Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Ο Αθλητισμός σε πρώτο πλάνο στο Δήμο Ηλιούπολης μέσα από τον Θεσμό των Κολυμβητικών Επιδείξεων


Το Σάββατο 1η Ιουνίου και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, έλαβαν χώρα οι καθιερωμένες κολυμβητικές επιδείξεις των τμημάτων εκμάθησης για όλα τα μαθησιακά προγράμματα της μικρής και μεγάλης πισίνας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ηλιούπολης.
Στόχος των Κολυμβητικών επιδείξεων είναι να αναδειχθεί η προσπάθεια των αθλητών όλων των ηλικιών που ασχολούνται με τον Αθλητισμό ως ελάχιστη επιβράβευση και η ανάδειξη των πολλαπλών ωφελειών που προέρχονται από την ενασχόληση με τα αθλήματα. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να ενισχυθούν τα πρώτα βήματα των παιδιών που μπορεί να εκδηλώσουν την επιθυμία να ακολουθήσουν το δρόμο του Πρωταθλητισμού στα αθλήματα του υγρού στίβου.
 
Την 1η μέρα των κολυμβητικών επιδείξεων το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης γέμισε από τη ζωντάνια και τα χαμόγελα των μικρών κολυμβητών και κολυμβητριών. Οι νεαροί αθλητές/τριες παρουσίασαν περήφανα τις ικανότητές τους στις επιδείξεις των τμημάτων εκμάθησης κολύμβησης και baby swimming, που πραγματοποιούνται στη μικρή πισίνα του κολυμβητηρίου. Η χαρά και ο ενθουσιασμός κυριάρχησε στο χώρο, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στην ημέρα.
 
Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, 2η μέρα της σημαντικής διοργάνωσης, οι επιδείξεις συνεχίστηκαν με τα παιδιά και τους ενήλικες που συμμετέχουν στα προγράμματα της μεγάλης πισίνας. Εκείνοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορα είδη κολύμβησης και γυμναστικής στο νερό. Μια ξεχωριστή πτυχή των επιδείξεων αποτέλεσαν τα τμήματα Θεραπευτικής Κολύμβησης για ΑμεΑ. Η συμμετοχή αυτών των ατόμων ενίσχυσε την έννοια της συμπερίληψης και της αλληλεγγύης, δείχνοντας πώς η κολύμβηση μπορεί να είναι προσβάσιμη και ευεργετική για όλους. Επίσης, το Aqua Aerobic ήταν ένα ακόμα δημοφιλές πρόγραμμα, όπου οι συμμετέχοντες έκαναν γυμναστική στο νερό υπό τους ήχους μουσικής, ενισχύοντας τη δύναμη, την ευελιξία και την αντοχή τους.
 
Ωστόσο, οι εκπληκτικές εμφανίσεις και οι χορογραφίες των κοριτσιών της καλλιτεχνικής κολύμβησης, έκαναν το κοινό να ταξιδέψει σε έναν κόσμο γεμάτο χρώματα, ρυθμούς και ενέργεια.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε επιτυχώς από το Αθλητικό Τμήμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ηλιούπολης, αποτέλεσε μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στα αθλήματα του υγρού στίβου. Όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, καταχειροκροτούμενα από γονείς, συγγενείς και φίλους, απολαμβάνοντας τη στιγμή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Δημάρχου Ηλιούπολης, κ. Στάθη Ψυρρόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για τη μαζική συμμετοχή στα αθλητικά προγράμματα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Ο Δήμαρχος τόνισε τη σημασία του αθλητισμού για όλες τις ηλικίες, αλλά και την αρωγή των γονέων που προτρέπουν και στέκονται δίπλα στα παιδιά τους σε κάθε τους προσπάθεια. Μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος καθημερινά για τη βελτίωση των Αθλητικών υποδομών του Δήμου και μοιράστηκε με τους παρευρισκομένους το όραμα να ενταχθεί μέσα από σημαντικά αθλητικά έργα ο αθλητισμός στην καθημερινότητα όλων των δημοτών και κατοίκων της πόλης.

Ακολούθησαν χαιρετισμός και ευχαριστίες από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Ιωάννη Γρηγορέα, ο οποίος υπογράμμισε τη συνεχή μέριμνα και υποστήριξη του αθλητισμού από τον Δήμο Ηλιούπολης με συνεχείς δράσεις και πρωτοβουλίες τόσο για τα παιδιά, όσο και τους ενήλικους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Βαγγέλης  Κεφαλάς, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Υγείας και Κοινωνικά Ιατρεία, κ. Μαριάννα Κοντονίκα, ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Νίκος Καραβαγγέλης, και άλλοι επίσημοι.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Το Δημοτικό Κολυμβητήριο "Θεόδωρος Γεωργάκης" μιας και στο δελτίο τύπου του δήμου ξέχασαν να το αναφέρουν! Δεν βαριέσαι είναι λογικό τα μέλη μιας δημοτικής  παράταξης ( Πρώτα η Ηλιούπολη) που διοίκησαν επί 9 χρόνια τον δήμο μας χωρίς να κάνουν κανένα έργο , είναι λογικό να ζηλεύουν όσα έφτιαξε η μακροβιότερη διοίκηση του δήμου μας που παρέλαβε πραγματικό και όχι εικονικό οικονομικό χάος από τον Δημήτρη Κιντή! Μια διοίκηση που ενδιαφέρθηκε να λύσει θέματα όπως αυτό της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ με επωφελή τρόπο για τους συνδημότες μας αλλά οι "ψεκασμένοι" δεν το ήθελαν! Ήθελαν απλώς να κατέχουν καρέκλες ευθύνης και να αυξάνουν την προσωπική τους περιουσία πουλώντας σανό! Και την περίοδο των μνημονίων και του χωρίς κόστος λαϊκισμού ο κος Θεόδωρος Γεωργάκης βγήκε μπροστά με αρθρογραφία να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους χρεοκοπήσαμε ως χώρα . Ακόμα και σήμερα παραμένει ο πλέον δημοφιλής δήμαρχος της πόλης μας,  ανάμεσα στους οπαδούς και τα μέλη όλων των πολιτικών κομμάτων πλην κομμουνιστών που ονειρεύονται εν έτει 2024 ΣΟΒΙΕΤΙΕΣ! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...