ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Χαιρετισμός Π. Χρηστίδη στο Forum 2024 του Συνδέσμου για τη Προστασία και την Ανάδειξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ)

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Χαιρετισμός Π. Χρηστίδη στο Forum 2024 του Συνδέσμου για τη Προστασία και την Ανάδειξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ)


Μεταξύ άλλων, ο Π. Χρηστίδης τόνισε:

Ο ΣΠΑΥ παράγει ήδη αποτελέσματα και ο Υμηττός γίνεται το πρώτο έξυπνο δάσος με ένα Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, με κάμερες ανίχνευσης πυρκαγιάς, χρήση drones, έξυπνους αισθητήρες, σύγχρονα συστήματα ψηφιακών επικοινωνιών και καινοτόμες ψηφιακές δράσεις προστασίας και ανάδειξης του δασικού οικοσυστήματος. Ο Υμηττός αποκτά σύγχρονη θωράκιση και ετοιμάζεται να αναγεννηθεί, όχι ως ένα περίκλειστο δασικό σύστημα αλλά ως ένα δάσος ανοικτό στους κατοίκους του και τους επισκέπτες, με μονοπάτια και διαδρομές για να μπορούν όλοι να το απολαύσουν.

Ο δρόμος, το σχολείο, το πεζοδρόμιο, το νοσοκομείο, η πλατεία, η παιδική χαρά είναι η συλλογική μας περιουσία, είναι η συλλογική μας ασφάλεια, είναι η δημόσια υποδομή για να κάνει τη ζωή μας καλύτερη και αυτή την περιουσία οφείλουμε να την προστατεύουμε, να την εκσυγχρονίζουμε, να την κάνουμε καλύτερη κάθε ημέρα.

Το νέο Δίκτυο που σήμερα ξεκινά είναι πολύτιμο και σηματοδοτεί τη συνεργασία 93 -αρχικά- δήμων από όλη την Ελλάδα, για την πολιτική προστασία, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης, την ανθεκτικότητα και την αειφόρο ανάπτυξη, την σχέση εξάρτησης που πρέπει να διέπει την προστασία του περιβάλλοντος και την αστική ανάπτυξη.

Παύλος Χρηστίδης 
Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΠΑ.ΣΟ.Κ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: