ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Στάθης Ψυρρόπουλος: Σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία όλων εδώ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Στάθης Ψυρρόπουλος: Σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία όλων εδώ


Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης.
Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος, αφού καλωσόρισε τον κόσμο, μίλησε για τον υπερκομματικό χαρακτήρα της Παράταξης και τις πρώτες ημέρες της διοίκησης, ενώ υπερτόνισε ότι η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί είναι η μόνη παράταξη με Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η παράταξη θα έχει τη δική της πορεία και δεν θα σταματήσει ποτέ να έχει άρρηκτη σχέση με την κοινωνία της Ηλιούπολης σε επικοινωνία με τους δημότες και κατοίκους της πόλης. Ο Δήμαρχος της πόλης αναφέρθηκε διεξοδικά στα έργα των πρώτων ημερών της σημερινής διοίκησης σε όλους τους τομείς, εξάροντας το έργο των αντιδημάρχων και των εντεταλμένων συμβούλων και την συνεργασία που έχει οδηγήσει την πόλη σε μία πιο εύρυθμη λειτουργία τις πρώτες 60 ημέρες της διοίκησης.



Ο Δήμαρχος έκανε ανοιχτό κάλεσμα στην Κοινωνία της Ηλιούπολης για Ένωση των Δυνάμεων της πόλης μακριά από συμφέροντα και κομματικές ταυτίσεις, προκειμένου να επανέλθει η Ηλιούπολη στους δέκα καλύτερους Δήμους της χώρας με την επανεκκίνηση των έργων της πόλης. Στο βήμα μίλησε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης για την σημασία του απολογισμού που έκανε ο Δήμαρχος της πόλης από τις πρώτες ημέρες διοίκησης και του ευχήθηκε να έχει πάντα ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία. Το ισχυρό «παρών» έδωσε και ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους ότι πίστεψε από την πρώτη στιγμή στο πρόσωπο του νυν δημάρχου και είναι δεδομένη η συνεργασία, η ανταλλαγή σημαντικών πρακτικών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, η αναβάθμιση των υποδομών, ενώ δήλωσε παρών σε στήριξη και βοήθεια προκειμένου οι όμοροι δήμοι να φέρουν μεγαλύτερη ανάπτυξη στην περιοχή. Επίσης, αναφέρθηκε στον λόγο του Δημάρχου και τον πρώτο απολογισμό του και επισήμανε ότι στον λόγο του δεν υπήρχε ούτε ένα «εγώ», ενώ θεώρησε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Ηλιούπολης αναφέρθηκε στην ομάδα των Συνεργατών του. Τον λόγο έλαβε και ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Στέλιος Μαμαλάκης, ο οποίος αφού ευχήθηκε στο Δήμαρχο κ. Στάθη Ψυρρόπουλο μία δημιουργική θητεία γεμάτη έργα, αναφέρθηκε στην σημαντική συνεργασία που θα υπάρχει στο μέλλον από τους 3 γειτονικούς δήμους.





 
Το «παρών» στην κοπή της πίτας της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» έδωσαν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νότιου Τομέα κ. Παύλος Χρηστίδης, η Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Νοτίου Τομέα κα Κατερίνα Βαλαβάνη, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Στέλιος Μαμαλάκης, ο Συνεργάτης του Υφυπουργού Διακυβέρνησης κ. Κων/νου Κυρανάκη κ. Ανδρέας Τσουκαλάς, ο πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, η Πρόεδρος του Ελληνικού Έρυθρού Σταυρού-Παράρτημα Ηλιούπολης κα Γεωργία Συνοδινού, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ειδικής Αγωγής ΑΜΈΑ «Παναγία Ευαγγελίστρια» κ. Δημήτριος Στεφανίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης κα Άννα Ντάσιου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών Λογοτεχνών Ηλιούποληςκ. Στέλιος Μαρούλης, ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Ηλιούπολης κ. Σωτήρης Ρωμανάς, ο Πρόεδρος Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος κ. Λεόντιος Πετμεζάς, ο Πρόεδρος ΕΣΑΜΕΑ κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο Πρόεδρος ΓΣΗ κ. Αποστόλης Κωστούλας, ο Αντιπρόεδρος ΓΣΗ κ. Γεώργιος Μπενάς, ο Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τοπογράφων Μηχανικών κ. Μιχάλης Καλογιαννάκης, η Πρόεδρος ΕΓΕ-παράρτημα Ηλιούπολης κα Χάιδω Μουχασίρη, ο Γραμματέας Συντονιστικής ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης κ. Άρης Φραγκιουδάκης, η Πρόεδρος Πνευματικής Πολιτιστικής Εστίας Ηλιούπολης κα Αλεξάνδρα Καραχάλιου, ο Πρόεδρος ΑΟΗ Χαραυγιακός κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, η Πρόεδρος Συλλόγου Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Ηλιούπολης κα Ελένη Ψυρροπούλου, ο Εκπρόσωπος Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Νοτίου Τομέα κ. Κώστας Κοντονίκας, ο Πρόεδρος της ΕΟΔΠΗ κ. Σταμάτης Βογιατζόπουλος, ο Τάσος Καλαφάτης από την Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος Αλμπατρος κ. Κώστας Μπέκας η Πρόεδρος Παραρτήματος Ηλιούπολης Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας κα Μαρία Τοπακιτζιάν, ο κ. Αχιλλέας Αδαμαντιάδης από Συνεργασίες Πόλης, ο κ. Ανδρέας Γκούβας από Σωματείο «Έρμής».
Όλοι οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι ευχήθηκαν στους παρευρισκομένους για τη νέα χρονιά όταν παρέλαβαν το κομμάτι της πίτας τους και ευχήθηκαν μία δημιουργική χρονιά γεμάτη έργα.
Ακολούθησε βράβευση του παλαιού στελέχους της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» κ. Γιώργου Σπυριδάκη για τη μακροχρόνια προσφορά του.




 
Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο του Δημάρχου εδώ:

«Καλησπέρα σε όλους.
Θέλω να καλωσορίσω όλους όσοι βρίσκονται εδώ σήμερα και να τους ευχαριστήσω, γιατί ήρθαμε εδώ με ένα κοινό στόχο πολιτικής: Πρώτα η Ηλιούπολη. Αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ, να ενισχύσουμε την παρουσία μας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας για την πόλη, να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας.



 
Η παράταξη Πρώτα η Ηλιούπολη έχει σημαντικό έρεισμα στην πόλη και στους ανθρώπους της, διαδραματίζει ρόλο, έχει υπόσταση, διεκδικεί μία καλύτερη ζωή για τους δημότες και κατοίκους της Ηλιούπολης.
Έχουμε μία παράταξη στην οποία έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, η οποία σας εγγυώμαι ότι δεν αποτελούσε μία γέφυρα, έναν προθάλαμο για να βρεθούμε σήμερα διοίκηση του Δήμου, αλλά μία ξεχωριστή υπόσταση, οντότητα με σημαντικό ρόλο στην κοινωνία της Ηλιούπολης.
Ξέρετε υπάρχουν περιπτώσεις που μία παράταξη σε πολλούς δήμους της χώρας, όταν συμβάλλει στην επίτευξη του σκοπού να βρεθούν τα στελέχη της στο Δήμο, σταματάει να λειτουργεί και την ξαναθυμόμαστε όταν έρθουν και πάλι εκλογές.
Δεν είναι έτσι στην περίπτωσή μας και δεν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία πεπατημένης λογικής του παρελθόντος. Ήδη η παράταξη μας συμμετέχει ενεργά σε πολλές δράσεις του Δήμου και μάλιστα κάποιες έχουν γίνει με σημαντική συμβολή ανθρώπων της παράταξης και τους ευχαριστώ γι’ αυτό.
Με την σημαντική σας συμβολή δεν θα σταματήσουμε ποτέ ως διοίκηση του Δήμου να έχουμε επαφή με την ίδια την κοινωνία. Τα δικά σας σχόλια ακόμη και στην ομάδα που έχουμε διατηρήσει είναι αυτά που πάντα μας αφυπνίζουν για προβλήματα που προέρχονται από τις γειτονιές.
Έχουμε ένα σημαντικό προτέρημα ως παράταξη και καλούμαστε να το αξιοποιήσουμε ως βάση. Έίμαστε άνθρωποι που μας ενώνει το καλό για την πόλη. Στο σήμα της παράταξης υπάρχουν τα χρώματα από όλα τα κόμματα που υπάρχουν σήμερα στην Έλλάδα και χαίρομαι όταν άνθρωποι από διαφορετική προέλευση βρίσκονται στους κόλπους της για να προσφέρουν για την πόλη. Δε μας ενδιαφέρουν εάν κάποιος είναι μπλε, πράσινος, κόκκινος, αλλά να μοιράζεται μαζί μας το όραμά μας και να υιοθετεί τις αξίες μας. Έκεί είναι αδιαπραγμάτευτο. Έχουμε κι εμείς τα ευαίσθητα σημεία μας.
Τί θα κάνουμε όμως σήμερα για την Παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» για να είμαστε μονίμως στο Αύριο:
-Ήδη δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές για να δημιουργήσουμε στελέχη για την επόμενη μέρα. Θα προτείνουμε κάποιοι από εσάς να αναλάβουν σημαντικό ρόλο με ξεκάθαρους τομείς.
-Διαμορφώνουμε μία δεξαμενή ανθρώπων που στήριξαν, βοήθησαν και συνεχίζουν να είναι δίπλα μας. Με όλους εσάς θέλουμε να επισημοποιήσουμε την συνεργασία μας και να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ενεργών πολιτών που θα συντονίζονται και θα ενημερώνονται από εσάς. Γι’ αυτό είναι σημαντική εγγραφή μελών. Υπάρχει πολλές φορές η σύγχυση ότι αφού κατεβήκατε για παράδειγμα υποψήφιοι με την παράταξη, τότε γίνεστε αυτόματα μέλη. Δεν ισχύει. Θα πρέπει όλοι, ακόμη κι εγώ, να γραφτούμε από την αρχή και να μπορούμε να αποκτήσουμε την οργανωτική δομή που αξίζει στη μόνη παράταξη στην πόλη που έχει παρελθόν, παρόν, αλλά κυρίως μέλλον. Το ίδιο ισχύει και για ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το καλό της πόλης.
Είναι σημαντικό σε λίγο καιρό που θα γίνει το συνέδριό μας να μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε με την ψήφο μας.
Σήμερα είμαστε εδώ γιατί είναι μία ημέρα νίκης και για την παράταξή μας. Θα ήθελα όμως να αναφερθώ και στις άλλες παρατάξεις της πόλης. Δυστυχώς, γιατί θα θέλαμε να έχουμε ισχυρή αντιπολίτευση ως συστατικό της Δημοκρατίας μας, υπάρχουν παρατάξεις στην αντιπολίτευση εξυπηρετούν συμφέροντα και υποκινούν υπόγειες διαδικασίες προκειμένου να εμποδίσουν το έργο της σημερινής διοίκησης και δεν έχουν κανένα πολιτικό περιεχόμενο και θλίβομαι γι’ αυτό.
Δύο μήνες, φίλες και φίλοι, πέρασαν από την ανάληψη της διοίκησης και θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ήδη δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές για να δώσουμε στην Ηλιούπολη την ώθηση που θα επαναφέρει την πόλη εκεί που της αξίζει. Κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε από την πρώτη στιγμή. Βρισκόμαστε στις γειτονιές και καλύπτουμε τις καθημερινές ανάγκες, ενώ παράλληλα διεκδικούμε μεγάλα έργα που θα λάβουν χώρα στην πόλη μας και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμά μας.
Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας «σηκώσαμε τα μανίκια» και δώσαμε προτεραιότητα στην Καθαριότητα μαζί με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Καραβαγγέλη. Στις πρώτες δέκα ημέρες διοίκησης απομακρύνθηκε με την εξαγγελία «έκτακτου σχεδίου καθαριότητας» το μεγαλύτερο ποσοστό των συσσωρευμένων κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων από τις γειτονιές.
Χαρακτηριστικό του προσανατολισμού της διοίκησής μας σε πολιτικές με έμφαση στην καθημερινότητα είναι ότι οι πολίτες είδαν το όχημα πλυντηρίου κάδων να βγαίνει στην πόλη ύστερα από 3,5 χρόνια. Παράλληλα, η γραμμή Νο 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας ενεργοποιήθηκε και σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία και η δεύτερη γραμμή. Aξίζει να σημειωθεί ότι ένας φορτωτής (JCB) καθώς και μία ακόμη αρπάγη, η οποία βοηθάει στην αποτελεσματικότερη αποκομιδή των κλαδιών και των ογκωδών, έχουν τεθεί ήδη σε λειτουργία που για μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκονταν σε βλάβη.
Aκόμη, υπάρχει συντονισμένο επιχειρησιακό σχέδιο δράσης στις γειτονιές για ανάγκες της καθημερινότητας σε όλους τους τομείς. Ήδη μέσα σε διάρκεια ενός μήνα έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση 360+ λαμπών οδοφωτισμού, βαψίματα κεντρικών αρτηριών, επιδιορθώσεις ζημιών σε πάρκα, σχολεία, δημοτικά κτίρια και κεντρικές αρτηρίες σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κάρολο Ιταλό. Επαναφέραμε έργα αστικής ανάπλασης, ενώ παραδώσαμε με δικές μας παρεμβάσεις στους δημότες και κατοίκους όπως θα διαβάσατε το πρώτο πάρκο τσέπης στην πόλη.
Όσον αφορά στο ζήτημα της ασφάλειας έχουμε κινήσει κυριολεκτικά γη και ουρανό για να μπορέσουμε να διορθώσουμε το φανάρι στο σταυροδρόμι στην οδό Πεντάρη που ανήκει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και του Υπουργείου Μεταφορών, για να μην έχουμε άλλα ατυχήματα στην περιοχή που θα κοστίσουν ζωές.




Με σαφή Ευρωπαϊκό προσανατολισμό για την επίτευξη του στόχου που έχουμε εξαγγείλει για να συμπεριληφθεί η Ηλιούπολη στους 10 καλύτερους δήμους της χώρας, επισκεφθήκαμε τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου για την εκμετάλλευση προγραμμάτων ΕΣΠΑ και επιδοτήσεων, αξιοποίηση κονδυλίων για την Αστική ανάπλαση της πόλης και τον σχεδιασμό απορρόφησης μεγάλων κονδυλίων για την επαναφορά των έργων. Ήδη βρισκόμαστε έξω από τα Υπουργικά γραφεία όπως θα έχετε δει από την σχετική δημοσιότητα και διεκδικούμε πεζογέφυρες για την πόλης μας και το μεγάλο έργο της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης.
Με σαφή προσανατολισμό στην επαναφορά των έργων της πόλης μας δεν αφήσαμε ποτέ τον άξονά μας που είναι η ίδια η Κοινωνία και πριν ακόμη αναλάβουμε κάνουμε γεύματα για τα ΚΑΠΗ της πόλης σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Γιάννη Πούλο, ενώ ενισχύουμε το έργο μας για την επαναφορά των κοινωνικών δομών στην πόλη μας με ουσιαστική τροφοδότηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για την προστασία των ευάλωτων οικογενειών. Στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, παραθέτουμε γεύμα και πάλι σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Πούλο.
Είχαμε αναφέρει προεκλογικά ότι θέλουμε να δώσουμε έμφαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό και από τους 2 πρώτους μήνες διοίκησης μας αυτό έχει φανεί. Σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Γρηγορέα έχουμε αναδείξει τα πολιτιστικά δρώμενα του Πολιτισμού με διεξαγωγή πολλών εκδηλώσεων που διεξάγονται σχεδόν καθημερινά, από μουσικές εκδηλώσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό όπως είναι η εκδήλωση κατά του Παιδικού Καρκίνου με τη βοήθειά σας για την συγκέντρωση παιχνιδιών, διοργάνωση εκθέσεων νέων καλλιτεχνών, αλλά και μεταφορά στην πόλη σημαντικών εκθέσεων όπως είναι οι ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ από το Πολεμικό Μουσείο. Στις 4 Μαρτίου θα λάβει χώρα μία σημαντική εκδήλωση για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Φώσκολου στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης, όπου θα παρευρεθούν σημαντικοί καλλιτέχνες και θεατράνθρωποι για να μιλήσουν για τον Ηλιουπολίτη Νίκο Φώσκολο.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι αύριο έχουμε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης που διοργανώνει ο Δήμος με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτισμού Γιάννη Ταβουλάρη για τις κοινωνικές δομές της πόλης. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλους και σας προτρέπω να βρίσκεστε εκεί.
Στο επίπεδο του Αθλητισμού θα ήθελα να αναφερθώ σε μία σημαντική απόφαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου που είναι η ανάδειξη προτύπων στην πόλη μας όπως είναι ο Μάνος Ζερδεβάς και η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Αποφασίσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Γρηγορέα να προσφέρουμε 2 υποτροφίες στο όνομα Ευαγγελία Πλατανιώτη και 2 υποτροφίες στο όνομα Μάνος Ζερδεβάς όπου με την σύσταση επιτροπής θα δίνονται σε πρωταθλητές της πόλης μας που προέρχονται από το άθλημα της κολύμβησης ή της υδατοσφαίρισης με οικονομικά κριτήρια και αθλητικά. Επίσης, αποφασίστηκε η επιχορήγηση με συγκεκριμένο ποσό της Παγκόσμια Πρωταθλήτριας από την Ηλιούπολης κας Ευαγγελίας Πλατανιώτη για να ενισχύσουμε την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στο πράσινο σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Βενετασανόπουλο δίνουμε καθημερινές μάχες για να περιποιούμαστε καθημερινά τα πάρκα, τις πλατείες και τις γωνιές πρασίνου και είμαι σίγουρος ότι κι εσείς έχετε αντιληφθεί ήδη τη μεγάλη διαφορά στην πόλη. Διεκδικούμε καθημερινά περισσότερο χώρο από τα καταστήματα της πόλης για τους πεζούς, τα άτομα με αναπηρία που πρέπει να περάσουν με το αμαξίδιό τους και τους ανθρώπους με οικογένεια και καρότσια που δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους πάντα σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία. Πάντα με το πνεύμα του Εθελοντισμού που μας διαπνέει ως παράταξη, οφείλω να αναφερθώ και σε μία ενέργεια που κάνουμε για την αλλαγή της κουλτούρας παρκαρίσματος στην πόλη μας με μοίρασμα ψεύτικων κλήσεων σε παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα με ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα.
Σύντομα θα δείτε την επαναφορά των Κοινωνικών Ιατρείων σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κο Παύλο Λαμπρόπουλο όπως έχει εξαγγελθεί στο πρόγραμμά μας, όπου δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές για τους Δημότες και κατοίκους της πόλης μας.
Η «στροφή στην καθημερινότητα» έχει φανεί και από το γεγονός ότι από την πρώτη μέρα η 5ψήφια γραμμή του Δημότη 15377 έχει μεταφερθεί στο γραφείο Δημάρχου για να έχουμε πλήρη εικόνα για τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών και την επίλυσή τους. Συμπεριέλαβα στις αρμοδιότητες μου και τον τομέα της Φιλοζωίας και σε στενή συνεργασία με την Κλειώ Λουλακάκη και με την αξιοποίηση και αναβάθμιση εφαρμογών για την προστασία των αδέσποτων με την αρμόδια αντιδήμαρχο Κυριακή Μαρή, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες ψηφιακές υποδομές.
Σε επίπεδο πολιτικής προστασίας έχουν ήδη γίνει πολλά και έχει συνταχθεί σε συνεργασία με τον κο Καλλαρύτη ένα σχέδιο ετοιμότητας στην περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, έχει ήδη διεξαχθεί σεμινάριο πολιτικής προστασίας και έχει δημιουργηθεί μία νέα βάση δεδομένων για εθελοντές Πολιτικής Προστασίας.
Και όλα αυτά φίλες και φίλοι με άδεια ταμεία που παραλάβαμε. Επιλέξαμε με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Κομνηνό να βγάλουμε μία σημαντική επιστολή στη δημοσιότητα ως παράταξη για να ενημερωθεί ο κόσμος ότι το ταμείο που παραλάβαμε με έλλειμμα 4 εκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε με τον κόσμο και δεν το πιστεύει. Και να ήταν μόνο αυτά… Ο Δήμος έχει απενταχθεί για πρώτη φορά στα χρονικά από σημαντικά έργα πολλών χιλιάδων ευρώ όπως είναι η ψηφιοποίηση του Μουσείου Έθνικής Αντίστασης. Και αυτό γιατί απλά δεν ενδιαφέρονταν.
Οι διοικητικές δομές που παραλάβαμε στο Δήμο είναι αντιπροσωπευτικές της προηγούμενης δημοτικής αρχής και θα σας φέρω ένα παράδειγμα. Υπάρχει στο Δήμο άνθρωπος με αναπηρικό αμαξίδιο που βρίσκεται σε ακατάλληλο γραφείο χωρίς πρόσβαση και για να μπορέσει να μεταβεί στο μπάνιο θα πρέπει να κάνει τον κύκλο ολόκληρου του Δημαρχείου να πάρει ασανσέρ, να αλλάξει όροφο και να κατέβει πάλι στο μη προσβάσιμο γραφείο. Από την πρώτη στιγμή προχωρήσαμε με τον Γενικό Γραμματέα κο Ζαχιώτη και την Αντιδήμαρχο Διοικητικού Προγραμματισμού Έλενα Καπίρη σε σημαντικές αλλαγές διοικητικής αναδιάρθρωσης προκειμένου να έχουμε μία δίκαιη κατανομή των εργαζομένων.
Με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Ακρίβο δίνουμε καθημερινό αγώνα για να καλύπτουμε τις πολυάριθμες ανάγκες στα σχολεία και να δημιουργούμε ουσιαστικό έργο. Βρισκόμαστε σε ένα ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης και οργανώνουμε σχέδιο αντιμετώπισης της βίας στα σχολεία. Ήδη διοργανώσαμε εκδήλωση για τη βία στο διαδίκτυο σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ήρθε η ώρα να αναφερθώ και στη διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου. Βλέπω πολλούς από εσάς σε πολλά δημοτικά συμβούλια που δίνετε το «παρών» ως κοινωνία των πολιτών. Έχετε δει τον πόλεμο που δεχόμαστε και τι αντιμετωπίζουμε. Με τη Δήμητρα Κορμά θα δώσουμε αγώνα να επαναφέρουμε το επίπεδο στα Δημοτικά Συμβούλια με την εφαρμογή κανόνων και διαδικασιών που θα σέβονται όλοι οι παρευρισκόμενοι. Το έργο μας είναι δύσκολο, αλλά θα καταφέρουμε να προσφέρουμε διαδικασίες συμμετοχικής δημοκρατίας και θα αφήσουμε τους πολίτες γι’ άλλη μια φορά να κρίνουν.
Σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και την Σοφία Βλάχου θα επανέλθει στην πόλη μας και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ένας θεσμός ιδιαίτερα σημαντικός που στόχο έχει τη διά βίου μάθηση και την εκπαίδευση των δημοτών με εξειδικευμένους ομιλητές από τον χώρο των Πανεπιστημίων και της αγοράς.
Θα ήθελα να αναφερθώ όμως και σε μία διοργάνωση στην πόλη μας με ιδιαίτερο κοινωνικό στίγμα. Σε λίγες ημέρες διοργανώνεται το Καρναβάλι Ηλιούπολης στην πόλη μας αλλά με έναν σημαντικό στόχο: να βοηθήσουμε το μικρό Παναγιώτη για να μπορέσει να χειρουργηθεί στην Αμερική και να έχει μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Έχουμε έρθει σε επαφή με την οικογένεια από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με την Χαρά Γκούβα και πιστεύω ότι ο στόχος με τη βοήθειά σας θα επιτευχθεί. Γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει… Είμαστε διαφορετικοί και το αποδεικνύουμε καθημερινά! Κάποιοι βιάστηκαν να μας κρίνουν ήδη, ενώ δίνουμε καθημερινό αγώνα, χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι πάνω απ’ όλα βρίσκεται η κοινωνία μας και οι ανάγκες της.
Σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία όλων εδώ. Εργαζόμαστε ήδη και βαδίζουμε για το συνέδριο της παράταξης και θέλουμε τη δική σας εγγραφή ως μέλη για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά.
Γιατί όταν προβάλλεται το μήνυμα Πρώτα η Ηλιούπολη, λαμβάνει η πόλη που τόσο αγαπάμε την θέση που της αξίζει. Συνεχίζουμε Σταθερά σε κάθε γειτονιά με καθημερινές νίκες στις γειτονιές της πόλης. Μπορεί να κατακτήσαμε μία μεγάλη νίκη, αλλά οι μικρές νίκες της καθημερινότητας θα φέρουν μία ακόμη μεγαλύτερη νίκη στην πόλη και τους ανθρώπους της.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Στάθης Ψυρρόπουλος 
Δήμαρχος Ηλιούπολης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: