

Αυτούς δηλαδή που άκριτα έβαλε σε θέσεις κλειδιά , αυτοί τελικά που του χάλασαν και την εικόνα και την επικοινωνία που είχε με τον λαό της πόλης μας. Γιατί κακά τα ψέματα στην Αγία Μαρίνα που μένω πολλοί είναι πλέον αυτοί που θα στηρίξουν τον Γιώργο Χατζηδάκη και τους υποψηφίους του σε μια προσπάθεια η πόλη να γυρίσει και πάλι σε χέρια ανθρώπων που ζημίωσαν την πόλη μας αφήνοντας έργο αλλά και σοβαρά ελλείμματα που η διοίκηση Βαλασόπουλου κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Δεν σας λέω καλό Πάσχα γιατί μεγάλη Πέμπτη ετοιμάζουμε ένα αφιέρωμα σε υποψηφίους που τυγχάνει να έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα οποία θεωρώ πως πρέπει να αναδείξουμε.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: