Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Έναρξη των προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου Ηλιούπολης το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024


Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, στις 8.30 μ.μ., γιορτάζουμε την έναρξη των προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου Ηλιούπολης «Μελίνα Μερκούρη» για το φετινό καλοκαίρι, με ένα αφιέρωμα στο «κινηματογραφικό σύμπαν» του Γιώργου Λάνθιμου, με αφορμή την προβολή της νέας του ταινίας, «Ιστορίες καλοσύνης».
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ηλιούπολης έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενεί τέσσερις πολύ σημαντικούς και καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες και στενούς συνεργάτες του Γιώργου Λάνθιμου, για να συζητήσουμε, με τη συμμετοχή του κοινού, για αυτό το μοναδικό «κινηματογραφικό σύμπαν» που έχουν δημιουργήσει μέσα στην πολύχρονη, κοινή πορεία τους:
 
τον Ευθύμη Φιλίππου, τον πολυβραβευμένο σεναριογράφο και συγγραφέα, σε Ελλάδα και εξωτερικό,
τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, τον μοντέρ ταινιών, με πλήθος διεθνών διακρίσεων για τη δουλειά του,
την Αγγελική Παπούλια, μία ηθοποιό που έχει ξεχωρίσει για την υποκριτική της δεινότητα σε ελληνικές και διεθνείς, θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές και
τον Βασίλη Μαρματάκη, τον χαρισματικό designer, που επιμελείται εικαστικά τις αφίσες των ταινιών του Γιώργου Λάνθιμου
Τη συζήτηση θα συντονίσουν: η βραβευμένη συγγραφέας-θεατρολόγος, Μάγια Δεληβοριά και η υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού Δήμου Ηλιούπολης, Έρρικα Καρβέλα.
Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας.
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ (Kinds of Kindness)
του Γιώργου Λάνθιμου, (Μ. Βρετανία- Ιρλανδία, 2024, έγχρωμη, 164΄)
Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών
Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι ένα τρίπτυχο παραμύθι, που ακολουθεί έναν άνδρα χωρίς επιλογές, φερέφωνο του αφεντικού του, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η γυναίκα του, η οποία είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα, επέστρεψε και του φαίνεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος και μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα, ο οποίος προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης.
Πρωταγωνιστούν: ΄Εμα Στόουν, Τζέσι Πλέμονς, Γουίλεμ Νταφόε, Μάργκαρετ Κουόλι, Χονγκ Τσάου, Τζο Άλγουιν, Μαμούντου Άτι, Χάντερ Σέιφερκ.ά.
Η είσοδος θα πραγματοποιηθεί με δωρεάν δελτία εισόδου για το κοινό, που θα διανεμηθούν στα γραφεία του Τμήματος Πολιτισμού (Νικομάχου 18) την Παρασκευή 14 Ιουνίου, από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με την προβολή των βραβευμένων ταινιών του Γιώργου Λάνθιμου:
«Ο Αστακός» (The Lobster), την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 9 μ.μ. & την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 11 μ.μ. &
«Ο θάνατος του Ιερού Ελαφιού» (The Killing of a Sacred Deer), την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 11.15 μ.μ. και τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 11 μ.μ.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κατά τον συνήθη τρόπο, συνδυάζοντας την αισθητική απόλαυση με τη διασκέδαση, με επιλογές για όλη την οικογένεια και για όλες τις προτιμήσεις, προβάλλοντας τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, όπως ξεχώρισαν από κοινό και κριτικούς καθώς και πολυαναμενόμενες «πρεμιέρες» του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα:
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη, θα προβάλλονται ταινίες για τα παιδιά στην Α΄ προβολή.
Την Τετάρτη την επιλογή των ταινιών έχει κάνει η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης.
Για την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν επιλεγεί βραβευμένες ταινίες από τον διεθνή και ανεξάρτητο κινηματογράφο.
Τέλος το Σάββατο, την Κυριακή, καθώς και στη Β’ προβολή της Δευτέρας και της Τρίτης, θα απολαμβάνουμε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές, που απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό και καλύπτουν όλα τα είδη: κοινωνικό δράμα, περιπέτεια, κωμωδία κ.ά.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ
https://drive.google.com/.../14vATWMGZ8NBIYogFW2ub1J.../view
(προσοχή στην ώρα έναρξης, καθώς διαφέρει ανάλογα με τη διάρκεια της ταινίας)
Με ιδιαίτερη μέριμνα για όλες τις κοινωνικές ομάδες, ο Δήμος Ηλιούπολης, συνεχίζει, για μια ακόμη χρονιά, την κοινωνική πολιτική του στον τομέα του Πολιτισμού, διατηρώντας το εισιτήριο σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.
Ηλεκτρονική προπώληση: more.com (by viva)
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο ταμείο του Θερινού Δημοτικού κινηματογράφου (Λεωφ. Ειρήνης 50), στο τηλ. 210 9937870.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...