ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Στα 50α γενέθλια της η ΝΔ δεν θα πάει στην κάλπη χαλαρά - Δείτε βίντεο

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Στα 50α γενέθλια της η ΝΔ δεν θα πάει στην κάλπη χαλαρά - Δείτε βίντεο



Οι δύο μεγάλες νίκες που πέτυχε η Νέα Δημοκρατία το 2023 είναι παρακαταθήκη για το μέλλον είπε απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας στο ξενοδοχείο Κάραβελ.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε τη συστράτευση όλων των στελεχών ενόψει της μάχης των ευρωεκλογών, είπε ότι δεν νοείται χαλαρή ψήφος στις ευρωεκλογές που συμπίπτουν με τα πεντηκοστά γενέθλια της ΝΔ και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν ξανά τη ΝΔ στις 9 Ιουνίου καθώς είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά και να την εκπροσωπήσει αξιόπιστα στην Ευρωβουλή.


Ο πρωθυπουργός στο σημείο αυτό έστειλε και νέο μήνυμα στους αγρότες λέγοντας ότι η ΝΔ είναι αυτή που εξασφάλισε μειωμένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και μπορεί να διαπραγματευτεί αποφασιστικά τη νέα ΚΑΠ. Μίλησε επίσης για την υλοποίηση των προγραμματικών εξαγγελιών της ΝΔ στην Υγεία και τον κατώτατο μισθό και έστειλε νέο μήνυμα για την ακρίβεια λέγοντας ότι το κράτος θα είναι αμείλικτο απένταντι σε αυτούς που επιχειρούν να αισχροκερδίσουν.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Το 2024 που συμπίπτει με τα 50 χρόνια ίδρυσης της μεγάλης μας παράταξης από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Να πω ένα ξεχωριστό μεγάλο ευχαριστώ στη Γραμματεία Οργανωτικού και στον Στέλιο Κονταδάκη. Καθώς βλέπουμε άλλα κόμματα να έχουν μερικά ζητηματάκια, πόσο μεγάλη δύναμη είναι για τη ΝΔ να έχει αυτόν τον συμπαγή οργανωτικό ιστό.

Δείτε την εκδήλωση

«Εκλογικές νίκες του 2023 παρακαταθήκη ευθύνης, να υλοποιήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Και αυτό κάνουμε, εν μέσω δυσκολιών, αναταράξεων, είμαστε συνεπείς στην εντολή που πήραμε από τον λαό, κρατάμε το τιμόνι σταθερό, οδηγούμε την Ελλάδα σε καλύτερες μέρες, εξασφαλίζουμε προκοπή για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Μια κυβέρνηση που τρέχει σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Πάρτε για παράδειγμα την οικονομία: θα αναγνωρίσω το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας, γιατί ξέρουμε ότι τα νοικοκυριά δοκιμάζονται. Έχουμε αφήσει τις χειρότερες μέρες του πληθωρισμού πίσω μας, αλλά να πω ότι θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε όσους καταστρατηγούν τους κανόνες. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα βγάλουν υπερκέρδη στην πλάτη των Ελλήνων, είναι γελασμένοι.

Αποδίδω ξεχωριστή σημασία στα στοιχεία που δείχνουν ότι ο μέσος μισθός στη χώρα αυξάνεται πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν. Σήμερα είμαι περισσότερο σίγουρος από ποτέ ότι θα πετύχουμε τους στόχους για κατώτατο μισθό 950 ευρώ και μέσο μισθό 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας.

Να θυμίσω, καθώς έχουμε μπροστά μας και ευρωεκλογές, ότι το Ταμείο Ανάκαμψης εμείς το φέραμε στην πατρίδα μας. Πρόσθετη αναπτυξιακή ώθηση για την οικονομία μας. Και εμείς εξασφαλίσαμε ότι οι πόροι της ΚΑΠ δεν θα μειωθούν για τους Έλληνες αγρότες.

Για την άφιξη αγροτών:

«Αυτή η κυβέρνηση είχε ανοιχτά και τα αυτιά της και τις πόρτες της στα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Εμείς εξασφαλίσαμε τη μόνιμη μείωση του ΕΦΚ και μειώσαμε τις τιμές του ρεύματος για τους παραγωγούς. Μας ενδιαφέρει να δώσουμε μόνιμες λύσεις στα αιτήματα του πρωτογενούς τομέα. Και όταν θα έρθει η ώρα να διαπραγματευτούμε τις αλλαγές στην ΚΑΠ, ας το σκεφτούμε ενόψει ευρωεκλογών, ποια παράταξη θέλετε να είναι δυνατή και με δυνατή εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο: τη ΝΔ που ξέρει να διαπραγματεύεται ή κάποιους που τα ευρωπαϊκά τους διαπιστευτήρια επιεικώς το αμφισβητούν;»

Δεν νοείται χαλαρή ψήφος στις ευρωεκλογές

«Στα 50ά γενέθλια της ΝΔ δεν νοείται η μεγάλη μας παράταξη να πάει σε εθνική κάλπη χαλαρά. Θα πάμε συντεταγμένα, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα πάμε να μιλήσουμε για την Ευρώπη στην Ελλάδα, αλλά κυρίως για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Η εικόνα της πατρίδας μας στην Ευρώπη έχει αλλάξει άρδην.

Κάποιοι έχουν σκοπό να πλήξουν στο Ευρωκοινοβούλιο τη ΝΔ και βάζουν την υπογραφή τους για να κοπούν πόροι από την Ελλάδα. Την απάντηση θα τη στείλουμε συστημένη στις 9 Ιουνίου, δίνοντας στη ΝΔ μια μεγάλη εκλογική νίκη, εκλέγοντας στο ΕΚ ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Θέλω σε αυτή τη μάχη να πάμε πλήρως συντεταγμένοι και να αξιοποιήσουμε και ένα ακόμα όπλο που θέσπισε αυτή η κυβέρνηση: την επιστολική ψήφο. Επιτέλους, οι απόδημοι Έλληνες, αλλά και όποιος το επιθυμεί εντός Ελλάδος, μπαίνοντας στην πλατφόρμα του ΥΠΕΞ να ζητήσει να ψηφίσει επιστολικά.

Είχαμε ήδη εγγραφές στην πλατφόρμα της επιστολικής από την Παπούα Νέα Γουινέα και την Ακτή του Ελεφαντοστού.

Στοίχημα συμμετοχής: πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι δεν είναι μια κάλπη αδιάφορη, όχι μια κάλπη διαμαρτυρίας. Η Ευρώπη την επόμενη μέρα θα πρέπει να σταθεί δυνατά στα πόδια της για τα θέματα ανταγωνιστικότητας και της άμυνας. Πρέπει να είμαστε ισχυροί την επόμενη μέρα.

Σήμερα είχα την ευκαιρία να συνυπογράψω με τον Ντόναλντ Τουσκ την υποψηφιότητα της Ούρσουλα Φον Ντερν Λάιεν. Γιατί τα κόμματα μας είναι είναι τα πιο δυνατά στην ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά.

Πανηγυρικό συνέδριο που θα κάνουμε σε δύο μήνες από τώρα. Συνέδριο γιορτής, αλλά και ένα συνέδριο πανελλαδικής επιστράτευσης του κομματικού μας μηχανισμού, των παλαιών αγωνιστών της και τους νέους φίλους της παράταξης που συγκροτούν αυτό το πλατύ ποτάμι του εκσυγχρονισμού».















Δεν υπάρχουν σχόλια: