ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : " Η δεξιά του Κυρίου" δεν στηρίζει κανέναν στις προσεχείς εκλογές παρά μόνο μεμονωμένα άτομα- υποψηφίους

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

" Η δεξιά του Κυρίου" δεν στηρίζει κανέναν στις προσεχείς εκλογές παρά μόνο μεμονωμένα άτομα- υποψηφίους


Τελικά εάν και Μεγάλη Εβδομάδα αντέδρασαν στο χθεσινό μας δημοσίευμα όσοι θεωρούν πως εκπροσωπούν την "δεξιά του Κυρίου"  λέγοντάς μου πως σε καμία περίπτωση δεν στηρίζουν την παράταξη του κ. Γιώργου Χατζηδάκη αφού και σε αυτή την παράταξη υπάρχουν υποψήφιοι που είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών!!! 



Από την άλλη βέβαια μου είπαν πως στηρίζουν μεμονωμένα υποψηφίους από όλες τις παρατάξεις πλην του νυν δημάρχου Ηλιούπολης και αυτών της αριστεράς που είναι κατά της Εκκλησίας  και πως δεν έχουν καμία πρόθεση να ακολουθήσουν τα κηρύγματα όσων θέλουν τους πιστούς να ψηφίζουν μονοκούκι κάποιον συνδυασμό. Άλλωστε μου θύμισαν πως και το 2014 δεν στήριξαν ΟΜΑΔΙΚΑ κανέναν από τους τέσσερις τότε υποψηφίους που προέρχονταν από τη ΝΔ και φυσικά ούτε τώρα θα το κάνουν.

Βέβαια επειδή μου ανέφεραν ονόματα από παρατάξεις που δεν έχουν καμία ιδεολογική συγγένεια με τον χώρο της δεξιάς μάλλον θα έπρεπε να τους ονομάσω ως ομάδα "σαν τους απολιτίκ του Κυρίου" αφού δεξιός και να ψηφίζεις αριστερό μόνο για να γεμίζει το παγκάρι δεν μου φαίνεται σωστό.

Άλλωστε και με τον κομμουνιστή δήμαρχο Δημήτρη Κιντή μια χαρά τα πέρασαν οι ενορίες μας και καμία αντίδραση δεν είχαν επί 12 ολόκληρα χρόνια.

Άλλωστε ήμουν πάντα καχύποπτος με το τι τελικά στηρίζει η Ελλαδική Εκκλησία αφού οι εκπρόσωποί της επί επταετίας έδωσαν το δικό τους ρεσιτάλ!!! Το σίγουρο πάντως είναι πως αυτή η "δεξιά του Κυρίου" δεν θα στήριζε την δική μας δεξιά παράταξη γιατί ΞΕΚΑΘΑΡΑ και χωρίς προστριβές θα θέλαμε διακριτούς ρόλους ανάμεσα σε ιερείς και πολιτικά πρόσωπα.

Αλλά και σήμερα ο Ιερώνυμος τα βρίσκει μια χαρά με ένα πρωθυπουργό που δηλώνει ΑΘΕΟΣ αλλά ψηφίζεται από εκατομμύρια "χριστιανούς" που δεν δείχνουν να ζορίζονται και ιδιαίτερα με τις απόψεις του,


Γέλασα πραγματικά αφού γνωρίζω πως εδώ και χρόνια ψηφίζουν με βάση το προσωπικό τους συμφέρον και όχι με βάση κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία ή σύμφωνα με τους κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας που όσες φορές έχει εμπλακεί με την πολιτική τόσες τραγωδίες για την χώρα έχει φέρει με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Μακάριο και τον διαμελισμό της Κύπρου.


Να θυμίσουμε ακόμα πως στην παράταξη του κ. Χατζηδάκη υπάρχει υποψήφιος που διαφωνεί με την χρηματοδότηση των ενοριών κάθε χρόνο από τον δήμο μας κάτι που και σε εμάς ακούγεται λογικό αφού η Εκκλησία έχει τους δικούς της πόρους που είναι όλοι οι ΠΙΣΤΟΙ που αφήνουν από το υστέρημά τους για να στηρίξουν την δράση των ενοριών μας. Βέβαια από την άλλη όταν πετιούνται χρήματα σε άχρηστες δομές δεν είναι λογικό να μην υπάρχει χρηματοδότηση στις ενορίες μας που και πνευματικό έργο επιτελούν αλλά και κοινωνικό με συσσίτια και παροχές σε κάθε λογής αναξιοπαθούντες.


Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως παρόλο που δεν θέλουν ούτε ζωγραφιστό να βλέπουν τον νυν δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο αυτό το 5%-10% της πόλης μας που επηρεάζεται και από τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις δεν θα κινηθεί προς μία συγκεκριμένη δημοτική παράταξη. Κάτι που διευκολύνει τον Κοκοτίνη να κερδίσει τελικά την δεύτερη θέση και οδηγεί την παράταξη του κ. Χατζηδάκη ή στην αναζήτηση νέων συμμαχιών ή στην διαπίστωση πως δεν θα είναι στον δεύτερο γύρο παρόλο το "σπρώξιμο" του πρώην δημάρχου Θεόδωρου Γεωργάκη. ΄

Τέλος σημαντικό είναι και το πως θα ψηφίσουν όσοι επέλεξαν το 2014 Γιάννη Αναγνώστου και Έφη Πίκουλα αφού ουδείς από αυτές τις παρατάξεις έχει δώσει επίσημα γραμμή στους ψηφοφόρους τους. Βλέπουμε βέβαια υποψηφίους τους στις άλλες δύο παρατάξεις του Τάσου Ευσταθίου και του Γαβριήλ Αραμπατζή και πολλούς να δηλώνουν πως θα απέχουν από την εκλογική αυτή μάχη. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: