ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Για όσους αναρωτιούνται γιατί είναι η πόλη τόσο βρώμικη

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Για όσους αναρωτιούνται γιατί είναι η πόλη τόσο βρώμικη


 

Το σωματείο απέχει το Σαββατοκύριακο και η κάδοι είναι τίγκα μέχρι πάνω. Για όσους θεωρούν πως φταίει η διοίκηση για το χάλι και δεν βλέπουν πως με αυτούς τους εργαζόμενους η εικόνα δεν μπορεί να αλλάξει εκτός και εάν γίνεις Ανδρέας Κονδύλης και "σέρνεσαι" στα δικαστήρια από συνδικάτα ξεπερασμένα από την ίδια την πραγματικότητα , επειδή απλώς προσπαθείς να διατηρήσεις την πόλη σου καθαρή. 

Η πόλη άλλωστε είχε τόσες διαφορετικές διοικήσεις και ποτέ δεν κατάφεραν να δώσουν στους δημότες μας υπηρεσίες που θα ήταν αντάξιες στα εκατομμύρια ευρώ που μας στοιχίζουν. 

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι τα γνωστά και φυσικά το δικαίωμά τους να είναι ΜΟΝΙΜΟΙ ή να γίνουν  σε μια χώρα χρεοκοπημένη εξαιτίας των αποτυχημένων  συνταγών κρατισμού. 

Κρατικές άλλωστε ήταν και οι Ελληνικές  Τράπεζες για δεκαετίες και ακόμα και οι περισσότεροι επιχειρηματίες ήταν κρατικοδίαιτοι για να μην ξεχνιόμαστε. 

Παράλληλα είχαμε και έχουμε και ενημέρωση που στηρίζεται στις κρατικές διαφημίσεις αφού οργανισμοί όπως π.χ  η ΔΕΗ δαπανούν ακόμα χρήματα για να μας μάθουν να κάνουν e-banking και να πληρώνουμε ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς μας , ενώ φυσικά και για να φοράμε μια μάσκα χρειάστηκε η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ να πάρει περί τα 100.000.000 ευρώ αφού φυσικά και δεν νοείται ΤΖΑΜΠΑ διαφήμιση από ΜΜΕ που έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά από τον κρατισμό. Και βέβαια είχαμε και τις τζάμπα άδειες που κατείχαν θέμα που λύθηκε όπως λύθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. 

Και μπορεί να φαίνονται λογικά τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων αλλά προφανέστατα και δεν είναι αφού ΤΙΠΟΤΑ από όσα ζητάνε δεν ισχύει στον ιδιωτικό τομέα που βαρέθηκε να παράγει πλούτο για να συντηρεί τον δημόσιο. 

Οι συνταγές κρατισμού οδήγησαν στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ τα πρώην κράτη της Ανατολικής Ευρώπης που πλέον απολαμβάνουν όσα στερήθηκαν εξαιτίας ηγεσιών που πίστευαν πως όλες τις δραστηριότητες έπρεπε να τις κάνει το κράτος. 

Στην πόλη μας το παραμύθι του κρατισμού συντηρείται από βολεμένους και ανθρώπους με χαμηλή μόρφωση που δεν έχουν αντιληφθεί πως η χώρα μας χρεοκόπησε εξαιτίας αυτών της των επιλογών και όχι επειδή κάποιοι δεν μας συμπαθούσαν ή ακόμα και μας ζήλευαν όπως ισχυρίζονται οι "ψεκασμένοι". 

Το γεγονός πως κράτη όπως η Ρουμανία παράγουν περισσότερο από εμάς και έχουν μεγαλύτερο ΑΕΠ θα έπρεπε να είναι "καμπανάκι" για όσους μας υπόσχονται επιστροφή στην κανονικότητα που δεν θα έρθει όσο η χώρα μας είναι καταχρεωμένη και με ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΡΑΤΙΚΟ χρέος. 

Τέλος καλούμε την διοίκηση να σταθεί δίπλα στους δημότες και όχι δίπλα στους εργαζόμενους αφού όσο και εάν στεναχωρήσουμε κάποιους η ικανοποίηση των αιτημάτων των δεύτερων προφανώς και αποβαίνει εις βάρος των πρώτων. 

Η κυβέρνηση για λίγο χρονικό διάστημα ακόμα θα ικανοποιεί τα αιτήματα τους αφού ακόμα και οι ίδιοι γνωρίζουν πως και να ήθελαν δεν θα μπορούσαν να τα ικανοποιούν για πολύ καιρό ακόμα αφού ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε ακόμα πιο βαθιά στην οικονομική κρίση. 

Γιατί όχι πάτο δεν πιάσαμε πριν ο βασικός μισθός καταλήξει στα 200 ευρώ τον μήνα αφού δεν δύναται να συντηρηθεί ένα επιτελικό κράτος που μας στοιχίζει 95 δισ. ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: