ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Υπάρχει νομικά κατοχυρωμένο δημοσιογραφικό απόρρητο έχουμε αποδείξει πως το τηρούμε απαρέγκλιτα εδώ και χρόνια

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Υπάρχει νομικά κατοχυρωμένο δημοσιογραφικό απόρρητο έχουμε αποδείξει πως το τηρούμε απαρέγκλιτα εδώ και χρόνια

 


Έχουμε αποδείξει στην 25ετη παρουσία  μας υπηρετώντας το δημοσιογραφικό λειτούργημα ( από το 1997) πως τηρήσαμε απαρέγκλιτα το δημοσιογραφικό απόρρητο ενώπιον και των Δικαστικών Αρχών ( εκπομπές "Ζούγκλα & Κίτρινος Τύπος" αλλά και στο newpsost.gr) όταν κληθήκαμε να αποκαλύψουμε πηγές των ρεπορτάζ μας, επομένως από εμάς μη φοβάστε. Ούτε μπλέκετε ούτε θα επικαλεστούμε ΠΟΤΕ τα στοιχεία σας αφού πριν αναρτήσουμε το οτιδήποτε έχουμε τσεκάρει πως τουλάχιστον αυτό  είναι ΑΛΗΘΕΙΑ. 

Εμείς δεν είμαστε τίποτα παραπάνω αλλά και τίποτα λιγότερο από αυτούς που αναδεικνύουν τα "κακώς κείμενα" μιας κοινωνίας που δεν βρίσκει το ΔΙΚΙΟ της σε μια Δικαιοσύνη που έχει απασχολήσει αρνητικά τον εγχώριο και τον διεθνή τύπο. 

Και οι δικαστές είναι άνθρωποι έχουν προφανώς δικαίωμα στο λάθος αλλά το δικό τους στοιχίζει. Ουδείς Νόμος ό,τι και εάν επικαλούνται οι Ερυθροί Χμερ της πόλης δεν μας εμποδίζει ενώ τα προσωπικά δεδομένα ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ σε περιπτώσεις που τελούνται αδικήματα. 

Αυτό ας το καταλάβουν καλά όσοι θεωρούν πως τα ΜΜΕ της χώρας μας "απενεργοποιήθηκαν πλήρως" από τον κατάπτυστο νόμο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Ελληνικός λαός τιμώρησε αυτόν αλλά και το κόμμα του στέλνοντας το ευτυχώς για την κοινωνία στα "σκουπίδια" της πολιτικής Ιστορίας της χώρας μας. 

Έτσι παρακαλούμε όποιον μας έστειλε την εντυπωσιακή φωτογραφία για όχημα του δήμου μας που αγοράστηκε επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου να επικοινωνήσει μαζί μας γιατί παρόλο που διαθέτουμε σύγχρονα μέσα η μορφή στην οποία έχει στείλει την φωτογραφία δεν μας επιτρέπει να έχουμε ασφαλή χρονολογία κατά την οποία αυτή έχει τραβηχτεί. 

Σε κάθε περίπτωση το mail μας είναι γνωστό stavros.marinis@gmail.com όποιος άλλος γνωρίζει κάτι για αυτό εδώ το θέμα που είχαμε αναδείξει ας επικοινωνήσει μαζί μας. 

Είμαστε στο πλευρό σας δεν απειλούμαστε από κανέναν που θα μπορούσε να μας βλάψει πραγματικά και υποσχόμαστε και άλλες "εκπλήξεις" σε όσους τους ενοχλεί η διαδικτυακή μας παρουσία. 

Αρχή μας είναι πως χωρίς καταγγέλλων δεν υπάρχει καταγγελία κανόνας που αλλάζει εάν έχουμε στα χέρια μας ( δηλαδή στην κατοχή μας όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ανώνυμη καταγγελία) επομένως δεν μας αφορά εάν είναι "μπλεγμένος" ποινικά ο καταγγέλλων αλλά τι στοιχεία έχει. 

Άλλωστε όλα τα μεγάλα θέματα που αναδείξαμε μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές "Ζούγκλα" και "Κίτρινος Τύπος" από μπλεγμένους ποινικά προήλθαν αφού για να έχεις ακριβή στοιχεία για ένα σκάνδαλο πολλές φορές είσαι και ο ίδιος μέρος του προβλήματος και όχι της ΛΥΣΗΣ. 

Ο δημοσιογράφος δεν δίνει λύσεις αναδεικνύει το πρόβλημα και οι αρμόδιοι φορείς που θίγονται δίνουν τις λύσεις ή προσπαθούν να βγάλουν αναξιόπιστο το δημοσιογράφο. Στη χώρα μας συνήθως ο τύπος "επιβάλλει" την λύση το βλέπετε άλλωστε καθημερινά όταν γίνονται οι απαραίτητες διορθώσεις όταν ένα θέμα γίνει κτήμα των πολλών. 

Και αυτό το κάνουν τα "μπουκωμένα" ΜΜΕ έτσι τα αποκαλούν κάποιο  ξεφτιλισμένοι φασίστες και όχι βέβαια ο πολίτης που δεν έχει την ΔΥΝΑΜΗ που έχουν αυτά. Και την έχουν επειδή υπηρετούν (στην πλειοψηφία τους) με πάθος την Αστική Δημοκρατία και δεν κλείνουν το μάτι στον ΦΑΣΙΣΜΟ έτσι ώστε να απαξιωθούν από την κοινωνία. 

Με την ευκαιρία να πω ΔΗΜΟΣΙΑ ένα μπράβο στην Εφημερίδα των Συντακτών για το χθεσινό πρωτοσέλιδό της. 



Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: