ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΙΤΕΣ-ΣΣΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ( τι μας είπαν για την ομάδα τους και τις δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει)

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΙΤΕΣ-ΣΣΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ( τι μας είπαν για την ομάδα τους και τις δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει)


Ας συστηθούμε :

Η ομάδα αυτή ιδρύθηκε στις 14 Μαΐου 2020 με σκοπό να ενώσει τους κατοίκους της Ηλιούπολης.
Από την ίδρυση της έως σήμερα η ομάδα αριθμεί 56 μέλη που αποτελείται από άνδρες και γυναίκες που κατοικούν στην Ηλιούπολη, εργάζονται στην Ηλιούπολη, έχουν δικιά τους επιχείρηση με έδρα την Ηλιούπολη .
Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι μέλη ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλο , θρησκείας , πολιτικών πιστεύω, αθλητικής ομάδας κτλ

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:

Ποδηλατοδράσεις
Πολιτισμό
Αθλητισμό
Παιδείας
Εθελοντισμός
Περιβάλλον κτλ

Τα μέλη της ομάδας θα μπορούν να αναρτούν :


Παιδείας
Αθλητισμού
Πολιτισμού
Ποδηλατοδράσεις
Δημοτικά Νέα κτλ

ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ


Οι δράσεις που έχουν πραγματοποηθεί :

Λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωναϊού δεν μπορούμε να κάνουμε εκδηλώσεις. Εμείς βρήκαμε να κάνουμε τις δράσεις χωρίς να ερχόμαστε σε καμιά επαφή με τον κόσμο.
Στις 21 Σεπτεμβρίου 2020 και στις 1 Οκτωβρίου 2020 γιορτάσαμε τις δυο παγκόσμιες ημέρες

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2020 λόγω της παγκόσμιας ημέραςΑλτσχάιμερ βρήκαμε πληροφορίες για την νόσο Αλτσχάιμερ και σας τις παρουσιαζουμε .
Παγκόσμια ημέρα Αλτσχάιμερ

Η 21 Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη ομώνυμη νόσο, αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της Πολιτείας.

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες με μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης. Ο όρος «άνοια» αφορά στην έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, καταρχήν της μνήμης και ακολούθως του λόγου, της κρίσης και συνολικά της προσωπικότητας. Η νόσος περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1906 από τον Γερμανό ψυχίατρο και νευροπαθολόγο Αλόις Αλτσχάιμερ (1864-1915), εξ ου και η ονομασία της.

Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 200.000 ασθενείς στην Ελλάδα και 50.000.000 παγκοσμίως, ενώ από τη νόσο προσβάλλονται το 5% των ατόμων άνω των 65 ετών και το 25% άνω των 85. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, στο μέλλον ο αριθμός των ανοϊκών ατόμων θα αυξηθεί δραματικά. Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) εκτιμά ότι αριθμός τους στην χώρα μας θα φθάσει στους 354.000 το 2050.

Από τη νόσο Αλτσχάιμερ πάσχει, εξάλλου, όλη η οικογένεια. Αυτοί που έχουν υπό τη φροντίδα τους ανοϊκούς ασθενείς και υπολογίζονται σε 400.000 στην Ελλάδα επωμίζονται δυσβάστακτο ψυχολογικό, σωματικό και οικονομικό φορτίο.

Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/133

Στις 1 Οκτωβρίου 2020 γράφουμε το δικό μας μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα της 3ης ηλικίας και με τι θα ασχοληθούμε τον μήνα Οκτώβριο 2020.


Το μήνυμα του Ηλιουπολίτικου Οράματος για τον μήνα Οκτώβριο 2020!


Το ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ σας εύχεται καλό μήνα !

Έχουμε μπει στον μήνα Οκτώβριο. Ο μήνας Οκτώβριος είναι ο 10ος μήνας του χρόνου! Είναι αφιερωμένος στον καρκίνο του μαστού .Αυτόν τον μήνα θα δούμε πολλές δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού και πολλές ενημερωτικές ομιλίες για την διάγνωση του καρκίνου του μαστού και πως μπορούν οι γυναίκες να το προλλάβουν .

Το "Ηλιουπολίτες -σσες... Ηλιουπολίτικο Όραμα " δεν διοργάνωσε καμία εκδήλωση όπως είχαμε προγραμματίσει τον μήνα Σεπτέμβριο λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στην Αττική και στην Ηλιούπολη .

Για τον μήνα Οκτώβριο θα προγραμματίσουμε την συνάντηση των μελών της ομάδας για να γνωριστούν και μεταξύ τους .Λόγω του κορωναϊού την συνάντηση δεν μπορούμε να την κάνουμε από κοντά. 

Οι συναντήσεις θα τις πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά .

Θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιηθούν live ομιλίες μέσω του facebook!

Εκτός από τα θέματα πολιτισμού, αθλητισμού , πολιτικής, Παιδείας κτλ που ασχολείται η ομάδα τον τελευταίο  καιρό ασχολείτε και με τους ενεργούς μπαμπάδες!

Δείτε στις ενότητες της ομάδας για τους ενεργούς μπαμπάδες!

ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

1 Οκτωβρίου 2020

Τελειώνοντας, να περιγγράφουμε τις δυο δράσεις που κάναμε τους δυο μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη 2020  κ.Σταύρο Μαρίνη δεν γνωρίζουμε αν σκέφτεστε γιατί δεν κάναμε δράσεις το χρονικό διάστημα από 14 Μαϊου 2020 έως και στις 20 Σεπτεμβρίου 2020 .

Θα σας απαντήσουμε αμέσως! Το χρονικό διάστημα που μιλήσαμε παραπάνω από 14 Μαΐου 2020 από τότε που ιδρυθήκαμε έως 20 Σεπτεμβρίου 2020 είναι ένα νεκρό χρονικό διάστημα δράσεων και δραστηριοτήτων της ομάδας λόγω προσπαθούσαμε να οργανωθούμε και λόγω της κρίσης του κορωναϊού δεν ξέραμε πως θα πραγματοποιούμε τις δράσεις μας.

Τέλος ,έχουμε 12 ενότητες στην ομάδα μας και θα θέλαμε να τις παρουσιάσουμε
Διαφημίσεις
Φωτογραφίες
Ποδηλατοδράσεις
Ανακοινώσεις
Εκδηλώσεις
Ιστορία της Ηλιούπολης
Δράσεις
Νεολαία
Blog

Και οι καινούργιες ενότητες είναι:
Εφημερίδα "ΣΦΥΓΜΟΣ " ενότητα του κ.Μελέτη Μανωλακέλλη)

Ενεργοί Μπαμπάδες για τα Δικαιώματα των Παιδιών (οι δράσεις των ενεργών μπαμπάδων https://www.energoimpampades.gr/ )

Ζωριανίτες & Ζωριανίτισσες ( μέλη του χωριού Ζωριάνος Φωκίδας )


Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Σταύρο Μαρίνη του "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ "
●Ο κ. ΣταυρόςΜαρίνης είναι και αυτός ένα ενεργό μέλος της δημόσιας ομάδας στο facebook "ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΕΣ-ΣΣΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ" .


Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΕΣ -ΣΣΕΣ... ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: