Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Στην Αθήνα τα προγράμματα ανακύκλωσης δείχνουν να λειτουργούν καλύτερα - Στον δήμο μας είμαστε ακόμα αρκετά πίσω!


Οι φωτογραφίες είναι από την πλατεία Αγίου Ανδρέα ( Λαμπρινή) όπου η ανακύκλωση έχει γίνει μέρος της κουλτούρας αρκετών Αθηναίων σε αντίθεση με τον δικό μας δήμο όπου ελάχιστοι μπαίνουν στη διαδικασία να ανακυκλώσουν. 

Ειδικός υπάλληλος όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης μας εξηγεί πως κερδίζεις ένα σεντ (cent)) ! το πλαστικό μπουκάλι και όμως και με αυτό το ελάχιστο οικονομικό κίνητρο υπάρχει κόσμος που θέλει να συνδράμει σε μια προσπάθεια από την οποία κερδισμένη εάν πιάσει θα είμαστε όλοι μας. 

Τα απορρίμματα αυτά δεν θα πρέπει να καταλήγουν στους πράσινους κάδους και τελικά στις χωματερές γιατί και ο δήμος πληρώνει περισσότερα ( δηλαδή εμείς) για την εναπόθεση εκεί των απορριμμάτων και ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ δεν γίνεται! 

Βέβαια είναι και η οικονομική ανέχεια που μαστίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού και τον αναγκάζει να σκέφτεται ακόμα και το πως θα εξοικονομήσει 1-2 ευρώ αλλά αυτό είναι ένα θέμα με πολύ βαθύτερα αίτια και το οποίο έχει οδηγήσει εκατομμύρια πολίτες μακριά από τις κάλπες αφού δεν βλέπουν την προσωπική τους ΣΩΤΗΡΙΑ πλέον πουθενά! 



Σε κάθε περίπτωση κίνητρα πρέπει να δοθούν για να προχωρήσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης σε όλους τους δήμους της Ελλάδας και δη της Αττικής και αναμένουμε και στον δικό μας δήμο ανάλογες εικόνες ατόμων που δεν θα πετάνε όπως κάνουμε οι περισσότεροι πλαστικά και μεταλλικά κουτάκια στους πράσινους κάδους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...