ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Σύσταση Επιτροπής Καταγραφής και Απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων που μεταβιβάζονται στο Δήμο Ηλιούπολης από το καταργούμενο ΝΠΔΔ «ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Σύσταση Επιτροπής Καταγραφής και Απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων που μεταβιβάζονται στο Δήμο Ηλιούπολης από το καταργούμενο ΝΠΔΔ «ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


Έχοντας υπόψη: Τις περιπτώσεις δ. και θ. της παρ.1 του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 περί «Αρμοδιοτήτων Δημάρχου» σύμφωνα με τις οποίες ο Δήμαρχος είναι Προϊστάμενος των υπηρεσιών του Δήμου και συνιστά ομάδες εργασίας και ομάδες διοίκησης έργου.
Τις διατάξεις της περιπτ. β, της παραγράφου 3 του άρθρου 27 του Ν.5056/2023 (ΦΕΚ 163 Α΄/06.10.2023) «Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δήμων, παρακολούθηση επιδόσεων τοπικής αυτοδιοίκησης, οικονομική και διοικητική διαχείριση οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ευζωία των ζώων συντροφιάς, κατασκευή και αναβάθμιση λειτουργούντων χερσαίων συνοριακών σταθμών και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών», όπως ισχύει.
Την Εγκύκλιο ΥΠ.ΕΣ. εγκ.1172/87909/12.10.2023: «Εφαρμογή διατάξεων του ν. 5056/2023»
Την υπ’αριθ. 31/οικ.319/5-1-2024 Απόφαση Δημάρχου (6ΝΖ2ΩΡΥ-6ΡΤ) «Οργάνωση και λειτουργία των καταργούμενων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Ηλιούπολης μέχρι την ενσωμάτωση αυτών στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας».
Το ΦΕΚ 129 Β΄/09.01.24 «Αυτοδίκαιη κατάργηση του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ», του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Κέντρο Αγωγής, Φροντίδας και Αλληλεγγύης Δήμου Ηλιούπολης (Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ.) ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΝΤΑΡΗΣ» και του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» του Δήμου Ηλιούπολης»
Την υπ’ αριθ. Απόφαση Δημάρχου 10/οικ.81/02.01.2024 (ΑΔΑ: ΨΟΠΛΩΡΥ-ΥΤΩ) που αφορά στον ορισμό Αντιδημάρχων και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και την υπ’αριθ. Απόφαση Δημάρχου 308/οικ.2298/25.01.2024 (ΑΔΑ: 9ΗΥ3ΩΡΥ-4Λ5) που τροποποιεί την ανωτέρω μεταβιβάζοντας επιπλέον αρμοδιότητες στους Αντιδημάρχους.
Τη συστατική πράξη του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Μουσείο Εθνικής Αντίστασης» το οποίο είχε ήδη ιδρυθεί με το ΦΕΚ 1062 Β΄/02-06-2009 και διατηρήθηκε σύμφωνα με το ΦΕΚ 1765 Β΄/05-08-2011 σύμφωνα με την οποία ο Δήμαρχος είναι πρόεδρος του.
Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Ηλιούπολης (707Β’/24.04.2015 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει
Την ανάγκη σύστασης επιτροπής για την καταγραφή και την απογραφή των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του καταργούμενου Νομικού Προσώπου με την επωνυμία «» που μεταφέρονται αυτοδίκαια στον Δήμο, ο οποίος υπεισέρχεται ως καθολικός διάδοχος σε όλα τα εμπράγματα και ενοχικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις αυτού.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Α. Την συγκρότηση πενταμελούς Επιτροπής Καταγραφής και Απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων του καταργούμενου ΝΠΔΔ «ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ», η οποία αποτελείται από τους:

α. * Κ*, Π.Δ.Ο.Υ., εργαζόμενος δημοσίου δικαίου, κλάδου *, ειδικότητας *, βαθμού Α΄, ο οποίος ορίζεται Πρόεδρος της Επιτροπής .

β. * Δ*, υπάλληλο του Τ.Τ.Δ, κλάδου-ειδικότητας *, βαθμού Α΄ με αναπληρώτρια την * Σ*, υπάλληλο του Τ.Λ.- Π., κλάδου-ειδικότητας *, βαθμού Β΄.

γ. Δημήτριος Κομνηνός, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών

δ. Χατζηδάκη Γεώργιο, απερχόμενος Δήμαρχος και Πρόεδρος του καταργηθέντος ΝΠΔΔ «ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ»

ε. Ελένη Καπίρη, Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης της πλειοψηφίας

Β. Έργο της Επιτροπής είναι η καταγραφή και απογραφή των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων που μεταβιβάζονται στο Δήμο από το καταργούμενο ΝΠΔΔ «ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ», σύμφωνα με τις διατάξεις της περιπτ. β, της παραγράφου 3 του άρθρου 27 του Ν.5056/2023 (ΦΕΚ 163/06.10.2023 τεύχος Α’). Για την υποβοήθηση του έργου της Επιτροπής δύναται να ανατίθεται, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η διεκπεραίωση συγκεκριμένων διαδικασιών και ενεργειών σε ορκωτούς λογιστές. Η Επιτροπή ολοκληρώνει το έργο της καταγραφής και απογραφής μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από τη λήψη της παρούσας απόφασης. Η έκθεση καταγραφής και απογραφής εγκρίνεται από το δημοτικό συμβούλιο. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία συνοδεύεται από απόσπασμα της έκθεσης του έκτου εδαφίου της περίπτ. β’ της παρ. 3 του άρθρου 27 του ν. 5056/23 που περιγράφει τα αποκτώμενα κατά κυριότητα από τον δήμο ακίνητα, καθώς και τα λοιπά εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων, αποτελεί τον τίτλο για την καταχώρισή τους στο αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο ή υποθηκοφυλακείο ατελώς.

Η παρούσα Απόφαση Αναρτάται στο Πρόγραμμα Διαύγεια, στην ιστοσελίδα του Δήμου και κοινοποιείται: α) Γενικό Γραμματέα β) Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, γ) Στα μέλη της Επιτροπής, δ) Δ/νση Διοικητικού – Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού- Διαφάνειας.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: