ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Το πρόβλημα με τα αμάζευτα ογκώδη και κλαδέματα παραμένει όσο η ΣΟΒΙΕΤΙΑ ετοιμάζεται για την συμμετοχή της στην αυριανή απεργία!

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Το πρόβλημα με τα αμάζευτα ογκώδη και κλαδέματα παραμένει όσο η ΣΟΒΙΕΤΙΑ ετοιμάζεται για την συμμετοχή της στην αυριανή απεργία!

 


Φωτορεπορτάζ Παναγιώτης Πάσχος 

Παρά τις προσπάθειες της νέας διοίκησης να "συνετίσει"  εργαζομένους που αδυνατούν ή δεν θέλουν την πόλη μας ΚΑΘΑΡΗ , το πρόβλημα με τα παρατημένα σε πεζοδρόμια ογκώδη αντικείμενα  και τα αμάζευτα κλαδέματα είναι ορατό ακόμα και σε κεντρικά σημεία της πόλης μας. 

Το σημερινό φωτορεπορτάζ του συνεργάτη μας , είναι αποκαλυπτικό για την εικόνα που επικρατεί σε διάφορους δρόμους της πόλης μας.

Οι  εργολάβοι που τοποθετούν τις οπτικές ίνες εταιριών κινητής τηλεφωνίας δεν παραδίδουν τους δρόμους όπως πρέπει,  και θεωρούμε πως ο δήμος μας με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να καταφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να μην πληρώσει αύριο ζημιές που θα πάθουν οχήματα που αναγκάζονται και κινούνται σε τελείως  σπασμένους δρόμους , που δίνουν την αίσθηση  πως μετά από μια μικρή νεροποντή θα υποχωρήσουν. 

Δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα διοίκηση δείχνει ανήμπορη να συγκρουστεί με όσους άφησαν τα προηγούμενα χρόνια την πόλη μας να ζέχνει αφού δεν είναι κανείς αφελής να πιστεύει πως υπάρχει δήμαρχος που να ήθελε την πόλη του βρώμικη! 

Το επιχείρημα της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης πως οι εργαζόμενοι δεν επαρκούν προφανώς και είναι αίολος  αφού κάθε διοίκηση έχει την δυνατότητα να προσλάβει όσους εργαζόμενους θέλει αρκεί να εξασφαλίσει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους. 

Με δεδομένο πως καμία κυβέρνηση δεν θα "αυτοκτονήσει" οδηγώντας την χώρα μας σε χρεοκοπία για να έχει η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου μας 300 εργαζόμενους όποια δημοτική παράταξη είναι "αλληλέγγυα" στη ΣΟΒΙΕΤΙΑ θα πρέπει να βρει πόρους για να καλύπτει τις μισθοδοσίες τους. 

Για εμάς άλλη λύση πλην της ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της δομής δεν υπάρχει αφού κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να επιλέξει το προσωπικό του δήμου και απλώς προσπαθεί να το διαχειριστεί! 

Ο κρατισμός απέτυχε παντού και στα πρώην σοβιετικά κράτη και αυτά του επονομαζόμενου ανατολικού μπλοκ που ευτυχώς πλέον έχουν ήδη ιδιωτικοποιήσει δομές όπως η καθαριότητα και ζουν σε καθαρές πόλεις! 

Άμα περιμένει ο κος Ψυρρόπουλος από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να βάλουν πλάτη για οιαδήποτε αναγκαία μεταρρύθμιση για την πόλη θα αντιμετωπίζει προτάσεις σαν και αυτές του αποτυχημένου πρώην δημάρχου κ. Γιώργου Χατζηδάκη που θέλει να δανειστεί ο δήμος μας για να πληρώσει τη ΣΟΒΙΕΤΙΑ! 

Βέβαια εδώ δεν ακούμε από τάχα κεντροδεξιές παρατάξεις για ιδιωτικοποίηση της δομής την στιγμή μάλιστα που μια σειρά μνημονιακών κυβερνήσεων αναγκάστηκαν να έχουν ιδιωτικοποιήσει σχεδόν τα πάντα . 

Μια ΔΕΗ μένει , μια ΕΥΔΑΠ και αυτές για να εξυπηρετηθούν τα "γαλάζια" παιδιά εις βάρος των συμφερόντων της πατρίδας μας. Βέβαια  και στους παραπάνω ακόμα κρατικούς οργανισμούς ένα σωρό εργασίες που χρειάζεται να γίνουν άμεσα έχουν δοθεί σε εργολάβους ιδιώτες! 

Αυτά και επειδή αύριο έχει ΑΠΕΡΓΙΑ ραντεβού από Πέμπτη μην λένε πως περιμένουμε να απεργήσουν για να αναδείξουμε θέματα όπως η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ και το ΠΡΑΣΙΝΟ που μας απασχολούν αρνητικά χρόνια! 



















Δεν υπάρχουν σχόλια: