ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οι φωτογραφίες μας λένε πως παρά τα λόγια και τις εξαγγελίες έως σήμερα κανένας ιδιώτης δεν έχει συνδράμει για να μαζευτεί το χάλι! - Εάν θεωρούν πως με "ψίχουλα" θα αλλάξει η εικόνα στον Πράσινο θα αποτύχουν όπως και οι προηγούμενοι!

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Οι φωτογραφίες μας λένε πως παρά τα λόγια και τις εξαγγελίες έως σήμερα κανένας ιδιώτης δεν έχει συνδράμει για να μαζευτεί το χάλι! - Εάν θεωρούν πως με "ψίχουλα" θα αλλάξει η εικόνα στον Πράσινο θα αποτύχουν όπως και οι προηγούμενοι!


Φωτορεπορτάζ Παναγιώτης Πάσχος 

Και η σημερινή "αυτοψία" του συνεργάτη μας Παναγιώτη Πάσχου σε σημεία της πόλης κατέδειξε τις ελλείψεις στην αποτελεσματικότητα του τομέα Πρασίνου και Καθαριότητας της πόλη μας. Πάρκα εγκαταλελειμμένα στην "τύχη" τους,  και κλαδέματα παρατημένα σε πεζοδρόμια της πόλης μας. 





Η προσπάθεια που ομολογουμένως γίνεται από τους υπαλλήλους του δήμου μας δεν επαρκεί και για να μην φτάσουμε πάλι στις εικόνες με τις οποίες παρέδωσε η απερχόμενη διοίκηση την πόλη αναζητείται άλλη συνταγή αφού με την ίδια το καλό αποτέλεσμα δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα. 




Στο τομέα του Πρασίνου ήδη αρκετοί αναπολούν την απερχόμενη διοίκηση ενώ στον τομέα της καθαριότητας που σαφέστατα η νέα διοίκηση τα πάει καλύτερα οι παθογένειες παραμένουν,  απειλώντας να ακυρώσουν την οιαδήποτε προσπάθεια για μια πιο καθαρή πόλη. 




Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και όσοι κατηγορούσαν τις προηγούμενες διοικήσεις για αναποτελεσματικότητα σε τομείς όπως η καθαριότητα και το πράσινο θα πρέπει να προτείνουν διαφορετικές λύσεις. 




Από όσο γνωρίζουμε σε αυτή την πόλη ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΛΥΣΗ έχουμε προτείνει ΜΟΝΟ εμείς,  και αυτή είναι η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ , αφού ανεδαφικές προτάσεις για πρόσληψη ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού δεν υλοποιούνται ελλείψει χρημάτων και κυρίως πολιτικής βούλησης εκ μέρους όλων των διοικήσεων του δήμου μας , να προασπίσουν τον ΚΡΑΤΙΣΜΟ τους και να βρουν οικονομικούς πόρους για να διατηρήσουν  αυτούς τους υπαλλήλους. 




Οι τομείς καθαριότητας και Πρασίνου μας στοιχίζουν πάνω από 10.000.000 ευρώ ετησίως και πέρα από το υψηλό κόστος το αποτέλεσμα δεν είναι υποφερτό ! Πρόβλημα με το πράσινο υπάρχει έντονο και  στην περιοχή των Αστυνομικών με τους εκεί κατοίκους δικαίως να διαμαρτύρονται για την πλήρη εγκατάλειψη που συνεχίζεται και το πρώτο δίμηνο της διοίκησης Ψυρρόπουλου. Και το πάρκο Ναυαρίνου και το πάρκο Καλαβρύτων δεν μπορούν να προσελκύσουν κανέναν πλην παραβατικών  και το μόνο τμήμα πάρκου  που το πετυχαίνει αυτό είναι το τμήμα του πάρκου Ναυαρίνου που είχε παραχωρήσει η διοίκηση Βαλασόπουλου σε ιδιώτη , με τον γνωστό σε όλους μας παιδότοπο- πόλο έλξης για εκατοντάδες οικογένειες του δήμου μας που περνούν ευχάριστες στιγμές με τα παιδιά τους! 



Είναι θέμα χρόνου τα πεύκα που κακώς για εμάς βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό να πέσουν στα κεφάλια μας ενώ η αντικατάστασή τους με νέα ( έκανε κάποιες τέτοιες δενδροφυτεύσεις η απερχόμενη διοίκηση) είναι ένα λάθος που θα το πληρώνουν οι επόμενες γενιές! 

Κινδυνεύουμε να καούμε έχοντας πεύκα μέσα στον αστικό ιστό που δεν προσφέρουν για εμάς απολύτως τίποτα εδώ λέμε να αντικατασταθούν από τα δάση με άλλα δένδρα κάποιοι θεωρούν ματαιοπονώντας πως μπορούν να τα "σώσουν". 

Ο φαλακρός Υμηττός πάνω από την πόλη μας υπάρχει επειδή είχε πεύκα αλλά κάποιοι στην ουσία έτσι τον επιθυμούν αφού όλες και όλοι πλέον γνωρίζουν πως τα πευκόφυτα δάση δεν μπορεί να τα σώσει κανένα κράτος όσο οργανωμένο και εάν είναι πόσο μάλλον ένα χρεοκοπημένο κράτος όπως το δικό μας που πληρώνει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο συντηρώντας το μεγαλύτερο πυροσβεστικό σώμα σε αναλογία πληθυσμού στην Ε.Ε,  και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο! 

Παρόλη την εκπαίδευσή τους και τα σύγχρονα πυροσβεστικά μέσα που διαθέτει η χώρα μας αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές στα πευκόφυτα δάση που τείνουν προς εξαφάνιση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: