ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό...

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Ειδήσεις σε ένα λεπτό...



  • Η εκτεταμένη διακοπή ρεύματος εξαιτίας βλάβης σε υποσταθμό της ΔΕΗ θα έπρεπε ίσως να προβληματίσει όσους για δεκαετίες πάσχιζαν και δυστυχώς πασχίζουν για το ΔΗΜΟΣΙΟ χαρακτήρα της επιχείρησης. Μια επιχείρηση που εξαπλώνεται σε βαλκανικές χώρες αλλά αδυνατεί να παράσχει υψηλές υπηρεσίες στους καταναλωτές της και που η διαχείρισή της από το κράτος γίνεται προβληματική αφού η εταιρία έχει χαρίσει στην κυριολεξία δισ. ευρώ σε ΟΤΑ. Τα "κουρέματα" στα οποία έχει προχωρήσει η εταιρία σε ΟΤΑ έχουν δημοσιοποιηθεί την περίοδο των μνημονίων αφού υπήρχαν και δυστυχώς υπάρχουν αφελείς που θεωρούν πως με κρατική ΔΕΗ θα έχουν άπαντες φθηνό ρεύμα. Το 51% της ΔΕΗ ανήκει ακόμα στο Ελληνικό Δημόσιο ( δεν πρόκειται αυτό να αλλάξει έως και το 2033) αλλά παρόλα αυτά φθηνό ρεύμα δεν έχουμε. Από την άλλη πλευρά στη χώρα μας παρατηρείται το παράδοξο οι μόλις 5 εταιρίες που "συναγωνίζονται" τη ΔΕΗ και παράγουν και αυτές ΕΝΕΡΓΕΙΑ να είναι στην ουσία κρατικοδίαιτες! 'Έτσι ο καπιταλισμός που προϋποθέτει ελεύθερο ανταγωνισμό έχει ΑΚΥΡΩΘΕΙ στην πράξη και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει δείξει καμία διάθεση να αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ στον τομέα της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ θεωρώντας πως με τα πολύχρωμα τιμολόγια θα μπορέσει να εξαπατήσει τους πολλούς ( το πετυχαίνει σε μεγάλο βαθμό) ώστε να μην προχωρήσει στο ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ για δυτικό κράτος της ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ μιας επιχείρησης όπου στο μέλλον θα κληθούμε και πάλι να την "σώσουμε" καταστρεφόμενοι οι ίδιοι όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν! 

  • Κάνουν τα πάντα τα ΜΜΕ για να βγει δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στις προσεχείς ευρωεκλογές και στο χέρι σας είναι να αποδείξετε στην πράξη και με την ψήφο σας πως δεν θέλετε να κατρακυλήσετε και πάλι στον λαϊκισμό που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στη χώρα μας. Η δική μας εκτίμηση είναι πως τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα κερδίσει τη δεύτερη θέση αφού τον λαϊκισμό τον "¨πουλάει" καλύτερα από ό,τι οι σύντροφοί του του ΠΑΣΟΚ. Στα άκρα δεξιά εμείς δεν βλέπουμε καμία σημαντική άνοδο αφού οι καμία 15αρια "πατριωτικοί" συνδυασμοί που θα κατέλθουν τελικά θα κόψουν τη δυνατότητα της Ελληνικής Λύσης να πετύχει ένα διψήφιο ποσοστό που θα την έκανε κυρίαρχο σε αυτό τον χώρο! Ξαφνικά σίγησαν και οι "Κασιδιάρηδες" αναμένοντας αποφυλάκιση του "ηγέτη" τους μέσα στο έτος πράγμα που δεν πρόκειται να συμβεί όσο και εάν η Ελληνική Δικαιοσύνη νοσεί! 

  • Δεν έχουμε προσωπικό για καθαριότητα, δεν έχουμε προσωπικό για Πράσινο είναι αυτά που μονίμως ακούμε από μια σειρά διοικήσεων που ήρθαν σε θέσεις ευθύνης χρησιμοποιώντας τον λαϊκισμό και πουλώντας προεκλογικά φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αφού δεν έχετε και επειδή ούτε στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει κυβέρνηση να σας προσλάβει εκατοντάδες νέους μόνιμους υπαλλήλους ή ακόμα και συμβασιούχους η ΛΥΣΗ είναι η ιδιωτικοποίηση των δομών αφού οι συνέργειες με τον ιδιώτη στην ουσία αυξάνουν το ΚΟΣΤΟΣ και δεν φέρνουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να πληρώνουμε 100 ευρώ για κάτι που θα μπορούσε να μας στοιχίσει 50 είναι μια λύση άλλων εποχών που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και στα μνημόνια. 


  • Έφοδο της ΕΛ.ΑΣ στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου με "εξαιρετικά" ευρήματα που καλείται να αξιοποιήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Θα το κάνει; 



  • Noμίζω ότι η Ευρωπαία Εισαγγελέας υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητές της, όταν μας λέει ότι πρέπει να αλλάξουμε το νόμο περί ευθύνης Υπουργών (!!), ή και το Σύνταγμα (!!!), ώστε να μπορεί, δήθεν, να κάνει ανενόχλητη την έρευνά της. Θα της συνιστούσα, λοιπόν, να κάνει τη δουλειά της αθόρυβα και μεθοδικά, όπως κάνουν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Δικαστές και Εισαγγελείς στις Χώρες-Μέλη, χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις που προσβάλλουν την θεσμική αυτονομία των Κρατών Μελών της Ε.Ε. και την καθιστούν μέρος του προβλήματος, αντί της λύσης. Και δεν την εμποδίζει, βέβαια, η ασυλία των Υπουργών να ζητήσει έγγραφα (το σημαντικότερο), μαρτυρίες από μέλη Διοικήσεων κλπ., και στοιχεία από οποιαδήποτε πηγή της είναι χρήσιμα για την εργασία της. Και η εργασία της δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις στα μέσα και να μιλάει για το "τραύμα" των συγγενών των θυμάτων (αναμφίβολα υπαρκτό, αλλά αδιάφορο για την αναζήτηση της αλήθειας). Και αν διαπιστώσει, πράγματι, εμπόδια στο έργο αυτό από Υπουργούς, να τους κατονομάσει και να το στείλει στην (Ελληνική) Βουλή, που είναι η μόνη αρμόδια να επιληφθεί. Εκτός, αν ο σκοπός της είναι να κατέβει και αυτή στις Ευρωεκλογές, σαν τον Βέλγο ανακριτή της υπόθεσης της κ.Καϊλή. Διευκρινίζω ότι είναι προσωπική μου άποψη αυτή και όχι της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών. Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον Πρόεδρο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών κ. Παναγιώτη Δανιά και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Δικαστές τις υποδείξεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέας. 

  • Με πολλή φωτορεπορτάζ και αυτό το ΣΚ ο συνεργάτης μας Παναγιώτης Πάσχος που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή για να σας μεταφέρει και να αναδείξουμε θέματα που αξίζει να διαβάσετε! Έχουμε πολλά θέματα δικά του στο "ψυγείο" αφού στην κυριολεξία δεν τον προλαβαίνουμε! 




  • Αυτά και σήμερα τα λέμε αύριο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: