ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο τοπικισμός προφανώς και δεν είναι μια συνήθεια που ευνοεί το Έθνος μας - Ζω Ηλιούπολη και φροντίζω οι επιχειρήσεις της πόλης μου να είναι ανταγωνιστικές δεν στηρίζω καμία Σοβιετία!

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Ο τοπικισμός προφανώς και δεν είναι μια συνήθεια που ευνοεί το Έθνος μας - Ζω Ηλιούπολη και φροντίζω οι επιχειρήσεις της πόλης μου να είναι ανταγωνιστικές δεν στηρίζω καμία Σοβιετία!



Ξεκινάμε από τα απλά αφού έχουμε να κάνουμε με οπαδούς φασιστικών καθεστώτων. 
Ο τοπικισμός που υιοθετεί ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της πόλης προφανώς και θα έβρισκε απέναντί του όσους υπηρετούν Αρχές και Αξίες. Το ολίγον κομμουνίστρια , το ολίγον αλληλέγγυα και το ολίγον φιλάνθρωπη προφανώς και δεν μας βρίσκει σύμφωνους. 

Τι είναι λοιπόν τοπικισμός ; 

Η προσκόλληση στα συμφέροντα της ιδιαίτερης πατρίδας, του τόπου κάποιου, και η αδιαφορία για τα ευρύτερα εθνικά ή υπερεθνικά / υπερτοπικά συμφέροντα.

Το σύνθημα προφανώς ΖΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ψωνίζω ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ μπορεί να συγκινεί τους "Κασιδιάρηδες" αλλά όχι φιλελεύθερους πολίτες όπως εμείς. 

Ο δημότης προφανώς και δεν είναι μέλος "σέχτας" ούτε έχει κανένα συμφέρον από την διατήρηση μιας επιχείρησης που δεν σέβεται τον πελάτη και το πορτοφόλι του και η ΑΝΟΗΣΙΑ να καλείς κάποιον να ψωνίζει μόνο από μαγαζιά της πόλης που διαμένει ,είναι ένας τοπικισμός χωρίς λογική για κάθε δημοκρατικό άρα φιλελεύθερο πολίτη. 

Η διατήρηση ή μη μιας επιχείρησης σε έναν δήμο εξαρτάται πρωτίστως από τις πολιτικές που ασκεί η κεντρική κυβέρνηση και όχι δημιουργώντας "θύματα" που πρέπει να ψωνίζουν από επιχειρήσεις που έχουν τριπλάσιες τιμές από ό,τι ανάλογες σε όμορους δήμους. 

Ως ιστολόγιο προφανώς που δεν εκβιαζόμαστε από οικονομικά συμφέροντα ούτε από "σέχτες" τάχα επαναστατών, θα "ξεβρακώσουμε" όσες και όσους με το πρόσχημα της "αγάπης" προς την πόλη κινούνται με αποκλειστικό τους κίνητρο το προσωπικό τους ΟΦΕΛΟΣ. 

Δεν πιστεύουμε άλλωστε πως τα προβλήματα όλων των επαγγελματιών είναι κοινά , ποτέ άλλωστε δεν ήταν, αφού υπάρχουν μεγάλες επιχειρήσεις , μικρομεσαίες και μικρές. 

Η ξεκάθαρη ιδεολογική προσέγγιση στο θέμα της ελεύθερης οικονομίας ή του κρατισμού είναι κάτι που προφανώς και δεν μπορεί να οδηγήσει σε συμμαχίες όσους μας θέλουν Σοβιετία με όλους όσους ονειρεύονται τη μη επέμβαση  του κράτους "πατερούλη" στην επιχειρηματική δραστηριότητα. 

Οι τοπικισμοί άλλωστε έχουν πληρωθεί ακριβά σε αυτό τον Τόπο αφού κάποιοι αδαείς πιστεύουν πως μπορούν νησιά της πατρίδας μας ( π.χ η Κρήτη) ακόμα και  να αυτονομηθούν! 

Προφανώς το πάθημα της Κύπρου δεν έκανε κανέναν σοφότερο από όσους θεωρούν πως επειδή παράγουν καλό ελαιόλαδο και ντομάτες μπορούν να κάνουν το δικό τους κράτος. 

Το ιστολόγιό μας λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως ο καταναλωτής ψωνίζει από όπου τον συμφέρει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ χωρίς βέβαια να παραγνωρίζεται η ποιότητα ενός προϊόντος. 

Σε εποχές κρίσης είναι βέβαιο πως πρέπει να στηριχτούν περισσότερο οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν την δυνατότητα να συναγωνιστούν τις μεγάλες. 

Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει με καταναλωτές που δεν έχουν να βγάλουν το μήνα , ούτε μπορεί ο οποιοσδήποτε με ανόητα συνθήματα να καλεί τον φτωχό η μικρομεσαίο συνδημότη του να τον στηρίξει για να μην του μοιάσει! 

 Άρα θεωρούμε περιττό να τονίσουμε πως η συμμετοχή σε συλλόγους ή ομάδες που δεν έχουν σαφή θέση για το ποια οικονομία επιθυμούν ελεύθερη ή κρατικοδίαιτη, είναι για εμάς επιλογή όχι για τιμές και δόξες αλλά επιλήψιμη! 

Συνεχίζοντας λοιπόν να πορευόμαστε με καθαρότητα απέναντί σας και να σας αποκαλύπτουμε την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ,δεν θα φοβηθούμε να συγκρουστούμε με όσους νομίζουν πως μπορούν να μας δουλέψουν! 

ΥΓ: Είναι ξεκάθαρο πως εάν οι επιχειρήσεις ενός δήμου  δεν στηριχτούν πρώτα από όλα από την δημοτική αρχή και την κυβέρνηση  με συγκεκριμένες δράσεις κανένας τοπικισμός δεν θα τις σώσει. Άλλωστε πολλοί είναι οι ηλίθιοι που πληρώνουν την ίδια ποιότητα ακόμα και σε τριπλάσια τιμή αλλά οι επιχειρήσεις δυστυχώς κλείνουν!  

Όσο για τους αυτόκλητους "Μεσσίες" της επιχειρηματικότητας ας φροντίσουν να εξαλείψουν άλλους παράγοντες που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις πριν τους "σώσουν" με τα δικά σας λεφτά. Γιατί με τιμή π.χ στο σουβλάκι που αγγίζει τα 3 ευρώ είναι φυσικό πως είναι θέμα χρόνου το λουκέτο! 

Η φωτογραφία πάνω χαρακτηριστική για το τι έρχεται εάν νωρίς δεν κατανοήσουν κυβέρνηση και επιχειρηματίες όσα τους φωνάζουμε ως τοπικό  μέσο από το 2013 και από άλλα μέσα από το 2007. 

Ο υγιής ανταγωνισμός ρίχνει τις τιμές για τον καταναλωτή αφού προφανώς ουδείς θα "έβγαινε" με διατίμηση προϊόντων που γίνονται σε κράτη - παρίες όπου ο πολίτης δεν κατανοεί πως ο καπιταλισμός έχει δυστυχώς για κάποιους ,ευτυχώς για τους πολλούς συγκεκριμένους κανόνες. 

Το να κλείσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις για να μας "γδέρνουν" οι μικρομεσαίες και μικρές προφανώς και δεν θα γίνει άρα ας προσαρμοστούν στα νέα παγκόσμια δεδομένα που δεν θα αλλάξουν για το χατίρι καμίας Σοβιετίας!  

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: