Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Χρήστος Πρεκετές: Η δημοτική αρχή Μαμαλάκη άνοιξε την "κερκόπορτα" χρεοκοπίας του Δήμου Αγίου Δημητρίου


Την « κερκόπορτα» υπερδανεισμού και χρεοκοπίας του δήμου Αγίου Δημητρίου άνοιξε η δημοτική αρχή Μαμαλάκη και επίσημα μετά την σημερινή ψήφιση δανείων 5,6 εκατ. €
Η νέα δημοτική αρχή προέβη σε “φούσκωμα” των ελλειμμάτων προκειμένου να οδηγηθεί ο Δήμος σε υπερδανεισμό που μακροπρόθεσμα θα καταστεί καταστροφικός χωρίς όμως να προσκομίζει απτές αποδείξεις.
 
Συνεχίζεται το αφήγημα του υπερχρεωμένου Δήμου, της «καμένης γης» και της καταστροφολογίας που μόνο ένα ΔΑΝΕΙΟ 5,6εκ. ευρώ θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, με όρους όμως αποπληρωμής επαχθείς και επιτόκιο κοντά στο 5% που καθιστούν από την πρώτη στιγμή αβέβαιη τη βιωσιμότητα του.

Ενώ ταυτόχρονα ο δήμος μας από την τέως δημοτική αρχή εξυπηρετεί δάνεια του ΤΠΔ με επιτόκιο κοντά στο 2 τοις εκατό
 
Εμείς προειδοποιούμε και δεν μας ακούν λόγω της εμμονής τους στη διαφορετική προσέγγιση που έχουμε για τα δημόσια οικονομικά.

Αντί να προχωρήσουν σε οικονομικό εξορθολογισμό και συμμάζεμα των οικονομικών του δήμου μας ( βλέπε μισθολογικό κόστος αιρετών 150 τοις εκατό αύξηση και 6.000€ μηνιαίως μισθοδοσίες ειδικών συνεργατών)προχωρά η δημοτική αρχή σε επονείδιστο δανεισμό  που φθάνει στο επιτόκιο 7.45 τοις εκατό την δεύτερη 10ετία. 

Ζητούμε χωρίς περιστροφές από τη «νέα» δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην κρύβεται όπως κάνει εδώ και 6 μήνες στερούμενης μιας καθαρής κατεύθυνσης και στόχευσης που σίγουρα οι συμπολίτες μας θα περίμεναν να δουν.

 Που είναι ο αναπτυξιακός και κοινωνικός χαρακτήρα της πολιτικής που θα εφαρμοστεί αλλά και οι προτεραιότητες και το όραμα της για το έτος 2024.

Ως επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ αρνούμαι να δεσμεύσω με την δικιά μου ψήφο σε ένα ιδιότυπο μνημόνιο το μέλλον του δήμου μας

Χρήστος Αθ. Πρεκετές
Επικεφαλής ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ …για τον Άγιο Δημήτριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...