ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Τους μπλε κάδους αφού οι "ασυνείδητοι" τους γέμισαν σκουπίδια και όχι ανακυκλώσιμα υλικά τους άφησαν για άλλη μέρα

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Τους μπλε κάδους αφού οι "ασυνείδητοι" τους γέμισαν σκουπίδια και όχι ανακυκλώσιμα υλικά τους άφησαν για άλλη μέρα


Τα συγχαρητήρια έδωσε το ιστολόγιο του Άγγελου Κάνδηλα που διατηρούν την πόλη μας ΚΑΘΑΡΗ! Μάλλον ζει σε άλλη πόλη ή αρνείται να δει την πραγματικότητα. 

Το ΣΕΔΗ ανακάλυψε στο πρόσωπο του τον Γκαίμπελς που θα διαφημίζει την αποτελεσματικότητά τους εάν και είναι λίγοι και δεν έχουν φτάσει τον μαγικό αριθμό των 500 υπαλλήλων που θα χρειάζονταν έτσι ώστε και αυτοί να δούλευαν το 7ωρο τους και η πόλη μας να είναι κάπως καθαρή. 

Στο κείμενο των Ενεργών διαβάσαμε και μια ΑΛΗΘΕΙΑ πως είμαστε οι μόνοι που πιστεύουμε στην ιδιωτικοποίηση της δομής στην πόλη μας. Όντως όλες οι δημοτικές παρατάξεις και αυτές που ψευδώς προεκλογικά λένε πως ανήκουν στην κεντροδεξιά θέλουν να διατηρηθεί η Σοβιετία. 

Αγνοούν παντελώς πως αυτή η κυβέρνηση έχει με νόμο επιτρέψει σε όποιον δήμαρχο θέλει να δώσει την δομή σε ιδιώτη. Έτσι κάποιοι άλλοι δήμαρχοι έχουν πείσει τους δικούς τους εργαζόμενους πως εάν η πόλη δεν μένει καθαρή δεν το έχουν σε ΤΙΠΟΤΑ να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποίηση. 

Το έχει πει αλλά δεν το έχει υλοποιήσει ο δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του. Ήδη ξοδεύει πολλά σε ΣΔΙΤ και στον τομέα της καθαριότητας και φυσικά εμείς εδώ στην πόλη απλώς γεμίσαμε ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ που ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές ΝΔ και τάχα ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους της καθαριότητας τους οποίους θα αποχαιρετήσουν αργά αλλά σίγουρα με δικές τους αποφάσεις. 

Το να παίζεις τον καλό είναι εύκολο όμως η δομή της καθαριότητας έχει ήδη δρομολογηθεί να πάει σε ιδιώτες αφού κανένας δεν μπορεί να πληρώνει 10.000.000 ευρώ στο δήμο μας για να βλέπει αυτές τις εικόνες. 

Και καλύτερες να είναι το κόστος είναι απαγορευτικό για μια χρεοκοπημένη χώρα, όπως βέβαια απαγορευτικό είναι και το να πληρώνει τόσους ενστόλους ή να έχει ακόμη την ΕΡΤ με τόσους υπαλλήλους. 

Η μόνη ελπίδα για να γλιτώσουν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας είναι να εξαλειφθούν αυτές οι εικόνες όχι από εμάς βέβαια, αλλά από αυτούς που όταν έρθει η ώρα της ιδιωτικοποίησης θα γεμίσουν τις οθόνες σας με σκουπίδια! 

Στα "συστημικά" ΜΜΕ αναφερόμαστε που δεν είναι και τόσο,  αφού η δική τους ΑΝΟΧΗ συντηρεί αυτό το ΧΑΛΙ.  Με εξαίρεση τον ΣΚΑΪ όλοι οι άλλοι σταθμοί έχουν παίξει αρνητικό ρόλο στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα,  που δεν μπορεί να έχει μέσα στις δραστηριότητες της το μάζεμα των σκουπιδιών για πολλούς λόγους και κυρίως επειδή δεν μπορεί να αναγκάζεις ανθρώπους 60 και 65 ετών να εργάζονται στις σκληρές συνθήκες που απαιτεί το επάγγελμα του υπαλλήλου καθαριότητας. 

Μάλιστα οι νέοι και οι νέες πλέον παίρνουν και εκεί από το 2022 θα πάρουν σύνταξη στα 67 έτη. Επομένως οι ελάχιστοι που μένουν εκεί που πρωτοδιορίστηκαν δηλαδή στην καθαριότητα,  δεν είναι δυνατόν να αποδώσουν σε τέτοια ηλικία , είναι "κοινή" λογική . 

Το να έχουμε υπαλλήλους συνταξιούχους στα 55 έτη ή και στα 45 όπως γίνονταν παλιότερα , η χώρα δεν το αντέχει και φυσικά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πως δεν θα τους σώσει παρά μόνο η άτακτη χρεοκοπία της χώρας , αφού σε δικό μας νόμισμα μπορούμε και όλες και όλοι να δουλεύουμε για το δημόσιο . Άλλωστε τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ πρεσβεύουν και στο ΣΕΔΗ κάποια στιγμή θα τους κάτσει και αυτός! 

Άλλωστε το ίδιο σωματείο μίλαγε πριν μερικά χρόνια όπως μας πληροφόρησαν  κάποιοι πρώην εργαζόμενοι και νυν  συνταξιούχοι στα 50 τους , για βασικούς μισθούς των 1200 ευρώ,  και ακόμα και σήμερα υπάρχουν στον τομέα αυτό υπάλληλοι που ξεπερνούν τα 1000 ευρώ και είναι η πλειοψηφία.   Αυτούς που αποκαλούν οι κύριοι αυτοί συστημικούς τα βγάζουν δουλεύοντας 12 έως και 14 ώρες την ημέρα ενώ κάποια άλλα "θύματα" μιας άλλης εποχής πήγαιναν 2-3 φορές το μήνα κατηγορούμενοι για δημοσιοποίηση θεμάτων που αφορούσαν ατασθαλίες σε ΟΤΑ που είναι συνώνυμο της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ και που οδήγησαν στην χρεοκοπία της χώρας. Και πήγαιναν βέβαια επειδή τάχα συκοφαντούσαν και η κρυφή κάμερα απαραίτητος σύμμαχος της ΑΛΗΘΕΙΑΣ τους αθώωνε. 

Ευτυχώς που ήρθαν οι δανειστές μας και "ελέγχουν" τους προϋπολογισμούς των δήμων με την έννοια πως δεν μπορούν να είναι πλέον ελλειμματικοί όπως συνέβαινε για δεκαετίες. 

Οι εργαζόμενοι προφανώς αρχίζουν να μιλάνε για αυτά μόλις συνταξιοδοτηθούν ή και ποτέ,  αφού χωρίς αυτούς καμία διοίκηση δεν μπορεί να σπαταλήσει ούτε μισό ευρώ παραπάνω στον τομέα τους. Άρα η δική μας εμπειρία από καταγγελτικές εκπομπές λέει πως ουδείς υπάλληλος είναι αθώος αλλά συνένοχος όταν γνωρίζει τι συμβαίνει αλλά δεν καταγγέλλει την ΔΙΑΦΘΟΡΑ. Και δεν την καταγγέλλει γιατί προφανώς και έχει όφελος αλλιώς "εκβιάζει" όσους έτσι και αλλιώς αφήνουν περιθώρια για τέτοιες συμπεριφορές. Ουδείς ΚΑΘΑΡΟΣ μπορεί να εκβιαστεί και για ΤΙΠΟΤΑ και αυτό ισχύει από την κεντρική πολιτική σκηνή έως τον τελευταίο υπάλληλο κοινότητας αυτής της χώρας. 

Όταν ακούτε πως κάποιος εκβιάζεται χωρίς να σας εξηγεί το γιατί και κυρίως από ποιον έχετε να κάνετε με έναν ακόμα απατεώνα που στέλνει το δικό του μήνυμα σε μια κοινωνία που έτσι και αλλιώς δεν θέλει να καθαρίσει αφού δεν ελάχιστοι είναι οι έντιμοι και οι αδιάφθοροι. Και επειδή ο Γεωργάκης τους τα είπε τον βγάλανε χαζό, ηλίθιο, και ανίκανο ενώ έκανε και την ΔΙΑΥΓΕΙΑ για να μας δουλεύουν μες στα μάτια μας και να ανεβάζει ο καθένας ό,τι λάθος γουστάρει αφού τα τελευταία 50 χρόνια μέχρι και αυτοί που έχουν καταγραφεί σε κάμερα να χρηματίζονται και έχουν καταδικαστεί παίρνουν μια χαρά την σύνταξή τους αφού ο νόμος δεν προβλέπει πως χάνεις και την σύνταξη εάν έχεις κλέψει ακόμα και μερικές χιλιάδες ευρώ από τα δημόσια ταμεία. Πρόσφατα υπάλληλος πρώην κρατικής τράπεζας που είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση κέρδισε δικαστήριο που του έδινε 300.000 εφάπαξ που η Τράπεζα του είχε στερήσει. Δεν τα πήρε ακόμα επειδή ο Εισαγγελέας ζήτησε επανεξέταση της συγκεκριμένης απόφασης. 

Επειδή προφανώς κάποιοι από την διοίκηση μας έχουν για αφελείς και θέλουν "πόλεμο" ας γνωρίζουν πως ή με "βούλα" της ΕΣΗΕΑ ή χωρίς αυτήν εμείς εξακολουθούμε να δρούμε . Άρα αφού αυτοί  διοικούν, έχουν και  την ΕΥΘΥΝΗ για να μην δαπανώνται τα τάχα ανταποδοτικά τέλη της καθαριότητας εις βάρος κάθε είδους ανάπτυξης. 

Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται πως πληρώνονται από τα τέλη καθαριότητας που πληρώνουμε στη ΔΕΗ πράγμα φυσικά που δεν συνέβαινε ούτε στις καλές εποχές πόσο μάλλον τώρα που ουδείς πληρώνει και για εμάς κάποιοι δικαιολογημένα επειδή ο ιδιωτικός τομέας βούλιαξε εξαιτίας των υψηλών φόρων που πληρώνει για να συντηρηθεί ένα επιτελικό κράτος που στοιχίζει 95 δισ. ευρώ ετησίως. 

Καλά έχουν καταλάβει όλες και όλοι πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί , και δικαιολογημένα ανησυχούν αφού οι "κακοί" δανειστές μας σε λίγο δεν θα έχουν ούτε αυτοί να μας δανείσουν αφού και τα δικά τους ΑΕΠ έχουν υποστεί καθίζηση λόγω της πανδημίας. 

Το να προσυπογράφαμε λοιπόν εμείς τα "δίκαια αιτήματά" τους όπως αναφέρει ο κ. Κάνδηλας  για ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ θα ήταν σαν να θέλαμε να το παίξουμε Τσίπρας που έταζε σχίσιμο μνημονίων και υπέγραψε ΟΛΗ η ακίνητη περιουσία του Κράτους μας να είναι αποθηκευμένη για 99 έτη! ως εγγύηση για δανεικά και αγύριστα που δόθηκαν στις ελληνικές κυβερνήσεις για να πληρώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις μας. 

Και όλη να την πουλούσαν ( την ακίνητη περιουσία της χώρας μας) πάλι θα χρωστάγαμε αφού για δεκαετίες ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας ανεξαρτήτως επαγγέλματος. 

Εμείς θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε από εδώ ό,τι υπάρχει,  γιατί προφανώς και δεν ταΐζουμε σανό κανέναν. Ό,τι ζέχνει η πόλη από άκρη σε άκρη το βλέπουν άλλωστε και όσοι πετάγονται έως το περίπτερο και όχι όσοι λένε πως την περπατάνε από άκρη σε άκρη. 

Βέβαια τονίζουμε για ακόμη μια φορά πως δεν είναι μείζον για εμάς το θέμα της καθαριότητας όσο η διάχυτη και δια γυμνού πλέον οφθαλμού ύπαρξη στην πόλη μας φωνών που ΥΜΝΟΥΝ τον Φασισμό και απειλούν ευθέως την Αστική μας Δημοκρατία. 

Τέλος να συγχαρούμε το ΣΕΔΗ που μας πληροφόρησε ΔΗΜΟΣΙΑ πως δεν  έχουν δοθεί στους εργαζόμενους  τα μέτρα ατομικής προστασίας από την διοίκηση Γιώργου Χατζηδάκη γιατί προφανώς και η μη δοθείσα από την τελευταία λίστα με όσους τα παρέλαβαν,  αποδεικνύει πως ενδέχεται να  τους άφησαν χωρίς αυτά. Τώρα τα ποιοι θα τα χρησιμοποιούσαν το βλέπετε καθημερινά θα το διαπίστωνε και η διοίκηση εάν η δημοτική της Αστυνομία έγραφε τους εργαζομένους του δήμου που δεν χρησιμοποιούν  και δεν περιορίζονταν σε συστάσεις. 

Πράγμα φυσικά που στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δεν φάνηκε αφού η κα. Καραγιαννίδου ήταν απούσα και επειδή το "έλυσε" στα λόγια ο δήμαρχος βγήκαν με ανακοίνωσή τους να πουν με απλά λόγια πως ο δήμαρχος είναι ΨΕΥΤΗΣ.

Εμάς προφανώς και μας νοιάζει η ΑΛΗΘΕΙΑ άρα αφού δεν δίνει στη δημοσιότητα ποιοι από όλους τα πήραν μάλλον τον εξέθεσαν οι Αντιδήμαρχοί του που δεν τα έδωσαν. 

Στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ έχει ανέβει λάθος μισθοδοσία υπαλλήλου του δήμου μας το τσεκάραμε από το υπουργείο Εσωτερικών ας διορθωθεί μην την πατήσει και κανένα ΜΜΕ και ανακαλύψει υπάλληλο με αμοιβές άλλης εποχής! 

Διαβάστε και το κείμενο ύμνο στους υπαλλήλους που μας κρατάνε καθαρούς και ωραίους σε αυτή την πόλη και βγείτε βόλτα ( εμείς το κάνουμε πάντα με ΑΣΦΑΛΕΙΑ μην μας σκοτώσουν και οι φασίστες) και γελάστε μετά αφού προφανώς και το ΨΕΜΑ που αφορά κιόλας την χθεσινή μέρα που τα πράγματα ήταν και χειρότερα έβγαζε μάτι. 





Και βέβαια η διοίκηση Χατζηδάκη θα ακούσει το λαϊκιστικό πρόσταγμα του κ. Χατζηδάκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (κορόϊδο είναι από την τσέπη του θα τους πληρώσει) ο "φασίστας" όμως ο Μητσοτάκης και το κόμμα της ΝΔ που ψήφισε δεν θα του κάνουν την χάρη επειδή πολύ απλά αυτό δεν το επιτρέπουν τα οικονομικά της χώρας και επειδή όσοι και να διοριστούν στον τομέα της καθαριότητας θα καταλήξουν όπως η κα. Νοτοπούλου που τουλάχιστον ήταν και παραμένει ειλικρινής σε άλλη θέση . Γιατί στα 50 σου , στα 60 σου ή και στα 67 σου πλέον είναι αδύνατον να συνεχίσεις να κάνεις αυτό το επάγγελμα. Άρα για να μην γίνεις εσύ ο κακός απολύεις το προσωπικό δίνοντας του την νόμιμη αποζημίωση και πας σε κάποιον νεότερο. Και επειδή ως κράτος δεν θες να κάνεις τον κακό αφήνεις την "βρώμικη " δουλειά για τον ιδιώτη. Άλλωστε και σήμερα την σκληρή δουλειά του κοψίματος ψηλών δένδρων , του καθαρισμού των οικοπέδων ακόμα και την συντήρηση των οχημάτων αυτός την κάνει. Θα μπορούσε να συνεχίσει να την κάνει και το κράτος αλλά τότε δεν θα χρωστούσαμε 350 δισ ευρώ αλλά κάποια τρισ ευρώ. Από μένα πάντως ας γίνει και κομμουνισμός προλετάριος είμαι δεν έχω κάτι να χάσω αφού μια φοβική δεξιά οδήγησε την περίοδο 2004 -2009 την χώρα μας χειροπόδαρα στη χρεοκοπία και απλώς το ΠΑ.ΣΟ.Κ χρεώθηκε ό, τι αυτό με τον ιδρυτή του δημιούργησε δηλαδή το σημερινό χάος. 

Όντως επί ΠΑ.ΣΟ.Κ όλες και όλοι περνούσαμε καλά με τα λεφτά των Ελβετών, των Γερμανών , και των Σουηδών απλώς όσο αφελείς και να ήταν ήρθε η στιγμή που ζήτησαν τα δανεικά τους πίσω για να μας δώσουν νέα. 

Τίποτα δεν θα πάρουν και το ξέρουν και οι ίδιοι απλώς δεν θα ζούμε εις βάρος τους γιατί αυτό γίνονταν και όποιο μεγάλο έργο έχει γίνει για την χώρα έγινε με χρήματα της Ε.Ε από την οποία ωφεληθήκαμε όσο κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος του μεγέθους μας πάντα. 

Αυτά και ραντεβού στις 6 στα Προπύλαια αφού προφανέστατα και τον ΦΑΣΙΣΜΟ τον πολεμάς στο πεζοδρόμιο ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Άλλωστε τα κρούσματα σήμερα θα είναι πάνω από 3000 και η χώρα θα ανοίξει οδηγώντας σε χιλιάδες νεκρούς αφού άλλα 500αρικα δεν υπάρχουν και η οικονομία θα ανοίξει αλλά δεν θα λειτουργήσει γιατί ο καπιταλισμός θέλει υγιείς εργαζόμενους και το κόστος νοσηλείας θα είναι ασήκωτο για όσους θεωρούν πως είναι μικρότερο από τα δισ που χάθηκαν και θα το δουν στην πράξη. 

Θα προλάβουν και εκλογές στο μεσοδιάστημα και ας λένε πως δεν θα κάνουν ουδείς ενδιαφέρεται για το συμφέρον της χώρας παρά μόνο για την δική του καρέκλα. 

ΥΓ: Πως θα έβλεπα ξανά τα δύο άκρα σε κοινή πορεία δεν το περίμενα πάντως . Καλή τύχη στην ΕΛ.ΑΣ εάν και η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: